Skulptura muze Erato, ki se od petka bohoti na Trgu kulture v Murski Soboti, je posnetek Daničinega telesa.

Danica Lovenjak je na svojem blogu potrdila govorice, da je posodila obline novi murskosoboški pridobitvi - muzi ljubezenske in erotične poezije Erato. Muza, ki se od petka bohoti v središču pomurske prestolnice, tako nosi Daničine obline.

Pomurska lepotica je vse od začetka ugibanja o modeliranju zanikala, sedaj pa je le potrdila svoje sodelovanje: »Bila sem model. Kaj več pa o tem ne bi govorila,« je bila skopa z besedami. Biti model pa ni za Danico nič novega. Pozirala je že leta 2009 za obsežno razstavo z naslovom The Art of Luxury, ki je zajemala številne portrete svetovno znanih osebnosti. Takrat je njeno podobo ujel eden vidnejših italijanskih slikarjev Daniele Ermes Dondé

Komentar umetnice Irene Brunec-Tébi o navdihu Daničinih oblin za muzo Erato še čakamo.

Medtem preberite še: Na Trgu kulture uradno odkrili muzo Erato in Kip muze že prispel na Trg kulture.

Foto: Facebook in spletna stran Danice Lovenjak. 

S spleta

Komentarji (60)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
josef

Nah evo, zaj de pa cvap lejko izpolnjeval svoje spolne želje, namreč vedno si je zelel danicoga cecka, zaj ga je pa dobil celo v kipi na sredi varaša. Cvap, cakamo mnenje!

MacUser

Pizda!
Vitanje dobi vesoljski center, Sobota ka je varaš, pa cecek od Danice Lovenjak. Nedononošenčki?

Vipko
čevapčič na ražnje

.. vedno si ga želel, vedno po njem hrepenel .. :)

.. mhm:

Oči mi preletevajo od usnic prek vrata na prsi, nežno melona po koži drsi, ko zagrabi me ..

.. mhm, eh, nejde mi gnjes .. blokada .. :)

čriček

Bar do meli ger cecati, mleka pa itak nema.

Boginja DANICA je bila hčerka boginje LADE, ki so jo radi prikazovali z BELO PTICO, belim LABODOM(glej tudi DUNAJ, DONAVA, reka DON). Danica("daniti se, svetlikati se"), Večernica je bila najsvetlejša zvezda v ozvezdju Cygnus (zgodovinarji širijo Kabalstične laži o "planetu Venera") in je vidna zgodaj zjutraj(Danica) in zvečer(Večernica). Ozvezdje je bilo neposredno povezano z zvezdo Severnico (Polaris), ki je vidno le iz severnega pola. Okoli Severnice se tekel Zodijak oz. bog DAŽBOG, predstavljal je 13 ozvezdij, ki so krožile iz Nava (podzemlja) v Jav (vidno obzorje) vsako leto.

Vipko
Wizeman

U jenti, dober cecek, Danica. Ne ven samo, zakoj si se nej na zagnjoj sliki kcoj postavila v originalnoj pozi, ka bi vidli, kelko je Tebi trufila......

domači

smej me buje. pomurska lepotica danica lovenjak....
če je tomi tak, je še kip dobro vo spadno....

bojci19

Reklamo ji spet delate ha? BV

MacUser

Slaba kopija. Če so se že nekaj šli, naj bi to spelali do konca, tak kak Jeff Koons v opusu Made in Heaven s Cicciolino.

http://prevos.net/wp-content/uploads/2011/08/koons0001.jpg

blindluck88

Tau so dejanski joški Danice? :D Boukše kak Playboy, nega kaj. Čvapčič, lejko si varnostnik pa celi dan stražiš kip ka ga ne bi što oskruno. :D Samo nej ka bi preveč sanjaro...

MacUser

Baje, ka ma v joški zmontiran radar.

Anubis

Kak san pravo.. Cecek de se sveto, preostali kip de celi posrani, Čevapčič pa de okoli odo z bronastin licon..

Anubis

Kak san pravo.. Cecek de se sveto, preostali kip de celi posrani, Čevapčič pa de okoli odo z bronastin licon..

KIRA

hahahah ma dajte no.... kip je beden pa pika. popolnoma brez okusa in ne spada v naš varaš.

VLAJ

Pomurska lepotica Danica Lovenjak

AHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

krobikar1

Telko znanih pomurcov oz slovencov,....mi pa dobimo kip Danice,....OMG
Rejsan ide vse k vragi!

Vipko
čevapčič na ražnje

.. ko smo že pri Danici .. ste že nabavili FHM? http://i50.tinypic.com/16h5bbc.jpg .. ;)

niga

omg zaj do se še iz nas smijali. smo lejko večji seljaki?

feniks3.0

smejimo se vam zaradi vašega odziva, hinavskega in arogantnega.

ne vem ali so vaša mnenja odraz tipične prekomurske nevoščljivosti ali zgolj to, da imate doma razvlečeno babo, pa ne prenesete čednih deklet..

daj naj mi en pove, kaj točno ga moti na Danici, da ne dosega njegovih visokih standardov ženske lepote.

Prekomurci ste se še enkrat 'izkazali' s svojo odprtostjo in svobodomiselnostjo. Vsakega prekomurskega rojaka, ki uspeva ali je uspel, ga je potrebno spopljuvat do amena in po njem gnojnico polivat... s tem delno prikrijete lastne neuspehe in frustracije lečite na drugih ljudeh. iz dneva v dan, iz tedna v teden.

ni čudno, da mladi dobesedno bežijo iz te luknje, ko pa je vsaka izobražena oseba v ponižujočem tonu označena za 'modrijaša', oseba, ki bi se v parku na klopci pojavila s knjigo bi bila označena z čudaka in kretena.

teddy

ge samo pravim - z grdoga nemre nika lepoga priti! Župan, se opravičujem, ampak tu si ga pa redno mimo kiksno... :)

_racija_

Velenje ma kip Titoja, sobota ma kip Danice ;)

McLaud

Se pravi ka je ona tudi nekaj od toga dobijla. So se vsaj malo pejnezi razdelili.

Prozac

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

samo ka lüft zdrabin...

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

lethal lexi

Menje samo zanima ka je tej folk kadil ka je dal dovoljenje za tej kip oa še plačo ga je. Samo tej Danecen cecek je resan zeeeeeeeeeelo pomemben za prejkmurje. Erato pa je tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Erato
Zaj si pa preštite kelko je pomembna za prejkmurje. Ter kelko je podobna tome skrupocale na trge še Pavljinekove odlitke so lepše (od daleč pa ta baba itak vo vide kak kup pisane plasteke pa še koleno je vnoče tak osvetleno ka bi ji najrajše puščeco v koleno strlila) http://www.youtube.com/watch?v=TAY1Fb0GZB8

prekomurec

feniks3.0 ma delno prav. Ne vidim razloga zakoj Danica nebi bila primerna za muzo, saj je urejeno simpatično dekle.

Prekmurje potrebuje več kulture in tolerance, pa tudi erotike za boljše mentalno stanje prekmurcev.

Sicer je rejsan teško gučate o erotiki, ali podožoveti kip sredi kolektivne ekonomske depresije, ampak tou je priložnost za mentalni preskok. Moramo začate vrednotite življenje, osebne stike kot to pooseblja muza, ne pa da strmimo k brezosebnemu potrošnišvu in ga družbeno poveličujemo. Kakorkoli....

LP Prekomurec

p.s.Tudi ostale prekmurke ste lepe in si zaslužite kipe, samo bi bile pripravljene biti model in pokazati joške:)!?

Casiopeia

Kakšna Murina delavka bi si dosta bole zaslužila, ka bi jo ovekovečili ...

divjejabolko

@Casiopeia: Maš prav.

Risarji in ilustratorji (pa tudi večina likovnih umetnikov) pravijo, da je najboljše risat in slikat ljudi z veliko gubami, predvsem take ki so iztrošeni, izsušeni, stari ipd. Lažje zadeneš karakter.

Vipko
čevapčič na ražnje

.. gospa Brunčeva, če berete: .. saj muza Erato je simpatičen ljudski kip, ki je razgrel nemalo strasti med pomurci :), mate pa tu primer, kak se narejdi umetniško delo http://i46.tinypic.com/357osw7.jpg .. :)

Vipko
čevapčič na ražnje

foto: Tanja Zrinsky

Vipko
čevapčič na ražnje

http://i45.tinypic.com/347wvx3.jpg .. marjat, ti se pa znajo it .. ;)

.. no, saj opisovat vam ni treba te kiparske instalacije in kje je to, a ne? ;)

.. foto: Tanja Zrinky

RK01

No, glavno ka zdaj znamo, što je biu model za tou gous.

black panter

san mislo ka ma Danica vekši cecek,hehe

lethal lexi

Pa saj je Danica muza AMPAK Čevapčičova torej zakoj pre svetome k...... jo moremo vsi druge gledate???? Dajte njeme jo rajše na dvorišče če pa pa nema dvorišča pa na balkon če pa še to nema te pa v dnevno pa jo naj tan drži za cecek pa še ceca lejko polek. Samo ka je nemo ges gledala

Vipko
Wizeman

Nekaj je pa fseeno pozitivnoga v ton kijpi. fsi stari slinaši, šteri baje Danici pošijlajo ženitne (pa šče kaše drüjge) ponüdbe, do zdaj lejko prišle esi f Soboto gledat razgaljeno Danico. Poulek trbej nujno eni par kijoskof s hitrof hranof postaviti (pajdo, ešče je čas, ka si pridobijš ekskluzijvno pravico na plc kulture), stojnice, ge do odavali oditek danicinoga desnoga cecka (lejvi je viden na kijpi) za popunijtef osebne zbirke. Avtrobusno postajališče je zaidnouk ešče v neposrednoj bližijni. Pojdje, ge van pravin, ka de ešče biznis s toga grato.

McLaud

Čevapčič tebej je lekaj te kijp ščista zmejšau, primerjava Rimskoga kiparstva s tem postavlenim... težko.

Ne pravim ka je slabo napravleno, samo nej je pravo mesto postavitve kak je že zgoraj napisano, bi bilo ge indri bole primerno...

Kak de turisti nešče pojasno, ka to tu stoji? Kak prvo se nikak nede zmislo kak je ime muzi, de se pa sigurno zmislo ka je Danica pozerala, se pravi; pravo de ka je kijp nekše napovedovalke vrejmena.
Povedati ščen kak je pomembno, ka postavleno že takoj da nekšo povezavo ka predstavla, pa tudi dobro bi bilo da je v povezavi z mestom Soboto če je že tu. Vsi so nej tak umetniško izobraženi, ka bi takoj gor prišli ka predstavla kompozicija, de pa šče razloženo, predvsem sova na rolki :)

ola523

Vsebina komentarja

ola523

Meni je kip grozen.Vo vidi kak dvospolnik-obraz kak grdi travestit, cecki so v rejdi, noga pa od švarcija. Mogoče pa so s kipom napravili konkurenco Juliji v Veroni. Za en čas, de se cecek svejto od boužanja,ka do ga lidge primali in si ka zaželeli.

feniks3.0

koliko prahu je malomeščanskim svetohlincem dvignila razgaljena dojka sredi provincialnega mesteca... pa to je že burleska!

ni čudno, da vas cela slovenija vidi kot... no, pa saj sami veste. xD

mamuTi

boli te patak, danica, muza, ka sploj predstavla, lejko bi jo na glavau postavile pa nebi zanimiva-lepa bila, ampak, ampak, s potezo izdelati kipec iz bakra, so naredili marketinško potezo...privabiti ljudi, obiskovalce, oblegovalce, ljubitelje bakara, mađarske cigane, no ali pa naše,....jebiga kila bakra je 7€ danicen cecek ma pa minimalno 5 kg, računaj bedrej, tazadnjo.... jesoš!

Vipko
Wizeman

ajde felix, ne bluzi. kakši malomeščani, malomeščani so v Ljubljani. Mij smo eti seljaki. Samo, mij se toga bar zavedamo, vij se pa tan mate za nekše kozmopolite, ali na črejvlaj se van ešče posüšeni gnoj pa blato z močvare gor držijta....

feniks3.0

Sem že vsaj 3x napisal, da NISEM iz Ljubljane. Vem, da vsak, ki ni iz Prekmurja, je za vas ali mariborčan ali Lublančan, pa nisem nič od tega.

Lahko še 800x napišeš bajke o 'posušenem gnoju in blatu na črevah' (karkoli že pač to pomeni..), mene ne gane, ker nisem iz Kotline, pa tudi to ni voda na mlin, ker nimam prirejenega kompleksa manjvrednosti in mi ni potrebno prezirati človeka, ker se je rodil v drugi provinci.

in ne, se ne zavedate, da ste 'seljaki' (tvoje besede, ne moje), drugače bi se med sabo bolj spoštljivo vedli mogoče pa se in vas ne moti negativna podoba prekomurca, ki jo VI sami ustvarjate.

dexter

"...ker nimam prirejenega kompleksa manjvrednosti in mi ni potrebno prezirati človeka, ker se je rodil v drugi provinci."

Maš prav, ti samo preziraš (ponižuješ) Prekmurce in maš maloga kurca... ostalo ka je pa Wizeman napiso je pa laž.

Sobochanec

Ajajaj,
... če smo preživeli Krpana, Mojo slovenijo pa ešče kakše trinček modele, šteri so bar ideologijo meli, de nan znankar nikak gratalo, ka mo ešče toga Frniksa z IQ 3.0.

Od menej telko, Frniks IQ 3.0, lejko pa navrejmo debato, pa probamo skristalizejjrati, štere travme v tvojon drüjgon JAZ, so te prpelale do patološkoga stanja v šteron ti edijno šinfaraj pa poniževanje zdigavle libido. So mogouče tou kakše travme iz otroštva, pubertetniški izlivi, prometna nesreča, ... mamo mij prekmurci dobre doktore, ka ti lejko prefudnejo tintaro, pa mogouče zvračijo intelektualni deficit.

Odkrij se nan Frniks, zaupaj se nan, naše rame je na voljo za tvojo vakumejrano tvorbo na tvojon labavon šinjeki.

feniks3.0

Oh narobe razumete. Jaz vam samo nastavljam ogledalo! Komentiram VAŠE komentarje in VAŠA dejanja!

Da je prekmurje zaostalo, ni krivda prekmurja samega po sebi temveč ljudi, ki so/ste? to regijo spravili, kjer pač je.

In poglej. recimo dexter si ne more vzeti sape, ko na veliko bleje o mojem penisu, tudi sobochanec se kar naenkrat ima za psihologa, večina tukaj jih je priznanih umetniških kritikov, da o tem napihnjenem svetohlinstvu sploh ne začnem.

Jaz samo nastavljam ogledalo hinavščini, škodoželjnosti, svetohlinstvu, privoščljivosti ter predvsem svetskemu vseznalstvu.

Pa mi povej, da vsega tega ne najdeš na dnevnem redu bodisi na tem portalu bodsi, ko sediš na pijači in ti na uho pade 'tutkanje' o tem in onem.

Saj med sabo ste vsi prepametni, eden bolj od drugega, ko pa vam zunanji opazovalec to izpostavi, pa začnete z osebnimi napadi.

No, pa saj meni je zabavno, da se raja žre med sabo xD

MacUser

feniks, dobro si se opisal.

MacUser

Hinavec, škodoželjnež, svetohlinec, privoščljivec ter predvsem svetski vseznalec.

To veje iz tvojega pisanja. Etikete lastne majhnosti pa lepiš drugim.

Vipko
tinka78

Mislim, da ste vsi, ki se z njim ukvarjate, pomalem bebčki. Pustite ga na miru, njegovim komentarjem pritisnite kak minus, pa berite naprej druge komentarje. Če se ne bo nihče ukvarjal z njim, ga bo čez nekaj dni minilo.

george

Pomurska lepotica,.....,ta spadneš.

mikmak

OD KJE PA POTEM SI, FENIKS?

dexter

Fenix, si ti že gdaj razmišlo ka bi rejšo svejt lakote in vojn? Idealen primerek si za to poslanstvo.

dupont

danica je sinonim lejpe prekmurke? nej se zajebavati. ona je navadna zahojena kmetavzarska kvaziintelektualka, malo debelejša, ceckata pa blond. prekmurci mamo eno takšo, ka se malo bole izpostavla in ma deloma "korektne" atribute, ampak je žal daleč od dobre babe, in že se vsi slinijo po njoj.

pravli so ka de še 8 kipov stalo. kda in na kerih lokacijah? tou de malo too much. tuj če bi dal ovin praf, ka pravijo, ka soboti nuca takših spomenik, zakoj jih te nuca 9 wtf? vejpa še v grčiji so meli malo več stila pa classa

Spy

Fenix se opravičuvlen ka se spuščan na osebno raven, ale ge še vseeno mislin ka maš ti maloga :D

BB

Konec preplaha: samo frizura je od Danice - baje...

BB

fenix3.0 me nekak čeduže bole spominja na teto Ireno! Bar mnenje o prekmurcaj je na iston nivoji, ali se mi samo to tak zdij?

mickeycek

Na konci še zvejdimo ka je Murko posodo svojo telo za to umetnino.

Vipko
Truplo

Ni prav, da se sedaj zaradi tega res "neposrečenega" kipa spravljate na gdč. Danico Lovenjak. Ona je pač pozirala, verjetno je bila za to delo naprošena in tudi plačana. S tega stališča čisto v redu.

Da jo sedaj nekateri vsepovprek žalite in opisujete kot tako in tako ni v redu. Ne v opisu njenega telesa, ne v omenjanju takšnih in takšnih intelektualnih sposobnosti. Marsikomu ne bi škodilo, da se sam pogleda v ogledalo, da vidi, kakšen je sam in malo premisli, kakšen je drugače kot človek.

Da ne bo pomote: omenjeno gospodičino osebno ne poznam, prvič pa sem jo v živo videl zadnjič za pet sekund na slovesnosti ob "podaritvi" kipa ga. Tebi prebivalkam in prebivalcem Sobote. Lahko pa priznam, da je bila meni vedno tako na "prvo" ob komentiranju ljudskih običajev na Kanalu A in še kje kar simpatična. Okusi so sicer res različni, vseeno pa ni treba zaradi tega, ker je del nje na kipu njo žaliti. Vsak se pač bori za svoj prostor pod soncem - tako ali drugače!

feniks3.0

''danica je sinonim lejpe prekmurke? nej se zajebavati. ona je navadna zahojena kmetavzarska kvaziintelektualka, malo debelejša, ceckata pa blond.''

pa naj mi en pove, kje sem vsaj približno tako žaljivo zapisal o komerkoli na tem forumu. in to je eno najbolj 'pozitivnih' komentarjev po vašem mnenju. Pa vi ste propadli.

VI se boste med sabo požrli, vaši kompleksi vam de dovolijo, da bi kakšnega prekmurca pohvalili, raje furate to svojo hinavščino in škodoželjnost.

Naj mi konkretno pove, kaj je tako slabega na Danici? Je bolj privlačna od večine javnih osebnosti, sigurno pa na kilometre prekaša vaše razpotegnjene babe doma.

Spy

feniks3.0, lepota je RELATIVNA. Svtar okusa, presoje, preference, itd... Ne nakladaj opet.

Glede toga ka mo se požrli med sebov Prekmurci... Hmmm. Ne boj se ti za nas. Zgodovinsko gledano smo Prekmurci dosegli dosta stvari kere so (ste) ostali prebivalci slovenskih regij nikdar nej in niti nikdar nete (Murska republika recimo?).

Sobotainfo: leko mi še 10x komentar zbrišete in mo ga še 10x napiso nazaj. Do tečas ka je dovoljeno žaljivo komenteranje in obravnavanje Prekmurcov s strani feniksa, do tečas man tudi ge pravico ka se spuščan na njegov nivo!

Mo pa še enok napiso: še vedno san siguren ka maš maloga :D

Spy

Pa še to. Naj me strela tresne ka san takše zvišenosti kak jo poseduvle ta 'velecenjena umetnica' še nej nikdar pri nikomi vido.

BB

In, tüdi ge san si pogledno tou zadejfščino v živo...

...kak pravijo angleži ajm not amjuzd :( Tiste lučkice ti v fajn v oči svejtijo tak ka dosta itak ne vijdiš večer. Sovo moreš skoron šlatati ge je :/

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice