Pogovarjali smo se z Dominikom iz Gornjih Črncev, enim izmed treh Prekmurcev, ki so v avstrijski Radgoni našli zapuščenega dojenčka.

Tragična zgodba o tri dni staremu zapuščenemu dečku, ki so ga pred dnevi v avstrijski Radgoni našli Daniel, Dominik in Tomas, prvi iz Lendave, druga dva z Goričkega, še vedno odmeva. Eden izmed rešiteljev otroka, Dominik Barbarič iz Gornjih Črncev, nam je zaupal svojo zgodbo. Kot pravi, je šok že malo popustil, a to doživetje mu bo ostalo v spominu vse življenje.

»Važno je, da je živ in zdrav«

»Zaslišal sem jok in najprej nisem bil prepričan, kaj sem pravzaprav slišal. Stopil sem v smeri joka in bil šokiran. Dojenček zavit v črn predpasnik, povsem prestrašen,« opisuje Dominik in pristavil: »Prijatelj ga je vzel iz trave in mi ga položil v roke. Prva misel je bila, da ga moram čim prej spraviti v bolnišnico.« Stekli so do bolnišnice in otroka predali njihovi oskrbi:

»Mislil sem si, važno je, da je živ in zdrav in da tak tudi ostane.«

»Ne poznamo materine zgodbe«

Kot pravi Dominik, je takšne dogodke videl le po televiziji in nikoli si ni mislil, da bo podobno doživetje izkusil v naših krajih. A matere kljub temu ne obsoja na vrat na nos. »Ne poznamo njene zgodbe. Že dejstvo, da je otroka pustila v bližini bolnišnice kaže na to, da je imela v mislih njegovo nadaljnjo oskrbo. Lahko bi se odločila drugače,« še pove s tresočim glasom.

Radi bi ga znova videli

Deček, ki so mu v bolnišnici nadeli ime Christoph Siegfried Franz Peter, je ostal v njihovih srcih. »Vsi trije smo se že menili, da bi ga radi znova videli ali ga vsaj enkrat letno obiskali. Mogoče ob rojstnem dnevu ali ob obletnici dneva, ko smo ga našli. Upam, da bo to izvedljivo, « nam zaupa Goričanec, ki bi rad spremljal, v kakšnega človeka bo deček odrasel.

Preberite še: Zaslišali otroški jok in v travi pred bolnico našli novorojenčka in Kakšna usoda čaka zapuščenega novorojenčka

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice