Zaposleni v Hotelu Diana še čakajo na stečaj družbe, čeprav naj bi vodstvo predlog za stečaj vložilo na sodišče že v sredini meseca maja.

Nezavidljivo situacijo družbe Hotel Diana, ki je že od nekdaj v slabi finančni kondiciji, je še dodatno poslabšala koronakriza. Podjetje je ostalo brez prihodkov, delavci pa brez plač. Edini možen izhod je bil tako stečaj podjetja, ki bi ga naj odgovorni vložili že pred časom, kar so zatrjevali na zadnjem sestanku med zaposlenimi, vodstvom in generalno sekretarko Sindikata delavcev gostinstva in turizma Slovenije Bredo Črnčec

"Na tem sestanku nam je bilo povedano, da je bil že 14. maja vložen predlog za stečaj. Žal dvomim, da lahko tej novici verjamemo, saj na Ajpesu še ni bilo zaznati nobenega oklica stečaja. Ta agonija traja vsekakor predolgo, saj se vleče še iz časa, ko je bila direktorica Olga Belec," nam je takrat povedala Črnčečeva.

Ker do danes še zmeraj ni bilo vidne uradne objave glede stečajnega postopka podjetja Hotel Diana d.o.o., smo zadevo preverili na pristojnem sodišču v Murski Soboti.

Stečaj da, stečaj ne

Iz okrožnega sodišča v Murski Soboti so nam odgovorili, da je sodišče sicer 18.5.2020 prejelo predlog za začetek stečajnega postopka (predlog je bil na pošto oddan 15.5.2020), ampak je bil že naslednji dan s strani vlagatelja umaknjen. Ali to pomeni, da so si v družbi Hotel Diana že pred kriznim sestankom premislili in iščejo druge poti, kako rešiti podjetje? Delavci se iz naslova stečaja namreč nadejajo, da bodo dobili vsaj določena finančna sredstva, zato ne izključujejo, da bi predlog za stečaj vložili sami, kar jim zakonodaja tudi omogoča.

Direktor Boštjan Serec pa je večkrat dejal, da naj bi kmalu prišel nov lastnik, srbski poslovnež Miodrag Kostić, in dokapitaliziral družbo. Slednji je sicer v ozadju prevzema družbe Heta, ki je lastnica objekta, ampak še zmeraj čaka na zeleno luč slovenskega varuha konkurence.

Serec nam je na vprašanje glede postopka okoli stečaja družbe zatrdil, da ta zagotovo bo in da bo do ponedeljka vse jasno glede prihodnosti Hotela Diane. 

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jahh (nepreverjen)

Do keroga pondelka de vse jasno?

kr en (nepreverjen)

upam, da bodo delavci tokrat ravnali prav in sami vlozili predlog za stecaj, in da se ta agonija konca.
direktor pa ce ima v zepu kaksnega asa naj ga pokaze. ampak kdo je ze ta direktor?, aja... ta, ki je prekupceval s kartami, bil obsojen... itd...

Pijvavelka (nepreverjen)

Puste ze idnok sereca na meri. Na ovoga se spravte iz velenja.

Zaposleni v Diani (nepreverjen)

Of iz velenja je vse skup skujo pa se zaj skriva in se ga niti ne omenja. Banda pokvarjena kelko stvarij so ze spokradnoli iz hotela

prekmurski123

Ci bi bil poštenjak bi napravo kak trbej

Starejše novice