V Radencih je potekalo Regijsko srečanje mladih raziskovalcev v organizaciji Regijskega centra Zveze za tehnično kulturo Slovenije.

Učenci in dijaki so predstavili 60 raziskovalnih nalog, od tega je bilo 24 nalog učencev iz osnovnih šol in 36 nalog na srednješolskem nivoju.

Raziskovalci na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer so vedno bolj aktivni, saj je letos kar 45 dijakov GFML predstavilo 30 raziskovalnih nalog, nad katerimi je bdelo osem mentorjev iz šole in kar nekaj mentorjev iz drugih inštitucij.
Dijaki GFML so osvojili 9 zlatih priznanj, 12 srebrnih priznanj in 9 bronastih priznanj, kar 16 nalog pa se je uvrstilo na državno tekmovanje.

Zlata priznanja so osvojili Ula Litrop, Svit Rodež, Vanja Vogrinec, Nuša Hozjan, Luka Hauko, Julija Šebjanič, Gregor Pojbič, Maja Vučko, Jaka Godec, Niko Farič, Peter Šterman in Laura Režonja.
Dijaki, ki so se uvrstili na državno tekmovanje, zdaj držijo pesti, da se po prvem krogu državnega tekmovanja uvrstijo na zagovore nalog, ki bodo 14. maja v Murski Soboti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice