Nadzor v okviru širše inšpekcijske akcije tudi v Pomurju?

Inšpektorat za delo, Furs in policija v Sloveniji trenutno izvajajo usmerjeno akcijo nadzora v gradbeništvu. 

Na inšpektoratu za delo so za STA pojasnili, da v okviru omenjene akcije večji inšpekcijski nadzor trenutno poteka tudi na gradbišču že skoraj dokončanega hotela Intercontinental v Ljubljani, a s podrobnejšimi informacijami so odgovorni zaradi interesa postopka precej skopi. 

Po besedah inšpektorata pa prav tako še ni znano, kdaj lahko pričakujemo ugotovitve nadzora.

Podobne inšpekcijske akcije so na področju gradbeništva sicer potekale že v preteklosti, saj to že nekaj časa velja za sektor z večjim številom ugotovljenih kršitev zakonodaje.

Uniformirani možje tudi na gradbišču Družbene prehrane

Sami smo prisotnost policije in delovne inšpekcije danes opazili tudi na gradbišču Družbene prehrane, kjer trenutno nastaja Medgeneracijsko središče Murska Sobota.

Na policiji nam več o dogajanju niso razkrili, a najverjetneje gre tudi v tem primeru zgolj za inšpekcijski nadzor v okviru širše akcije.

Center ponovne uporabe z bolšjim sejmom

Kot smo že poročali, bo objekt, ki nastaja na lokaciji nekdanje Družbene prehrane, prvenstveno namenjen različnim generacijam obiskovalcev oziroma prebivalcev, ki bodo tu imeli svoj začasni ali trajni dom, zamišljen kot medgeneracijski center.

V kletnih prostorih se bodo odvijale vsebine, povezane s popravljanjem in obnavljanjem pohištva in oblačil ter malih gospodinjskih aparatov, torej vsebine, povezane s centrom ponovne uporabe.

Del pritličja bo namenjen prodajno razstavnemu prostoru za obnovljeno pohištvo, oblačila in drugo drobno opremo, ob nedeljah pa naj bi bili tu organizirani tudi bolšji sejmi. Med tednom naj bi se  teh prostorih odvijale rokodelske delavnice za mlade in starejše.

Drugi del pritličja bo medtem namenjen trgovinski in gostinski ponudbi v obliki kavarn ali prostorov enega večjega gostinskega ponudnika.

Poskrbljeno tudi za starejše

Prvo, drugo in tretje nadstropje bo predvidoma namenjeno stanovalcem, mladim in starejšim, ki potrebujejo manjša stanovanja, možen bo tudi odkup. Poskrbljeno pa naj bi bilo tudi za starejše, ki potrebujejo dnevno pomoč.

Strešni vrt in bivalna terasa

V delu prvega in drugega nadstropja so predvideni poslovni prostori uprave socialnega podjetja in sorodnih dejavnosti, neke vrste center socialnih podjetij Pomurja. V delu drugega nadstropja pa naj bi ob dvorani za 50 ljudi nastala še strešni vrt in bivalna terasa.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

kanžor

Take kontrole so nej nič ,ko se ti dan dva najavijo da pridejo .V Nemčiji so iz helikoptera slikali gradbišča in za dan dva obkolili z psami ter kontrolirali delovna dovoljenja in vize .

ben hur (nepreverjen)

Prišli so samo preverit, če se smoterno porablja smetarski denar.

piškotek press (nepreverjen)

pa vi ste rejsan betežni na Sobotainfo. Še gda pride inšpekcija na gradbišče izkoristite to za delanje reklame medgeneracijskome centre šteri de grato iz naših previsoko plačanih položnic za odvoz smeti. Namesto ka bi to odiranje občanov problematizirali, jim delate neplačano reklamo. V drugi temi lajnate o EXPOje. Čim več pozitivnih člankov za občinare, ka se zminimalizejra sranje, ka so ga napravili gda nas odejrajo ka plačuvlemo 68 x več za davek na dež kak recimo v Slovenski Bistrici. Damage control by piškotek press. Sedi pet. Piškotek sledi...

portil

Inšpektorica je javila na sobotainfo, ka de prišla na gradbišče? Ali kak je pisun zvedo za njeni prihod? Članek samo, ka resne teme pomakne v arhiv. Zdaj čakamo še samo članek o pesi šteri je v okolici Čakovca vgrizno poštara.

mikica2 (nepreverjen)

Slika, ki pove vse. Kako se nekdo lahko giblje po gradbišču in ne nosi čelade? Saj smo pred zakonom vsi enaki ...

Hhjklk (nepreverjen)

Za moje stanovanje, ki steje 50m^3 placam komunalne prispevke letos cca 20 eur vec kot lani. To je letno cca 240 eur vec kot lani.
USPEH NASE OBCINE

akcija (nepreverjen)

Gnes san se palik najmenje 3x pelo mimo občine pa san nigi nikoga nej vido ka bi protestejro prouti župani in občinaron zaradi nepravilnosti kere nonstop na ton forumi izpostavlate. Ka zaj? Še izdak nemate jajc? Močni samo po forumaj, v resnici pa mudonje?

povezani (nepreverjen)

Daj ne bluzi telko ,kak se ti mimo občine voziš 3x dnevno.Bil san tan ob 12.45h in čako če še štoj pride,pa nej bilo nikoga.Če bi se ti telko krat mimo pelo bi valda vido ka nikak stoji že 15min na dvorišču občine. taka bw nakladaš ete

In reply to by akcija (nepreverjen)

Starejše novice