Direktorico javnega zavoda zaposleni obtožujejo mobinga. 

Nekateri zaposleni v Pokrajinski in študijski knjižnici (PiŠK) Murska Sobota, ki želijo ostati anonimi, naj bi že dalj časa bili izpostavljeni trpinčenju oziroma šikaniranju s strani direktorice javnega zavoda, Klaudije Šek Škafar. 

Ti so prepričani, da obstaja več dokazov šikaniranja, neenakega obravnavanja in diskriminacije. 

Šek Škafarjevi očitajo, da nadzoruje zaposlene v prostem času, demotivira zaposlene in povzroča negativno delovno okolje, nekateri zaposleni so preobremenjeni z delom saj, da ni ravnovesja med razdelitvijo opravljanja nalog.

Zaradi omenjenega naj bi nekateri zaposleni bili pod stresom, izgoreli, več je bolniških odsotnosti.

Za pojasnila smo se obrnili tudi na direktorico Klaudijo Šek Škafar, ki pravi, da prvič sliši za očitke mobinga s strani zaposlenih. 

“Doslej me nobeden od zaposlenih ni obvestil o mobingu niti ni dal kakšnega zahtevka za odpravo kršitev pravic iz delovnega razmerja. Iz tega sledi, da so trditve o mobingu neresnične,” pojasnjuje Šek Škafarjeva.

Šek Škafarjeva je na čelu Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota že dobro leto, vendar še vedno nima opravljenega strokovnega izpita, ki bi ga po zakonu o knjižničarstvu opraviti v enem letu od imenovanja. Šek Škafarjeva sicer trenutno obiskuje študijski program za izpopolnjevanje iz bibliotekarstva, ki je tudi en od pogojev za pristop k opravljanju bibliotekarskega izpita. Bo pa, kot zagotavlja k bibliotekarskemu izpitu pristopila še letos. 

S spleta

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
N (nepreverjen)

...nima opravljenega strokovnega izpita...to pomeni ka vsaka direktiva od take osebe je - mobing, nej?!

administrator (nepreverjen)

ja ga bom gnes opet meriaaaaaaaaaaaaaa

In reply to by N (nepreverjen)

Nn (nepreverjen)

"nima opravljenega strok.izpita za knjižni..." - to pomeni ka vsaka direktiva od take osebe je mobing nej?

goostt (nepreverjen)

Ona se razume samo na smeti in primerno svojim izkušnjam in znanjem tudi ukrepa !!

ABalazic7 (nepreverjen)

Haha prisla je v javni sektor in želi da ljudje za svojo plačo tudi kaj napravijo.

Jaz jo podpiram.

bossmann (nepreverjen)

Eno je istina. Te zaposlene v knjižnici so kak zombiji. Nekaj jo pijtaš, pa se joj niti gučati ne da, ge pa ka bi še gor stanola, pa nekaj pokazala.V zgornjon nadstropji so zaposleni katastrofa. Če jin pa nadrejeni pravi, ka naj malo rit zdigne, te pa nevola, pa mobing, pa ne ven ka.

nestroka (nepreverjen)

direktor(ice), ki se ne spoznajo na stroko, se ponavadi ukvarjajo z obrobnimi zadevami.....motijo jo kadilci, priznanje ur, malica, potni stroški.....vnaša razdor in nezaupanje med sodelavci!?

xknjizniMOLJ (nepreverjen)

Kakšno stroko? Kak knjige raznok nositi pa člansko izkaznico potegnoti pod čitalec? Žalostno je ka direktor knjižnice nuca bibliotekarski izpit, to je isto kak če bi direktor komunale mogo meti izpit za košnjo trave.

Mi v gospodarskon sektori se lejko iz takšnih tem samo smegijmo

In reply to by nestroka (nepreverjen)

nestroka (nepreverjen)

mij se tudi smigejmo....tvoje primerjave so smešne.
Če se tvoj direktor v gospodarstvi ne bi spozna na svojo stroko, je v pol leta krepno, ti pa na borzo!

In reply to by xknjizniMOLJ (nepreverjen)

Melsi125 (nepreverjen)

Ona je nastavlena bila na te polozaj.

In reply to by nestroka (nepreverjen)

Kodiš (nepreverjen)

Pa res zanimivo , bolj so kao "kulturni" , več je za zdaj še" domnevnega " mobinga , da ne obujam spomine , kaj se je pred kratkim , in v katerem resorju dogajalo , morda nič nenavadnega za državo , ki je že davno tega izgubila kompas in v kateri na žalost velja maksima " čim bolj noro , tem boljše "

bubek (nepreverjen)

Ges bi tudi tak pravo,če nekomi neka zapoveš,je takoj mobing

trollbusta (nepreverjen)

ta direktorica je biser ob bisera. ka ne omenjan njene pripravljenosti izterjati članarino (10 EUR) tudi prek izterjevalskih podjetij. ta baba de enkrat preklejto müjkala

Sam. Doma (nepreverjen)

Tem javnim usluzbencem, ki se nikoli v zivljenju niso delali, ne smes pokazat niti prsta!

šandor (nepreverjen)

Seveda saj pa je postavljena od strani SD

integrator (nepreverjen)

Na vsa javna mesta je nekdo postavljen. Seveda mora imeti ustrezne kompetence. To je vsepovsod po svetu in tudi pri nas je tako. Stara šefica je odletela, ker je imela več malih grehov, kar so pri tedanji politični oblasti nekako spregledali, jih je pa bilo dovolj, da je prišla ta. In ta je, kot navajate prišla iz gospodarstva, kjer je potrebno delati malo bolj, kot v javni upravi. In ko prideš v neko delovno okolje, kjer vidiš, da je še dosti rezerve in naloži delo. Potem dobi mobing, podobno je bilo pri ministru, ki so mu cel dodelili odgovornost za samomor zaposlenega. Takih javnih ustanov, ki bi rabile prevetritev na vrhu je v Pomurju in SLO več. Prva je že čez cesto in parkirišče.. Ljudska univerza, potem zavod za šolstvo in še bi se našlo. Delavce moraš najprej motivirati jim dati naloge, cilje in potem narediti evalvacijo z ukrepi, ki so lahko tudi odpuščanja. Ko iz naštetih dobiš zaposlenega v gospodarstvo, ki si je zaželel večji zaslužek, takrat ta komaj opazi, kaj pomeni biti v službi in delati ali hoditi v službo in ob 10.00 po malici prijeti za neko prvo delo, do takrat pa prečekirati vse spletne tabloide ipd. Jaz bi celo uvedel mehanizem, da bi vsak moral najprej biti v gospodarstvu, da bi znal ceniti nas, ki polnimo proračun in ti javni serviserji, ki so tam zaradi nas morajo suportirati (podpirati nam pomagati), ne pa, da ko predstaviš nek nov problem zadeva obravnavana z velikim odporom...

Skratka, če nova direktorica strmi k napredku si zasluži podporo. Lenega konja boš težko premaknil z lepo besedo, ko pa crkne ga pa več ne boš.

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si vsekakor dobro obveščeni. Kakšne male grehe pa je imela prejšnja direktorca? To ka je njeni mož v Janševi stranki? Za časa socializma smo imeli direktorje, ki so se selili po partijski liniji. Zapravo je komunalno podjetje, pa je šo za direktora svinjske farme ali bolnice in podobno.

In reply to by integrator (nepreverjen)

Sam. Doma (nepreverjen)

#integrator tocno to!! Predobro njin ide, kda pa trbej malo riti genoti, pa ka se nemrejo vec med delovnin cason za fb slikati je pa problem. Prasicki je bil tudi to edini problem, eni ka so nej mrdnoli z guzicov leta in leta so meli velki problem kda tao trbelo.

In reply to by integrator (nepreverjen)

mrkefcha (nepreverjen)

pomehkuzene knjiznicare! pfuj

hthjtzj (nepreverjen)

knjižničare na pune komentejrate vijden, drujgoga dela tak nemate tan.

llllkt` (nepreverjen)

Baba rekla, baba kazala. Ne verjemem, naj grejo na delovno sodisce ce imajo dokaze, nej pa v medijih nekaj nabijat in potem si like nabijat pod komentarje. Dalec od tega ka podpiram direktorico, ker ni po mojem strokovnem okusu za to delovno mesto.

Stranac (nepreverjen)

Ja je poznajem kao jako ljubaznu i normalnu osobu

kirop (nepreverjen)

Vej pa tou javni zavod obcine, pa naj posljejo nadzor not, ka poglednejo ce vse vredi od zacetka do konca.

ns (nepreverjen)

obcina ms ima nadzorni odbor? ka pa delajo?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice