Na Goričkem je nekdo na eni izmed njiv delno požel koruzo. No, ali pa so njivo napadli lačni jeleni.

V skupini Slowenia kmetijstvo-landwirtschaft, kamor kmetje objavljajo svoje prigode, vprašanja in delijo znanje, se je pojavil zanimiv posnetek, ki bo marsikoga pustil odprtih ust. 

V posnetku oseba hodi po polju v Hodošu na Goričkem in snema koruzo, ki pa je videti, kot da bi bila požeta. A na delu so bili nepridipravi iz gozdov.

Iz komentarjev je razbrati, da je škodo na njivi najverjetneje povzročil jelen oziroma divjad, ki se je sredi noči prišla mastit na račun kmeta. Nekateri so ugibali, ali je morda šlo za škodo po toči, a so izurjeni kmeti takoj prepoznali škodo, ki jo povzročijo gozdne živali.

Njiva je tako po enodnevnem uživanju gozdnih živali videti, kot da je napol požeta. 

Posnetek je za ogled na voljo na tej obarvani povezavi, a le osebam, ki so včlanjene v skupino. 

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
scxx (nepreverjen)

lovci rajši pse strelajo

darc (nepreverjen)

Ma bejžte no

In reply to by scxx (nepreverjen)

p3p (nepreverjen)

Ka de divjad lačna lovci pa ne poskrbijo ka bi zapuščene njive obdelali in vrnili povzročeno škodo ali pa z prodajo ustreljenih živalih in trofejami, namesto polnjenja lastnih žepov dali nekaj za škodo Pojbič, Rituper in njima podobni malo pare na svetlo,

Bambi (nepreverjen)

Budalo!

In reply to by p3p (nepreverjen)

Jbg ffstgdfgjbc (nepreverjen)

Nouri kmet si je san kriv, divjadon je vzejla travnike, praktično v cejlon prekmurji so vse zourali, komaj kje zasledit lepe travnike ka smo nekda mejli.., in henjajte že enkrat vi psihopati napadat uboge živali, oni nej so nika krijvi da so kmetje postali tako posesivni in pohlepni na gmo koruzo itd. Mrš! Vsen tem kmetom napisat kazen ker nimajo sočutja do živali v naravi, kmetje so krijvi, kmeti jemljejo nej pa živali! Vsakši kmet šteri ma v lasti 10 hektarov bi moral posedovat 1 hektar travnika!!!

In reply to by Bambi (nepreverjen)

Eden drüjge (nepreverjen)

Vej ga pa püste naj počiva v mejre...

In reply to by p3p (nepreverjen)

mansex (nepreverjen)

Ka de zdaj za te ar kukorce jokal?

Gorice (nepreverjen)

Spomladi lani še bol pa letos je divjad veselo rezala mladike v goricah a lovska družina pa nič razen predlaga da postavim ograjo in pritem pazim da divjadi ne zagradim nemotenega prehoda.

2021 (nepreverjen)

Če bi bilo za DVE TRETINI majn srnjadi na poljih med Lipo, Turniščem, Renkovci, Gančani in Beltinci bi jih bilo še preveč, ker srnjad dela veliko škodo na poljinah, predvsem na OLJNIH BUČAH. Država od divjadi nima nobene koristi, saj v trgoviniah na policah je MADŽARSKA divjačina. Njvečja klavnica divjadi v državi so ceste, zavarovalnica Triglav katera je v državnilasti lasti pa mora poravnat škodo. Lovci so pa predvsem tisti kateri imajo problem z holesterolom.

lone (nepreverjen)

najvecjo tezavo majo z alkoholon. saki vecer pred lovon se nacejajo po gostilnaj

In reply to by 2021 (nepreverjen)

raag (nepreverjen)

Kmetje so rajsi ka njin divjad vnici pridelek, ka dobijo vec pejnez od lovske zveze kak ce ga odajo. No drugo pa je ce nucajo pridelek za lastno rabo

bmkk (nepreverjen)

ja si ziher? skoda od divjadi lovec de ti pa tupo ka si premalo pognojiu pa takse..

In reply to by raag (nepreverjen)

bmkk (nepreverjen)

LPN Kompas mafija… sparajo divjad za svabe ka te kda pridejo njin pa lepo za trofejo v zepko spadne.. kmet pa naj crkne.. prasci prokleti

Gost5 (nepreverjen)

Tukaj ne bo reda še desetletja, pa ne samo v sloveniji, drugod je enako. Človeka se čedalje bolj omejuje in s tem se širi divjad, ptiči (koliko škode samo naredijo vrane, pa se že pojavljajo jate po 1000 in več ptičev). Vse to so nam pripeljale razne zelene stranke. Lovcem, pa je vseeno, potegnejo svoje za malo ali nič dela in je to to. Škod ne plačujejo ali pa nek drobiž. Povrhu pa pozimi še hranijo divjad da se še bolj razmnožuje. Kje je tukaj logika?

2021 (nepreverjen)

Ni res, da je povsod enako. To se samo govori, da se na tem področju nebi nič spremenilo. Potrebno je to 40. letno lovsko zakonod, še iz komunističnih časov spremeniti in to tako, da si naj lovci vzgajajo trofeje na svojem zemljišču v obarah, kot to dala slovenski kmet z svojo živino. V naravi pa naj bo samo toliko divjadi za vzorec, da ne bo delala škode. Država pa mora tudi povedati a se gre lovski turizem ali pa ne, samo na plečih
slovenskega kmeta ne.

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

Jagrovska (nepreverjen)

No če že govorimo o koruzi sem lani mogel celo jaz lovski družini plačat odškodnino, kot lastnik koruze, ker da je bila tako majhna da so mogle srne hodit po kolenih ko so mi kradle late.

orglice (nepreverjen)

Divjad je sita, tudi divjad mora jesti ?!

lendavčan 1 (nepreverjen)

Treba škodljivce zatirati kot koloradske hrošče in vse ostalo lovci pa naj postavijo zaščitno ograjo da jim ne pocrkajo trofeje kmetje morajo ukrepati temu pametno.

HojSS PRESS (nepreverjen)

Hmmmm, da sem kmet in mi samo enkrat naredijo škodo bi takoj rešil problem in imel pogosto na mizi divjačino.

Srnin golaž je še posebej dober !!!!

RES (nepreverjen)

Vse vredi in prav samo jaz imam zmrzovalnik že poln rabiš kaj ali ti pihalnik posodim. Tudi golaža vsak dan se naveličas.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice