Delavci, ki so kradli gorivo na soboški železniški postaji, so ostali brez službe, zato so se danes protestno odpravili na soboško železniško postajo.

Spomnimo, že avgusta so policisti Policijske postaja Murska Sobota prejeli prijavo s strani soboške železniške postaje, da so jim neznane osebe kradle gorivo. Policisti so v preiskavi potrdili sume prijavitelja in v šestih primerih zaznali sum storitve kaznivega dejanja s strani štirih zaposlenih v podjetju.  

Zagrožena tudi zaporna kazen

Soboški policisti so zoper štiri osebe podali kazensko ovadbo za utemeljen sum storitve šestih kaznivih dejanj poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja. Za omenjeno kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen do treh let.

Očitno je ta poteza vodilnih na Slovenskih železnicah odpuščene delavce zelo razburila, saj so se danes v jutranjih urah podali na železniško postajo, kjer so nalepili plakate, na katerih je med drugim tudi pisalo, da so s tem, ko so jih odpustili, uničili štiri družine.

Na Policijski upravi Murska Sobota so nam potrdili, da so prijeli prijavo o sumljivih plakatih na soboški železniški postaji.

Gorivo točili v avtomobile in plastične posode

Sicer pa so osumljenci kradli večkrat, po naših informacijah po 30-40 litrov goriva, včasih tudi več kot 100 litrov naenkrat. Gorivo so osumljenci natočili v svoje osebne avtomobile ali pa v plastične posode za gorivo, so sporočili policisti.

Sicer pa so stroški plač za 7.559 zaposlenih na Slovenskih železnicah v letu 2016 znašali 166.582.826, povprečna plača pa je bila 1.836,47 evra. 

S spleta

Komentarji (60)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
cug (nepreverjen)

Na tau bi brodile pred kak ste kradnole.. ka te zdaj protestejrale... pitaj mater kelko lejt je tau že trpelo...

en (nepreverjen)

Že duuugo se je to kradnilo... Naj so rajši srečni ka se je nej malo bole poglobilo v to preiskavo, kelko let pa kelko goriva se je vse skup spokradnilio, ka te nej samo ka bi jih še dosta več kak samo štirje odpuščenih bilo, ampak bi jih še dosta hujše kazni pa odškodnine čakale...

In reply to by cug (nepreverjen)

jani r (nepreverjen)

Dugo to že traja ;-) Pred leti so tudi zasačili, vendar se potem vse pometli.......

gost1 (nepreverjen)

Svašta no. Nej so mogoče pomislili, ka sami uničujejo svoje družine te gda so kradnoli? Aja, te so pomagali svojin družinan ka nej trbelo iti tankat...

njiva

Zapreti se za 3 leta te pa še se nazaj dati nej ka do protesterali.Ka če bi si tak delali?

bossman (nepreverjen)

Posle varanja, nema kajanja

sobočanec 75 (nepreverjen)

Kazen mora biti vzgojna, ko je to naredil prvič je vedel kaj dela in kake bodo posledice če ga dobijo. Vprašanje koliko mesecev ali let so se vozili zastonj in to vse za naš denar, ki pošteno delamo in plačujemo davke, ker so železnice v državni lasti in potem si še upa protestirati. Naj obelodanijo njihove slike, da jih bo sram ko jih bomo srečevali na cesti.

"krucafiks" Borut Pahor

Enkrat bo morala morala ljudi prestopiti mejo korupcije in melanhonije in zakorakati svetli prihodnosti naproti.

gorički-c (nepreverjen)

Kje so zdaj sindikati na železnici ali štejejo evre ki jih dobijo za odpravnine ali pa tirajo politiko ne pa kaj se dogaja na železnici?

In reply to by sobočanec 75 (nepreverjen)

en (nepreverjen)

Ja ka pa tu sindikat lejko naprave? To je bila čista kraja oziroma kaznivo dejanje in tu ti sindikat nemre ama baš nika. Vsi skupaj, delavci, delodajalci in pa tudi sindikati se morajo držati zakona in če ti kak v ton primeri dokažejo ka si ga prekršo, ti nemre nišče pomagati, nej 10 sindikatov, nej 10 odvetnikov...

In reply to by gorički-c (nepreverjen)

gorički-c (nepreverjen)

Evo najlepši primer kak se hitro da rešiti problem, ovi v Muri so dobili nove službe ništerni v parlamenti tej pa na cesto ka je tudi praf vendar tisto v Muri je nej praf zato je tak gnilo v tej državi?

B (nepreverjen)

Z imeni in priimki na plan!!!

afta he (nepreverjen)

Ges san pa mislo, da so se pod cug vrgli. Zdaj ka vozijo električni vlaki so nej slučajno kaj štroma v kakšen žakel sklačili pa ga odnesli? Sicer pa priložnost dela tatu.

krobikar1

Če so kradnoli nega debate,....! Familije Murinih delavcov, pa še marsikerih drugih firm, so tudi ostale uničene! Pa to brez njihove krivde!

pc6 (nepreverjen)

ge se na njihovon mesti nebi vupo v javnosti se kazati. Ovi pa protesterajo ...svašta.

VRANA (nepreverjen)

Tak daleč smo prišli, ka lopovi protestirajo?? Svašta....
Daleč smo zabredli, ka njim je tou niti nej čudno, nej sramotno....

Dajte imena in priimke teh "žrtev", pa sliko, ker oni so plemeniti, so skrbni ljudje, ki samo skrbijo za svoje družine !!! Zdaj komaj začnem razumeti, kak plemeniti so bančniki, politiki, ostali priskledniki in golazen - oni se pobrigajo za družine VEČ GENERACIJ NAPREJ. Pa to so sami dobrotniki, v meni je problem!!!

bonge (nepreverjen)

Tak prav, zdaj pa lepoou za mešalec pa beton mejšat za minimalca ka te vidle kak si nikak kruh služi .

A79 (nepreverjen)

Tako daleč smo prišli, da zdaj že tatovi protestirajo. Narobe svet!?!?

nešče 32313 (nepreverjen)

gvušen??? še nobeden obsojen, nič dokazanega... grde igrice se idejo eni...vse se vračavse se plača...

In reply to by A79 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Kak znate, ka so te papirje nalepili ravno tile odpuščeni delavci? Lahko jih je nalepo kdorkoli.

bonge (nepreverjen)

Lejko je nalepo takši ka njeme prpa dela ka tej odpuščeni delavci še njega v ovadijo. Ta nafta so samo drobtine v državnij firmaj se na velko kradne .....

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

cukkk (nepreverjen)

upam da še ne dvomiš v to da so nedolžni kradli :) mater si naiven

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Tou so pa nej dobro napravili. Po Soboti mi mogli gor pa doj oditi z velkimi plakati- mij smo kradnoli gorivo.

bad-boy (nepreverjen)

či bi ge buo direktor bi te 4 delavce tak na goubec ka bi jin dojšlo! nejprle kradne majmun v službi te še pa protestera ka je dobo odpoved magarec. naj bi še zaj plačo vse za nazaj ka je spokradno cigan en!

pijancek

Kaj, če bi pa oni tebe ?

In reply to by bad-boy (nepreverjen)

Amin (nepreverjen)

Ka pa cigane spominjas mi pošteno delamo v avstriji nej kak vi se posedli kradete

In reply to by bad-boy (nepreverjen)

Kk (nepreverjen)

Kdo so li ti možje ?

Neverjetno ... (nepreverjen)

Ne morem verjeti, kaj vidim. Sprevrženo dejanje in v posmeh tistim, ki dejansko živijo v revščini. Sram jih je lahko!

brejg (nepreverjen)

to je za na Preverjno, naj vidi cejla Slovenija, kaksni socipati so bili zaposleni na zeleznici.
zdaj pa naj idejo v lederfabriko delat. Ce te tan dobijo pri kraji usnja, takojsna odpoved in kazen (odvisno od kvalitet usnja) do 5000 eur. koli resne sluzbe v avstriji.

vodka (nepreverjen)

Te železnice so itak pod okriljem sds-a. Tak ka je tou nikaj nej čüdnoga.

butalec (nepreverjen)

Što kradne, je touvaj; odstraniti pa kazniti ga trbej! Tak je to v normalnih državah.
Pri nas pa: oprostite, jaz jih razumem, da protestirajo, ker - vkradnoli so nam CEJLO DRŽAVO, pa zato NIŠČE ne sedi pa je nič nej ZARUBLENO, tile pa za par sto litrov nafte .................., of za 20 E, ka je na tehničnon srmaka skouz pusto, itd. . TO je problem, TO je blazno velika krivica za MALE TOUVAJE napram VELKIN TOUVAJON, keri se lepo hihečejo nam vsem v obraz! Jebeš 100 litrov nafte, DRŽAVO nam dajte nazaj!

cukkk (nepreverjen)

tude ge san senjo ka mo strojevodja.. pa ka mo bmwja dizla vozo.. :) zakoj li vsi na toj postaji dizle vozile?? ha?? mater ti kasneje jasno vse grata...

black panter

lopov je lopov,pa če je vkradno državo ali 20 litrov nafte

bb11 (nepreverjen)

Ja pa pijzdo no v kakšnoj držav ete mij živejmo? Če si kradno si kradno, koje kurac do zaj štrajkale? Ka si tij malo naure pa tej so rejsan naure vsi povrste. Vsen odpoved dati ka drek, če bi ge v z moje firme noso stvari bi me tuj sprve spakivale, ove mojstre pa do še štrajkale.

Nemren vrvate kakšne somare.

Dummy (nepreverjen)

Iz izkušenj bi pravo, ka so kradnoli si. Mogoče se je sistem zaostro, kraje so se zaznale, verjetno telko dizelskih lokomotiv ne vozi, ka bi se tou nej poznalo.
Šefi so pravli, dosta zaj toga sranja.
Nešče (štirđe) je nej bougo, pa so jih eksemplarno, drujgin v opomin, zabili na krijš.

Seveda tej štirđe točno znajo, ka so kradnoli si. Ali drujgi so bili telko čedni, ka so vidli, da se situacija zaoštravle, ka so pač tau več nej delali.

Zatou je ten štirin zaj tak žau.

Sobota je raj (nepreverjen)

Pa tou nemreš vrvati, kradnoli so zdaj do pa protestejrali, tou je možno samo prinas. Ge ne ven či san ge tak nouri ka tou ne razmin, naj nikak razloži ka majo tej v glavi, valjda slamo.

Dummy (nepreverjen)

Pa kot sem rekel. Kradli so vsi, samo ti štirje so zviseli. In ti štirje vedo, da so vsi kradli. In zdaj se jim zdi "nepravično", da morajo prav oni zviseti. In zato štrajkajo.

Čez čas bodo seveda povedali, kdo vse je kradel, ampak tega jim ne bo nihče verjel, ker bodo vsi mislili, da govorijo iz jeze in zlobe.

Tisti, ki jih pa *niso* dobili, pa bodo pridni kot ovčke.

Pač neko obdobje "nalivanja" goriva je mimo. Poznam kar nekaj bivših firm, kjer so šoferji kamionov kradli. Pač avto je več trošil. Kradli so skupaj s črpalkarji.

Talo da te zgodbe niso nekaj novega. Edino to mogoče, da je dizelskih lokomotiv manj, pa se vse bolj vidi. Zdaj je poraba manjša, pa je to prišlo na dan.

In reply to by Sobota je raj (nepreverjen)

rabim (nepreverjen)

Vse lepo in prav, apsolutno morajo biti kaznovani ampak za nekaj 100 litrov ,zakaj ni enakih obsodb za vse ki so pokradli firme in dejansko uničili ne 4 ampak na tisoče družin. To je pa žal v slo tako....

Janez Komunist (nepreverjen)

Pa ne morem verjet med kakimi ljudmi živim,tu nima veze ali je vkradnjen en mililiter ali sto litrov,zame je vsak lopov in je pravilno,da je kaznovan,nekateri pa bi jim tu to kar oprostili.

Zavedni (nepreverjen)

Autobusne šoferje so tudi,, na ladne očij sen vido ka je iz autobusa vlejoko zdajpa šefi.

Kelko so v muri mesnice, itd spokradnele, mali leteli glavni pa na večje položaje.

A79 (nepreverjen)
pijancek

SDS klika !

In reply to by A79 (nepreverjen)

Dr (nepreverjen)

Pahor lopov

pijancek

Kako zdaj vsi znate, kako se je tu že leta in leta kradlo, kraje pa ni prijavil nihče, čeprav je to vaša državljanska dolžnost !? Vidite, takšni ste ! Po bitki ni težko biti general !

butalec (nepreverjen)

Vej pa na železnicaj se že od vekomaj kradne, i nikome ništa - tak ka majo ovi štirje praf, naj le protestejrajo, dokič tudi ovih zgoraj po bejloj lublani ne zodpistijo oz. spozaprejo!!

potujouči (nepreverjen)

Ja od koga so se tou nafčili????? Od naše elite, politikov, "gospodarstvenikof", pravnikof....štera kradne, laže... te pa ešče državo touži.... Je Cerara sran, ka nan je lago? Je Bavčara, Šrota, in ostalih nekdanjih "Gazel", managerov leta in podobnih sran???? Je Radiča, šteri je z šinfanjon vlade pejneze slujžo, zaj pa v najbole propaloj, lažnijvoj stranki sidij kak mutavi, rejči ne povej pa velko plačo vličej, je njega sran???? Nej!!!!

tata (nepreverjen)

bole bedastoga izgovora san pa rejsan še nej čuu, hahahaha

In reply to by potujouči (nepreverjen)

Sobota je raj (nepreverjen)

potujoči
kelko ges znan so nan sigdar gučali ka fčiti se je trbej od dobrih, nej pa od lopovov. Tak ka tou ka so nej edijni ka kradnejo je nej izgovor. Ges kradno nemo, ka mi tou moja vejs niti ne pistij. Pa tej ka so kradnoli so nej nikši srmaki, tou ka protestejrajo pa kaže njuvo inteligenco, v zemlo bi se pogrezno či bi tou napravo. Nika se mi ne smijlijo.

potujouči (nepreverjen)

Seveda je nej izgovor, zna se pa od koga se lopovije fčij....

Pravičnost (nepreverjen)

To je to! Končno pravica v Sloveniji. Upam ka de vodja močen in zdrži pritiske ter se ne zlomi!

Končno se tudi državne službe čistijo! Upam da še kjer drugje pridejo na plano z čistko! Čez 1000€ plače v Prekmurski regiji in morajo krasti gorivo??? Katastrofa.

jabka (nepreverjen)

pa ka tij misliš ka bou s toga kaj.....nede, boš vido. Pritoužili se bodo, pa jih nazaj vzemejo čez par mejsecof....predstava za nas, glupo rajo. Špilajo na pozablijvost, san prepričane!! Tak je prinas, v deželi butalcef!

In reply to by Pravičnost (nepreverjen)

Sobota je raj (nepreverjen)

Lejko se pritužijo kama se ščejo, tožbo dobiti nemrejo, či bi samo 1 liter sakši fkradno pa lejko dobij odpouved. Samo je pa zdaj pijtanje što ma ge kakšnoga botra.

marekija (nepreverjen)

Če bi jih zaprli in bi bili v zaporu tega protestnega pohoda na železniško postajo ne bi bilo.

Krokodil11 (nepreverjen)

Ka pa zdaj ka nega ciganov poleg san mislo ka samo cigani kradejo.

Amin (nepreverjen)

Cigani več ne kradejo če pa kradejo pa kradejo za prezivetje

Šandor (nepreverjen)

https://siol.net/novice/crna-kronika/stirje-usluzbenci-dobili-izredne-o…

Če je pa še to njihovo maslo ,potem pa jih strpati v zapor.
Kaj so krivi nedolžni potniki?

A79 (nepreverjen)

Samo res, ti niso normalni!?!? Upam, da policija najde krivca (ne verjamem, da je bil samo eden) in dovolj dokazov, da ga strpa v zapor.

In reply to by Šandor (nepreverjen)

storjevodjanaž… (nepreverjen)

vsi pluvate.. doma pa vozite dizle pa točite še staro zalogo nafte od tej cugof

Bandit2 (nepreverjen)

Prijavil jih je sosed bivši policist,slikal z telefonom .ti dokazi bodo padli kajti bili so zbrani nezakonito.

tata (nepreverjen)

golazen, direkt v arest.

zenge (nepreverjen)

lopovi prekmurski...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice