Na območju soboške občine je v zadnjih letih nastalo kar nekaj novih krožišč. Zdaj se jim je pridružilo še eno.

Nov krožni promet je urejen takoj za Hotelom Štrk, v križišču, ki v eni smeri vodi proti Predanovcem, v drugi pa proti Markišavcem. Prav tako so uredili pločnik za pešce dolžine tristo metrov in osemnajst novih stojnih mest za javno razsvetljavo.

"Z ureditvijo urbanega krožišča se bo izboljšala prometna varnost v križišču lokalnih cest v Polani, istočasno pa bo to ukrep za umirjanje prometa. Z ureditvijo pločnika v krožišču ter z nadaljevanjem pločnika vse do pokopališča se zagotavlja varnost najranljivejšim v prometu," so zapisali v soboški občini.

Vrednost celotne investicije je 124.376 evrov, pri čemer del stroškov, izvedenih na račun dodatnega kraka oziroma priključka neposredno v krožišče, krije podjetje Roto Group. Delež Mestne občine Murska Sobota medtem znaša 118.471 evrov. 

Izvajalec del je bilo Komunala Javno podjetje, d.o.o Murska Sobota. Ob tem pa dodajmo, da približno kilometer oddaljeno križišče za Polano oziroma Puščo medtem ostaja nedotaknjeno. Spomnimo, da se je na črni točki v preteklosti zgodilo nemalo prometnih nesreč in tudi letos je tam že počilo.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Ja, vse, samo da se ustreže Pavlinjekom. Rondo pa verjetno ne bo pravi, ker se bojim da se tu z traktorjem in dvema prikolicama ne bo dalo priti okrog ne da nebi povozil rondoja v sredini, Potem pa bo tam čez čas nastala graba,

janplen100

Saj pa ni visokih robnikov v sredini krožišča pa tudi tlakovano je v sredini koliko vidim s slike kar je dobro in bi tako moralo biti še kje.
Mrzim v krožišču visoke robnike ....

Gradbenik1 (nepreverjen)

Materiala za 30.000,00€, strošek izdelave 20.000,00€, 74.000,00€ pa malo državi ostalo pa v žep ?.

Ni investicija (nepreverjen)

Ampak poraba davkoplacevalskih sredstev ...

In reply to by Gradbenik1 (nepreverjen)

Katebriga1 (nepreverjen)

Nv zakoj tüj trbej sploj krožnoga ... Rajse be naj napravele na puconskoj ravnice

bik sam ga (nepreverjen)

Pa vsakome doma tudi ...

In reply to by Katebriga1 (nepreverjen)

a909 (nepreverjen)

Bolano.

afta he (nepreverjen)

Včeraj prvič preizkusil ta rondo. Iz Polane proti Predanovcem z osebnim volizom komaj zvoziš po vozišču, tako da ne greš čez krog. Kako bodo vozili tu tovornjaki in avtobusi ter traktorji s prikolicami mi ni jasno.

Herman (nepreverjen)

Nepotrebno krožišče, ceste so pa drugače popolnoma uničene. Bolje bi bilo popravili nekaj kilometrov ceste. Nekdo bi moral odgovarjati za tako neumo zapravljen denar. Vsak, ki se tu vozi vidi, da je to krožišče totalna "glupost".

Anton... (nepreverjen)

Na sredi je še plac za diksija.

Starejše novice