V Pomurju na izgradnjo južne obvoznice čakamo že lep čas. Kot del načrtovanega obroča okrog Murske Sobote naj bi središče mesta razbremenila tranzitnega prometa ter tako bistveno izboljšala promet in kvaliteto življenja v mestni občini Murska Sobota.

Po številnih zapletih je zdaj, kot kaže, vse nared za velik korak naprej.

Zaključek del sredi prihodnjega leta

Potem ko je Direkcija RS za ceste že v letih 2011 in 2012 odkupila zemljišča ter v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota pripravila projektno tehnično dokumentacijo, so lani stekle še arheološke raziskave, pridobljeno pa je bilo tudi gradbeno dovoljenje za drugi odsek.

Objavljen je bil javni razpis za izvedbo del, pričetek gradnje pa je zdaj predviden za letos spomladi. Z deli naj bi sicer zaključili sredi prihodnjega leta.

Južna obvoznica

Stekli tudi načrti za vzhodno obvoznico

Kot je v pogovorni oddaji Soboški ekran na TV IDEA minuli torek razkril župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek, so z Direkcijo za infrastrukturo zdaj dorekli še zadnje stvari glede južne obvoznice.

V naslednjih dneh oziroma tednih naj bi bilo tudi javno znano, kdo je izvajalec del, ki bodo končno lahko stekla.

»Pomembno je, da smo dobili južno obvoznico, pomembno pa je tudi, da delamo načrte za vzhodno obvoznico. Na Direkciji smo se pogovarjali o odkupu zemljišč, parcelacije in nekaterih tehničnih podrobnosti, ki jih bomo v času, ko se bo južna obvoznica izgrajevala, pripravljali, da se potem lahko nadaljuje delo naprej in predvidoma do leta 2020, dobimo investicijo, ki bo vredna 24 milijonov evrov. Ta bo imela izjemno povezovalno funkcijo med občinami  na severnem delu Prekmurja in soboško obrtno cono,« je v oddaji Soboški ekran povedal župan Aleksander Jevšek.

Z zmanjšanjem tranzitnega prometa naj bi upadle tudi emisije nevarnih plinov, kar je vsekakor v skladu z vizijo zdravega življenja občanov, ki so ji v mestni občini precej naklonjeni. Obenem pa je izrednega pomena tudi prometna povezava gospodarskih con z avtocesto.

Za prometnico dobrih 9 milijonov

Izgradnja državne ceste je sicer v domeni Ministrstva za infrastrukturo, sredstva zanjo pa so predvidena v državnem proračunu.

Skupna vrednost investicije naj bi znašala dobrih 9 milijonov evrov, pri čemer bo svoj delež prispevala tudi Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Novi krožišči

Južna obvozna cesta naj bi sicer potekala vse od kanala na Tomšičevi ulici do Bakovske ceste, kjer se bo z nadvozom povzpela nad železniško progo in prek Panonske ulice vodila v Plese.

Obenem je na Bakovski cesti predvidena še izgradnja krožišča, medtem ko naj bi na Panonski ulici stalo spiralno oziroma tako imenovano turbo - krožno križišče.

S spleta

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tesko (nepreverjen)

Vse to pripravleno že za časa Štiheca.

Pa seveda pa navadna #fake #left news.
Pisuni objavljajte to ka se rejsna dela ali se je zgodilo te dni.
Za napovedovanje prihodnosti je boukše šteti Nostradamusa. Je bil bole točen.
Bojda pridejo nove horde v EU.

povezani (nepreverjen)

tesk maš prav ;-) ta koroško štajerska falanga pa de se drugo leto pred volitvami ven metala ka so oni to zrihtali,če de gotovo sploj do volitev ;-)

Gost (nepreverjen)

Prejšnjo vodstvo s Štihecon na čeli je zadevo tak dugo mučkalo, prekladalo,... da se ni nikamor premaknilo več let. Če ne bi bilo Jevška, še 10 lejt ne bi imeli te obvoznice.

Gost (nepreverjen)

post #3

Ne laži, ne zavajaj ali pa ne piši o stvareh, ki jih ne poznaš.

Imamo nekateri dovolj dober spomin, da nas te "povezane finte" blatenja Štiheca na padamo. Pred 4 leti je bila zadeva v isti fazi, kot je zdaj. Že se je izbiral izvajalec del. Neizbrani se je potem pritožil, potem pa je prišla Cerarjeva vlada, kjer je "naš" podpredsednik vlade Židan dovolil, da se se sredstva za to obvozonico v državnem proračunu kanalizirala drugam in zadeva je zastala (kot vidimo za naslednja 4 leta).

Hvala Židan, hvala Cerar, da ste nas spet postavli na rep državnih prioritet. Zdaj pa zadevo reklamirate kot veličasten dogodek Jevška. Od predvolilnih slikanj Jevška s predsednkom vlade Cerarjem in podpredsednikom vlade Židanom nimamo nič, ostale je le prazen blef. Tako pač je, ko se štarejci kao borijo za domačega prekmurskega človeka.

Hvala Štihecu, ki je kljub temu, da ni imel svojega strankarskega podpredsednika vlade (kot ga ima zdaj Jevšek v Židanu), spravil to obvoznico v državni proračun. Dobronamerni občani MS ne bomo pozabili kaj vse je naredil v času županovanja, pa naj se povezani še tako trudijo prikazati Štihec kot slabega župana.

Oliverka

Kaj na tem mediju ne morete drugače kot naši-vaši, levi-desni, rdeči-beli, Jevšek-Štihec ?

Gost (nepreverjen)

Štihec je mel podporo glavnih glede na stranke v katerih je bil, in teh ni bilo malo: Janša kot predsednik vlade in Virant kot minister. Pa neje nič zrihtal.

Vipko
Truplo

Ti si zašel devet let nazaj, mi pa tu govorimo o obdobju treh, največ štirih let!

In reply to by Gost (nepreverjen)

Gost (nepreverjen)

"Pa neje nič zrihtal."

dva podvoza, nova glasbena šola, nova ekonomska šola, prenovljena gledališka dvorana. XAL, Wolford (proglašeni kot najboljši tuji investiciji takrat v SLO). Največ štipendij za mlade v celi SLO. To je nika.

Jevškovih 170 m kolesarske ceste, rašoška, EXPO, Red Bull, nakup županskega radia Murski val, dražje položnice, delanja brega za sankanje na ravnini, to pa je zakon.

Vidim, da ti namesto logike bolj služi rdeča strankarska izkaznica.

upasel (nepreverjen)

Kak kaže je dežurni popravljalec všečkov gnjes na dopusti. Ostali leftardi pa so že prešerni.

b (nepreverjen)

Kaj če bi policaji začeli kontrolirati tudi vozila, glede da je zrak najbolj onesnaženi.

https://www.youtube.com/watch?v=2EtAXu_x07s

Gost (nepreverjen)

Meni zdaj tej vaši komentari izglednejo kak da vi neščete ka bi se ta obvoznica končno napravila zatou ka Štihec več neje župan, oziroma ne dovolite Jevšeki ka bi tou obvoznico napravo. Vsi znamo gda se je projekt začno pa vsi znamo što je biu idejni vodja (pa znamo tudi ka, če Štihec nebi biu takšen modrijaš pa parouvnež za lastni žep in se nebi svado s Polaničon bi bilou marsikaj dodatnoga še v njegovon mandati napravleno) ali zdaj neka tu štenkariti glede toga ka de se končno po neven kelko lejtaj ta obvoznica v resnici začnola delati je meni skrajno blesavo. Pač je zdaj Jevšek župan in de se pod njin tou delalo, če bi biu što drugi bi pač on biu zdaj za tou odgovore. Sprijaznite se pa ka je Štihecov čas mijno.

burgula (nepreverjen)

Mislim ka se bo štihec vrnil in to kar hitro.

rabundija (nepreverjen)

Ges pa mislin ka se tou več nede nigdar zgoudilo. Dosta ma Štihec okostnjakov keri za njin iz omar kaplejo.

starejši (nepreverjen)

Kjer je Židan zraven - malo haska. Četudi preko trupel samo, da je na položaju. V stroko pa itak dobro znamo kak se "razume". Ne pozabit, kaj je vnesel na farmo Nemščak, ko je bil tam zaposlen, so bili veseli, da so se ga rešili, ker je zaj. slovensko prašičerejo...

bomo videli (nepreverjen)

sem skoraj 100% da se bo Štihec še enkrat kandidiral za župana ;-) Osebno bi si želel ker je bil in bo 100x boljši kot sedanji. realiziral je dosti projektov in bi jih še mnogo,če ga svetniki nebi bojkotirali in metali polene pod noge.Tudi za ta mandat je imel dosti boljši program kot sedaj ta penzionist,kateri se hodi samo slikat in nasmeške talat.

druga stran (nepreverjen)

ha ha naš župan ;-) z katero stranko je hotel v parlament ;-)http://sobotainfo.com/novica/politika-gospodarstvo/video-jevsek-kos-dom…

druga stran (nepreverjen)

se spomnite še kaj vse je obljubljal in kje vse ima podporo ?https://www.youtube.com/watch?v=zAqBRTIAzIQ

Gost (nepreverjen)

Ka zdaj, ščete ali neščete ka de obvoznica?

druga stran (nepreverjen)
SDS Abteilung (nepreverjen)

Čelava vojska je aktivejrala svojo diskreditacijsko enoto. Pazite se zdaj.... z velkimi lavorami de se začnola gnojšnica lejvati.

Gost (nepreverjen)

rabundija, z besedo na dan. Razsvetli nas... Ne na pamet.

Okostnjaki so kvečjemu zdajšnji direktori na Jevškovih javnih zavodih, njihovi povezani nadzorniki, svetovalec direktora Komunale, ki v času dvoletne bolniške napravi doktorat, pravimo jim pa povezani.

Da o okostnjaku nakup Radia Murski val niti ne govorimo, na Sobotainfo pa je tema itak zaklenjena za komentiranje. Zakaj že? Se nekdo boji javnega mnenja in komentarjev?

Če bi Štihec kupoval radio, bi se pljuvalnik.com in "naši" nacionalni mediji "gor vužgali". Zdaj pa nikome ništa. Piškotarji na Sobotainfo pač temo zaklenejo in zadeva je urejena. Ali kot narod pravi: povezani povezujejo povezane.

Gost (nepreverjen)

@SDS Abteilung

tvoja omenjena strategija gnojšnice je doma v uredništvu pljuvalnik.com. Se je še dobro spomnimo iz časa pred volitvami.

Msrak (nepreverjen)

Rdeče dol z vlade

Ajajaj... (nepreverjen)

če se kaj zameri partizanon je to, ka so dela nej dokonca opravili po vojni...

čarni vrag (nepreverjen)

Po moje je južna obvoznica od Agroservisa do Bakovske neupravičena in bo približno tako prazna kot je znamenita Obkanalska cesta. Kdo se bo vozil po tej obvoznici? Prebivalci Kroga in Tišine. Druga pesem pa je Vzhodna obvoznica, ta je po moje upravičena.

povezani (nepreverjen)
Miso1234 (nepreverjen)

Cena je 6Milionov in drobiz za Pomgrad in ne 9Milionov kot navajate, saj so dali veliko nizjo ponudbo od drugih

shanje (nepreverjen)

Glede te obvoznice...

ŠKODA NJIV!!!

To, kako se prinas njive zapravljajo zaradi nepotrebne ceste je ABSURD.
Vse so razkopali. Lejko bi bar se najavili ka do kopale, nej ka so tebi nič meni nič, začali uničevati poljščine.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice