Leta 2021 se je v Stanjevcih zgodila tragična nesreča, v kateri je ugasnilo življenje domačinke Cvetke Šebjanič. Matej Hercog, ki je zbil 63-letnico, je pobegnil s kraja nesreče. Obtoženi še vedno zavrača očitke o pobegu.

Spomnimo, 26. maja 2021 je Matej Hercog s kombijem zbil 63-letno peško Cvetko Šebjanič, ki jo je odbilo v obcestni jarek. Po znanih podatkih naj bi tam hudo poškodovana ležala vsaj 45 minut.

Cvetko je našel voznik, ki je, ko se je peljal mimo, opazil denarnico. 

Kljub temu da je bila odpeljana v bolnišnico, ni preživela posledic nesreče. Dva dni po usodni nesreči je podlegla poškodbam.

Sojenje obtoženemu, ki mu med drugim očitajo, da je pobegnil s kraja nesreče, še vedno poteka. 

Očitki o pobegu

Okrožna državna tožilka Jana Rogan 33-letniku iz Kozjaka pri Ceršaku, očita kaznivi dejanji povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, v kateri je ena oseba umrla, in zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Za dejanji mu grozi do 13 let zapora in prepoved vožnje za minimalno eno leto.

Posnetke, ki so nastali v času po tragični nesreči v Stanjevcih, so bolj kot ne kazali, da naj obtoženi ne bi vedel, da je povozil človeka.

Rogan obtoženemu očita, da naj bi brez da bi nudil pomoč peški, ki je v jarku nemočno ležala kar 45 minut, pobegnil s prizorišča. 

Obtoženi obžaluje dejanje

Obtoženi je z velikim obžalovanjem pojasnjeval okoliščine tragične nesreče. Med jokom je poudaril, da se stežka živi s tem, kar je storil. 

Hercog je na dan nesreče je s kombijem dostavljal kruh.

Po trčenju se je ustavil na bližnji avtobusni postaji, kjer je poskušal popraviti zlomljeno ogledalo in pobral dele razbitega stekla stranskega okna s sedeža.

Po tem je poklical na podjetje in sporočil, da ima poškodovan kombi, saj je najbrž zadel prometni znak. Pristojni s podjetja so mu naročili, naj kombi takoj odpelje na popravilo, saj naj bi to rabili že naslednji dan.

Na avtobusni postaji se je zadržal malo več kot deset minut, nato pa se zapeljal nazaj v smeri trčenja. Med vožnjo nazaj je opazil zgolj delčke plastike. V zagovoru je izrecno poudaril, da če bi videl koga, bi se ustavil in priskočil na pomoč. 

Očitke o pobegu zavrača

Obtoženi zavrača očitke o pobegu, ob tem pojasnjuje, da se je po incidentu odpravil v pekarno v Murski Soboti, nato do sedeža podjetja pot nadaljeval po glavni cesti. Po koncu službe si je privoščil spanec kot ponavadi, ko se je vrnil z nočne izmene. 

Okoli 12. ure ga je na domu obiskala policija. 

Z navajanjem sosledja dogodkov izpostavlja, da v kolikor bi želel pobegniti, se ne bi mudil po pekarni in namesto glavne ceste ubral stranske. Ob tem je dodal, da se prav tako ne bi odpravil domov spat.

Je bilo peško nemogoče opaziti?

Po izračunih Jožeta Škrilca, izvedenca prometne stroke, se je obtoženi pred trčenjem peljal s hitrostjo 80 kilometrov na uro. 

Peško je obtoženec zadel z desnim robom hladilnega kesona kombija, na katerem so nastale sledi trčenja.

Škrilec, ki je opravil ogled dodaja, da v bližini točke trčenja ni nobene prometne signalizacije, kot so denimo prometni znaki, ampak le nizki količek s kilometrsko oznako ceste, s čem bi lahko poškodoval kombi.

Tudi voznik, ki je našel poškodovano peško, je nastopil kot priča. Ob jarku se je ustavil, ker je opazil denarnico in zaščitno masko, ob tem navaja, da iz avta tudi sam ni opazil, da nekdo leži v jarku.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
... M (nepreverjen)

Po moje preobčutljiva tema in zaradi solidarnosti do svojcev bi bilo primerno če se take teme zaklenejo pred komentiranjem še preden bi se pisale kake norosti ki se prevečkrat objavljajo na portalih. Hvala

. (nepreverjen)

Laže kak tou ma biti, dobro je znao ka je zadeo.

Itakja (nepreverjen)

Normalno ka jo je “vido” na popolnoma ravni cesti Ale pac nejeNika krif kak je nej of krif ka je zeno prvo davil te pa se nezavestno smico. Decki so nika nej “krivi”, so v bistve zrtve a?!

Kurbl (nepreverjen)

Pa ka vedno znova in znova neka kurblate, ugibate, pogrevate,...samo da so kliki pa pljuvanje! Rajši se preimenujte v pljuvalnik, to vam bole sede! Karma pa je itak vrag, karmaaaa,...vala za vse!

lukčev mesec (nepreverjen)

Dejstvo je, da je ni videl.

Če bi jo videl bi se umaknil.

Možno je, da je za sekundo zadremal, ker je ponoči delal.

Tožilka išče svojih 5 minut slave.

Zakaj bi človeka zaprli, če ni nevaren za okolico ?????

Maščevanje je očitno močno zasidrano v ljudeh.

Whaat (nepreverjen)

In te zdaj lejko pac dremles, nekoga bujes, pa si nej nika krif? Ge se te konca? Ka ti nesce buje dejte, pa nede nika krif ka nej mel dober den, ale bil prezmantrani ka bi vklopo mozgane??? Dobro ka zivemo v sveti ge se kole vse povprek, povozavle, smica, davi ale krif pa je nisce nej nic.

In reply to by lukčev mesec (nepreverjen)

ĐokoĐabokoĐo (nepreverjen)

Stara si sama kriva.

šalovčar (nepreverjen)

ĐokoĐabokoĐo ... ja ženska je sama kriva, ka je šla peški k doktori ali nema veze kama je šla ... ti si budalo na kubik ... zakoj ŠINFATE SOBOTAINFO, ka to objavla, vej pa sploj nebi znali, če njemi sodijo ali ne. .... Seveda MI SMO KRIVI, ka smo bili doma ali v službi v M.S. itd, to se pa zgodilo v G.Petrovcaj, naj ŠOFER ODGOVARJA ZA SVOJO NESREČO, ... vej pa tak de doubo samo vikend zapor.

Starejše novice