Generalna skupščina Združenih narodov je leta 1994 razglasila 15. maj za mednarodni dan družin.

Letošnji je namenjen ozaveščanju o vlogi družin in družinskih politik pri doseganju bolj vključujočih družb. Zveza prijateljev mladine Slovenije danes zato začenja tudi teden družin, v katerem bodo muzeji in galerije ves teden ali en dan družinam nudili prost vstop.

Tokrat mednarodni dan družin poteka pod geslom "Družine in vključujoče družbe", pri čemer bo poudarek na pomenu zagotavljanja enakih pravic vsem družinskim članom, zlasti ženskam. Izpostavljen pa bo tudi pomen socialne zaščite za socialno vključenost in družinsko usmerjenih politik, piše STA.

Glede enakih pravic vseh družinskih članov, na čemer bo tudi poudarek ob letošnjem mednarodnem dnevu družin, so na spletni strani ZPMS navedli, da morajo vlade držav zagotoviti, da imajo ženske enak dostop do gospodarskih virov, lastništva zemljišč in druge lastnine, pa tudi dela, ki zagotavlja dostojno preživetje zanje in njihove družine. Otroci pa imajo pravico do ustrezne prehrane in zatočišča ter odraščanja v vzdušju ljubezni in harmonije.

S spleta

Komentarji (1)

BIMBO NA ŽOGI (nepreverjen)

Zame pomeni družina : oče, mati, otroci.

Starejše novice