Najprej zlato državno priznanje zdaj še uvrstitev v slovensko geografsko reprezentanco.

Tjaša Malok, dijakinja Gimnazije Murska Sobota je aprila pod mentorstvom profesorja Draga Balajca dobila zlato državno priznanje iz znanja geografije. Zdaj ji je pa uspelo, da se je z odličnim rezultatom in zadostnim številom točk uvrstila v slovensko geografsko reprezentanco za mednarodno geografsko olimpijado.

Tjaša bi našo državo predstavljala na mednarodni geografski olimpijadi srednjeevropskih držav Bigeo, ki bo potekala med 23. in 28. junijem 2019 v Beogradu.

Na tekmovanju bodo sodelovali tekmovalci iz srednjeevropskih držav, tekmovanje pa bo potekalo v treh delih, in sicer pisanje geografskih nalog iz različnih naravnogeografskih in družbenogeografskih vsebin obče in regionalne geografije, terensko delo ter multimedijski kviz. Tjaši želimo veliko sreče in znanja na olimpijadi.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
1928 (nepreverjen)

Bravo Balajc

Fjdjrjrb (nepreverjen)

Ah ta naša gimnazija še zaj so iste razcotani zemljevidi.

Čestitke drugače.

Risto Kubura (nepreverjen)

Ka je tou za enoga deda Moenca????

F5 (nepreverjen)

Čestitke! Eno tehnično pitanje - gda lejko pojav stoječe vode imenujemo jezero? Mene namreč konkretno živcera, ka se Soboškoj kamenšnici (ali kamenščici) po novon pravi Soboško jezero...

Jezero (nepreverjen)

Jezera so KOTANJE, NAPOLNJENE Z VODO in brez NEPOSREDNEGA stika z morjem. Soboška kamenšnica ustreza obema kriterijema. Podobnega nastanka je Rudniško jezero v Kočevju, le da je tam bil izkopan premog, kotanjo pa je zalil potok. Lp

In reply to by F5 (nepreverjen)

F5 (nepreverjen)

fala

In reply to by Jezero (nepreverjen)

ergert (nepreverjen)

Tak kak ti je of pravo, isto maš na pragerskon ge so kopali za glinarno v glino zdaj pa so jezera. Tan jih pač nejso zvalij "glinenščaki" kak jih prinas zovejmo kamešnice ker se kople kamenje. Vse so tau jezera in ker se zdaj ide za samo promocijo je baukše čute soboško jezero, ker ti jezero v glavej včasi naprave lepše vtis o sami kvaliteti vode in okolice kak pa če ti nešče povej ka ide v kamešnico (maš včase nekšno močvaro v glavej).

In reply to by F5 (nepreverjen)

Starejše novice