Meteorologi napovedujejo močnejši veter, ki lahko lomi veje in celo podira šibkejša drevesa.

Agencija Republike Slovenije in EUMETNET: mreža evropskih državnih meteoroloških služb sta za danes izdala oranžno opozorilo zaradi možnosti močnega vetra.

Veter bo najmočnejši pod Karavankami, ponekod na območju Pohorja ter v Podravju, Prlekiji in Prekmurju. Zjutraj in dopoldne bo veter precej močan tudi ponekod na območju Ljubljanske kotline. Sunki bodo ponekod presegali hitrost 70 km/h.

Veter se bo na izpostavljenih mestih zvečer prehodno še nekoliko okrepil. Ponekod v severni Sloveniji bodo sunki dosegali hitrost okrog 90 km/h.

Maksimalna hitrost vetra v severovzhodni Sloveniji: od 70 do 85 km/h. Veter lomi veje in lahko podira nekatera drevesa, lahko odnaša kritino s streh. Veter nekoliko ovira cestni promet.

Vir: meteoalarm.eu

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Elektricar

Ne napizdavajte folka. Citiram:

"Agencija Republike Slovenije in EUMETNET: mreža evropskih državnih meteoroloških služb sta za danes izdala oranžno opozorilo zaradi možnosti močnega vetra."

Agencija Republike Slovenije ... za kaj? Agencija za promet? Za letalstvo? ARSO namreč ni nikoli izdajal oranžnih alarmov, ampak je to novinarska pogruntavščina kero je tistega časa naprej potegnil časnik Slovenske novice, ki je malo preveč gledal CNN... zdaj pa vsi novinarji sejete strah med ljudmi. Oranžni alarm v SLO ne obstaja!

Pač malo je vetra... pa zdaj?

čarni vrag (nepreverjen)

Daj električar, poglej na spletno stran ARSO, pa boš videl da je severni del Slovenije obarvan oranžno.

Starejše novice