Včeraj se je v Dosorju zavrtela vetrnica, poletni festival, ki vsako poletje popestri dogajanje v Radencih.

Dosorjevo vetrnico, s katero so hkrati tudi obeležili Dosorjevih 10 let delovanja, je odprla slovenska glasbena diva Helena Blagne. Več kot 300 obiskovalcev je uživalo ob novih in tudi starejših ritmih.

Dosor se je ob tej priložnosti zahvalil vsem partnerjem, sponzorjem, sodelavcem, stanovalcem, svojcem in prostovoljcem za uspešno sodelovanje v preteklih 10-ih letih. 

Jubilej v družbi slovenske zvezdnice

Dosorjevo senčno teraso je v lepem vremenu včeraj napolnila slovenska glasbena diva Helena Blagne, ki je zapela svoje največje hite in požela izjemen aplavz več kot 300 obiskovalcev

Dogodek je potekal tudi z jubilejnim pridihom, saj je Dosor obenem obeležil svojo 10. obletnico delovanja.

Direktorica Dosorja, Mateja Hauser, je na oder povabila tako imenovano »superzaposleno v Dosorju«, medicinsko sestro Lyudmylo, ki navdihuje na področju socialne gerontologije v Dosorju in tudi širši okolici. Stanovalci, ki zaradi svojih omejitev težko zapustijo svoje sobe, so dogajanje spremljali kar iz svojih balkončkov in prav tako uživali. 

Vrtela se bo še vse poletje 

Dosorjeva vetrnica se bo nadaljevala skozi celotno poletje, in sicer 25. junija s karaokami, nato pa bo 2. julija Dosor obiskal Lado Leskovar. V juliju in avgustu bodo Dosor obiskali še Štajerski fakini, Primurčica – Špela Novak in stand-up komik Sašo Stare

Pestro obarvano dogajanje ob ponedeljkovih poletnih večerih vsako leto pritegne številne obiskovalce iz Radencev in okolice ter napolni Dosorjevo teraso. 

Poleg kakovostne oskrbe je starejšim tako omogočen dostop do atraktivnega zabavnega dogajanja ter druženje s številnimi prijatelji ter prostovoljci. Na posameznem dogodku se zbere čez 200 obiskovalcev. 

Program letošnjega poletja (vsi dogodki se pričnejo ob 18:30):

11. 6. 2018 - Otvoritev: Helena Blagne
25. 6. 2018 - Karaoke
2. 7. 2018 - Lado Leskovar
16. 7. 2018 - Štajerski fakini
23. 7. 2018 - Karaoke
6. 8. 2018 - Primurčica; Špela Novak
20. 8. 2018 - Sašo Stare
3. 9. 2018 - Karaoke

Dogodki bodo potekali na Dosorjevi terasi, v primeru slabega vremena pa bodo organizirani v notranjih prostorih. Vstop je prost, dobrodošli pa so vsi, ki si želijo glasbeno in humorno obarvati poletje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice