Dela na lokaciji nekdanje Tobačne niso povsem zastala. Nedokončan stanovanjski objekt, ki že lep čaka nadaljevanje del, je bil deležen manjše posodobitve.

Eden izmed bolj prepoznavnih objektov v Murski Soboti je v preteklosti zagotovo bila zgradba, v kateri so se nahajali prostori območne enote tobačne Ljubljana. 

V rumeno odete stavbe, ki so jo na križišču ulice Štefana Kuzmiča in Prešernove ulice zgradili leta 1956, danes ni več moč videti. Na njenem mestu je namreč pred leti začel nastajati nov, trinadstropni objekt, katerega prostori naj bi po naših informacijah bili namenjeni devetim stanovanjskim enotam. 

Ker se pri delih že lep čas nič ni premaknilo, se je zdelo, da je projekt bodisi padel v vodo bodisi je lastnik iskal novega kupca oziroma soinvestitorja, ki bi stanovanjski objekt pomagal dokončati. 

Dela se vendarle nadaljujejo

Ali se je pri gradnji stanovanjskega objekta zalomilo oziroma zakaj natanko je prišlo do zastoja, smo že pred časom želeli preveriti pri lastniku nepremičnine Stanislavu Kolariču iz Črenšovec, a odgovora nismo prejeli.

"Dela so potekala redno, zdelo se je, da bo nova zgradba hitro končana. Toda nato se je vse skupaj ustavilo, stroje so pospravili, delavci so odšli. Zdaj pa že lep čas ni nikogar blizu," nam je takrat povedal eden od okoliških prebivalcev.

A kot kaže, se aktivnosti zdaj vendarle nadaljujejo. Zgradba je namreč nedavno dočakala posodobitev in bila dograjena. 

Iz priloženih fotografij je razvidno, da so v objekt bila vgrajena nova okna.

Spomnimo, da je Kolarič lastnik nepremičnine postal 21. maja leta 2004. Več kot deset let od prevzema se na parceli ni zgodilo nič, kolikor hitro pa so se stvari nato začele premikati, so nato tudi zastale. Vrednost nepremičnine, za katero ni najet noben kredit, je sicer še aprila lani znašala 155.774 tisoč evrov. 

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Tu do stanovali biciklisti, saj auta nemaš kje parkirati.

xcxcxc (nepreverjen)

No kakša je ta bogata zgodovina tej zgradbe? Ka bluzite neka brezveze pa se pametni delate. Skladišče cigaret, novin pa igrač je tou bilou, pa pisarne zgoraj. Kakša bogata zgodovina bi naj tou bijla?

Pivo pivec (nepreverjen)

Še prej pa je bil not Mizar !

In reply to by xcxcxc (nepreverjen)

Vodnar000 (nepreverjen)

Celi članek o toj bajti..vau

A79 (nepreverjen)

Sam negativizem spet. A ni lepo videti, da nekdo renovira in adaptira "podrtije", katere zapuščene in dotrajane kazijo okolico, kot pa da zida zraven novo stavbo. A ni lepo videti, da se v mestu nekaj dogaja? Vsekakor boljše od nič in vsekakor boljše od vaših bednih komentarjev, saj sami verjetno še ene opeke v svojem življenju niste položili.

trollbusta (nepreverjen)

ja, samo tudi članek ne gučij v tou smer. članek proba zasmehovati investitora, avtor prispevka se spitavle, ka je investitor več kak 10 lejt delo. me zanimle, kelko objektov je že avtor članka posanejro.

In reply to by A79 (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

jaz sem pa slišala da je ADMINISTRATOR PEDER
marička marička eni pa je ves čas govoril, da je gasilec

In reply to by trollbusta (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Jaz samo opozarjam, da bodoči stanovalci te hiše ne bodo imeli kje parkirati. Dvorišče je daleč premajhno, v okolici pa ni nobenih javnih parkirišč. Mogoče bodo parkirali na cesti in ovirali promet?

parking (nepreverjen)

že drugič komentiraš eno isto...
misliš da bi dobili gradbeno dovoljenje če nebi bilo zadosti parkinga za vsako stanovanje ali poslovni prostor....
malo razmišljaj :):)

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Jaz ne mislim, ampak gledam. Ti sicer misliš a od tega ni nobenega haska.

In reply to by parking (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Jaz ne mislim, ampak gledam. Ti sicer misliš a od tega ni nobenega haska. Poglej si sliko, pa lejko vidiš, kak je funduš mali. Dobrih šest arov. Sicer pa je to nej moj problem nego bo problem morebitnih kupcov. Pa še balkonov nega.

In reply to by parking (nepreverjen)

Starejše novice