Ste danes želeli po nakupih in ste naleteli na zaprte trgovine? Na binkoštno nedeljo so v Sloveniji namreč zaprte vse trgovine. Pri naših severnih sosedih pa bodo trgovine zaprte tudi na binkoštni ponedeljek.

Trgovci imajo lahko v skladu z ureditvijo delovnega časa odprto vse nedelje v letu, razen na deset določenih praznikov, morajo pa imeti dovolj delavcev, da spoštujejo omejitve. Trgovine so tako v skladu z dogovorom zaprte na deset državnih praznikov.

Trgovci delavcev ne smejo razporediti na delo - kar pomeni, da so trgovine zaprte - na 1. januar, 8. februar, velikonočno nedeljo in ponedeljek, 1. maj, binkoštno nedeljo, 25. junij, 15. avgust, 1. november in 25. december.

Danes, na binkoštno nedeljo, so tako zaprte prav vse trgovine v državi. Če bi bile trgovine na praznik vseeno odprte, so trgovci upravičeni do 500 odstotkov osnovne plače. Uredbo spoštujejo vsi, 500-odstotna urna postavka se delodajalcem ne izplača.

V Avstriji praznik tudi jutri

Če slučajno za jutri načrtujete nakupe pri naših severnih sosedih, lahko načrte opustite. V Avstriji je namreč dela prost dan tudi binkoštni ponedeljek, trgovine tam bodo zaprte tudi jutri.
 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dfsn (nepreverjen)

Narod pa gnes pred Lidlom z vozičkami pred vratami. Kunec sveta de gnes, boute so zaprejte, kak prijeti do sladke brezalkoholne pocukrane pijače. Ka si nouri pa žemlic gnes nega. Pa tou.

Ifi (nepreverjen)

Znoro mo. :)

per (nepreverjen)

Zakaj se dela reklama za Hofer, a druge trgovine so odprte?

So99 (nepreverjen)

Starejše novice