Fotografija je simbolična
Dan Zemlje v Krajinskem parku Goričko.

Svetovni dan Zemlje obeležujemo vsako leto 22. aprila. Namenjen je ozaveščanju splošne javnosti o ranljivosti in edinstvenosti našega planeta in okolja, ki nas obkroža, ter spodbujanju k ravnanjem, s katerimi lahko spremenimo svet na boljše.

Svetovni dan Zemlje 2021 - Obnovimo Zemljo 

Svetovni dan Zemlje 2021 v Sloveniji poteka v duhu sprejemanja najpomembnejšega strateškega dokumenta razogljičenja Slovenije, to je Resolucije o Dolgoročni podnebni strategiji Slovenije do leta 2050. V ta namen so se na Javnem zavodu Krajinski park Goričko odločili, da dan Zemlje obeležijo aktivno. 

V sklopu projekta Gorička krajina so na dan Zemlje pričeli s sajenjem posamičnih sadnih dreves na 40 razpršenih mestih po celotnem Goričkem. Zasajenih bo 20 hrušk in 20 skoršev. Posamična drevesa ne bodo samo slikoviti poudarki v kulturni krajini, temveč tudi pomembni življenjski prostori za ptice, ki se iz njih oglašajo, prežijo na plen na njivi ali travniku in ko imajo dupla, v njih tudi gnezdijo. Posamično drevo na izpostavljenih mestih v krajini bo nudilo blagodejno senco pohodnikom in kolesarjem, obenem pa zagotavljalo ponor toplogrednih plinov. 

O tem, kaj si mislijo o dnevu Zemlje in varovanju narave, pa bodo v sklopu projekta Life naturaviva povprašali tudi učence osnovnih šol na območju Krajinskega parka Goričko. Učitelje na osnovnih šolah so prosili za pomoč pri predstavitvi kratkega gradiva, s katerim so učence seznanili s pomenom obeleževanja svetovnega dne Zemlje, na koncu pa so učencem podali vprašanja, s katerimi želimo izvedeti tudi njihova mnenja o varovanju planeta in narave. Odgovore in mnenja bodo objavili na spletni strani in socialnih omrežjih.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lep clanek koncno (nepreverjen)
garaadd (nepreverjen)

Na Ravenskem pa degradacija njivskih povrsin z odpiranjem nove rane zemlji nova kamesnica.

Starejše novice