V priljubljeni resničnostni oddaji Kmetija se napetosti in pritiski počasi stopnjujejo. Potem ko se je pod težo odgovornosti glave družine začel šibiti Damijan, je kriza doletela še njegovo hčer Dejo.

Domotožje se je izkazalo za hudo breme za mlado tekmovalko, ki je nekaj spodbudnih besed našla pri svojem očetu. V pogovoru ji je ta svetoval, naj ničesar ne počne nepremišljeno in da naj vse svoje poteze zmeraj dobro premisli.

Meni namreč, da njuni sotekmovalci kdaj pa kdaj tudi izzivajo, zato je bolje se ne vmešavati v njihove zadeve in jih prepustiti njihovim razprtijam.

Vsakdo te lahko izda

Njegove besede nikakor niso bile preslišane, saj tudi mlajša predstavnica družine Gjerkeš razume, da v oddajo nista prišla iskat konflikta, in oba dobro poznata svoj cilj.

»Doma imava svojo družino, svoje prijatelje. Sem pa nisva prišla iskat prijateljstva. Prijateljev v enem tednu ne moreš tu spoznati, niti v treh,« svojo hči in sotekmovalko v oddaji na POP TV opominja Damijan.

Tako sta se Prekmurca počasi začenjata zavedati, da gre pravzaprav za tekmovanje, ki se ga je vsakdo od njih udeležil z istim ciljem, in tudi nevarnost izkoriščanja je vedno prisotna.

Na očeta se lahko zanese

Na svoji poti do cilja pa se tekmovalca lahko zaneseta vsaj drug na drugega. Damijan je namreč hčeri zagotovil, da ji bo kot glava vedno pomagal in jo zaščitil – tudi če bi se znašla v dvoboju.

»Kakorkoli zgleda močna, zgleda delavna, trudi se pri nalogah, s tem, da se zamoti, ampak v njej se še vedno skriva ena mala deklica. Ima srečo, da sva tu oba skupaj, je pa preveč očitno, da pokaže, da je še vedno atijeva cartika,« ugotavlja kmet.

Pa bo družinska opora dovolj za uspeh?

Deja je vsekakor prepričana, da morata kljub težavam vztrajati, saj sta se, kot pravi, za to odločila sama. Neomajno pa kljub vsemu ostaja tudi Damijanovo zaupanje v hčer: »Deja bo vzdržala.«

Foto: POP TV

S spleta

Komentarji (31)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Tujec 2

Ne nas s tem utrujat. So v življenju veliko bolj pomembne stvari kot ta šov za manj pametne ljudi.

Lajčimen (nepreverjen)

Tij si kak kabelska televizija z 300 kanalame. 99% kanalof se prešalta dale ka tak kaj čednoga nega...

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Zakaj potem imaš kabelsko ? Ker jo ima sosed, pa ti tudi moraš ?

In reply to by Lajčimen (nepreverjen)

Lajčimen (nepreverjen)

Zato ka ne ven kak naj drugače poleg čikof, pijače, dobre hrane, bab, novoga avtoja pejneze trošen...

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

PODARI JIH TISTIM, KI ZA KILO KRUHA NEMAJO !

In reply to by Lajčimen (nepreverjen)

Lajčimen (nepreverjen)

Tudi tou dostakrat.. Mi neje težko

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Če je tou istina, kapo dol.

In reply to by Lajčimen (nepreverjen)

Lajčimen (nepreverjen)

Na takšen nivo ka bi o ton lago se nebi spiščavo.. Samo je težko najti tiste keri rejsan iskreno nucajo pomoč. Največkrat se niti ne izpostavijo zato ka jih je sran. Nemo pa financero takšnih ka 21. letijo po zalogo čikof, alkoja pa na stave... Ln

In reply to by Tujec 2

domacin (nepreverjen)

ka tij nemas sluzbe pa niksega dela vejpa cejle dneve komentejras na toj strane.. strasno ej :))

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Če si mene vprašal, sem že nekaj časa upokojenec. Do upokojitve sem delal 42 let. Delo, ki ga imam doma okoli kuče, ki ga ni veliko, si razporedim tako, da lahko kdaj koli vzamem telefon v roke. Dal ti bom neko misel: ČLOVEK NI ROJEN ZA TO, DA BO DELAL, TEMVEČ ZA TO, DA BO UŽIVAL ! Vem, v našem kapitalizmu in za mlade je to isto kot tista o svinji in koruzi. Ti verjetno s prevozom in delom vsak delovnik ( ki je verjetno dostikrat tudi v soboto in nedeljo )zapraviš 10 ur ali še več. Si lahko zamisliš kaj vse lahko jaz v tem času vsak dan počnem ? Ne sekiraj se, ko boš ti imel toliko delovne dobe kot jaz, boš tudi v penzionu počel, kar boš hotel in boš imel časa na pretek. Mislim, da se je vseeno bolje ukvarjati z internetom, kot sedeti v gostilni in se nalivati z alkoholom, kar na žalost preveč Prekmurcev počne. Pa lep dan.

In reply to by domacin (nepreverjen)

domacin (nepreverjen)

po tvoje pameti sodec pa teh komentarov ka tu pijses bi si clovik mislo ka si kakse smrklavec.. neven kak so te se itak nej odstranile s foruma, blatis prekmurce nesnajga stara.. misles ka si ceden s tejmi penzionisticnime komentarame? cas te je povozo

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Če napišem, da večina Prekmurcev preveč pije, to ni žalitev, temveč resnica ! Pojdi malo po gostilnah dopoldan ( med delovnim časom ? ) in po veselicah poleti in boš to videl na svoje oči, če nisi slep ! Kakorkoli me je čas povozo ( po tvoji pameti ?! ) živim veliko lepše in boljše od tebe ! Pa pazi, da ne boš sline na usta dobo ( od jeze ) !

In reply to by domacin (nepreverjen)

legenda (nepreverjen)

tujec 2 nišče te ne sili ka gledaš pa šteš ka piše od kmetije,tak ka si san sebe predstavo za manj pametnoga.

Tujec 2

Samo sem čakal, da se bo oglasil eden od " manj pametnih ". Hitro si se oglasil, nisem dolgo čakal.

In reply to by legenda (nepreverjen)

narod je čuda (nepreverjen)

Ti pa si fejst pameten ja.

In reply to by Tujec 2

izjava (nepreverjen)

ona se šlepa na njegov račun ;-) on pa misli ka najbole pameten na toj kmetiji ;-) če je istina ka ma doma prek 1000 svinj je nej normalen ka se šel blamerat na tv ;-) što pa te doma to zdaj vse vred gemle ?

Tujec 2

Čeprav ne gledam in nikoli ne bom gledal takšnih oddaj, mislim, da bi bilo najbolje, da bi oba ostala doma. Imata doma veliko dela, če ima stari res toliko svinj kot nekateri pišete. Ali želja po denarju ( požrešnost ? ) je tolikšna, da nekateri delajo bedaka iz sebe, ne da bi se tega sploh zavedali.

lubrikantis (nepreverjen)

ti pa ne delaš bedaka iz sebe?

In reply to by Tujec 2

Amalka (nepreverjen)

Vsak naj gleda kar mu paše, vsak naj dela kar mu paše in če sta Damijan in hči hotela v šov sta šla po svoji želji in to naj ne bi nikogar brigalo. Tako sta se odločila in konec. Na koncu koncev pa sta pridna pri delu in korektna do ostalih, nimata nobenih izpadov, kar na žalost v vseh prijšnjih resničnostnih šovih za prekmurce ni bilo značilno. Torej je krivično, da tu nekdo, ki pač nima drugega dela blati njiju in tudi vse tiste, ki kmetijo gledamo. Vsak kmetič ima svoje veselje in vsak lahko dela karkoli hoče, pa zato ni treba da se tisti, ki delate drugače obnašate vzvišeno, ker niste čisto nič več, samo drugačne želje, interese in hobije imate. Morda pa nam niso všeč vaši hobiji, pa se enostavno ne mešamo, ker nimamo pravice in nam ni mar. Pa lep dan še naprej.

? (nepreverjen)

Amalka dobro napisano, samo kaj, ko srbin tega ne razume. On misli, da je pojedel znanost celega sveta in cele dneve visi na tem portalu in modruje, drugim soli pamet, sam pa je največja baraba, kar jih je kdaj koli bilo na tem portalu.

Tujec 2

Zdaj, ko si priznal, da gledaš Kmetijo, se nič več ne čudim, da prihajajo takšni komentarji od tebe. Imam cel dan čas, da počnem, kar hočem. Ti pa moraš 9 ur vsak dan švicati za bedno plačo. Te to boli ? Verjemi, da ti tega nisem jaz kriv. Sicer se pa drugo sezono prijavi za Kmetijo. Po tvojih komentarjih sem siguren, da te bodo sprejeli.

In reply to by ? (nepreverjen)

Amalka (nepreverjen)

škoda se je obremenjevati z ljudmi, ki smetijo vsako temo in so tako negativni, da še sami sebe ne prenesejo. Verjemejo, da jim je nekdo nevoščljiv ker cel dan ne vedo početi drugega, kot iskati nekaj, v kar se lahko spotaknejo. Mnogi smo v penziji in imamo cel dan kaj za postoriti in to, da mora nekdo cel dan švicati za bedno plačo ni žaljivo, ampak je žalostno. Če smo eni imeli srečo, da smo prišli do penzije v drugačnih časih se pač ni treba norčevati iz tistih, ki morajo danes delati za mizerno plačo. Tako norčevanje kaže na to, kakšen je človek, ki piše takšne komentarje. In še enkrat GLEDAM KMETIJO IN KAJ TO KOGA BRIGA?

Tujec 2

Gledaj jo, uživaj ob tem, a ne žali tistih, ki nam na misel ne pride, da bi gledali kaj takega ! In drugič pri branju komentarjev malo razmisli, da boš razumela odgovor na drugi komentar.

In reply to by Amalka (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Kot sem napisal je srbin največji kreten tega portala. Kako hitro je on zaključil, da gledam kmetijo samo iz tega, ko sem podprl tvojo misel, da naj se vsak briga zase in ne obsoja toliko dejanj drugih. Še bolj absurdno je ko ta yugo napiše vsakemu s katerim se ne strinja da dela za minimalca 24 ur na dan, pa ljudi sploh ne pozna. On bi vsakogar poniževal, sam pa na že ničkolikokrat postavljeno vprašanje zakaj je bil na yugo strani leta 91 ne odgovori. Takšnih izmečkov Slovenija ne potrebuje!

Tujec 2

Če si mlad in ZDRAV ter ne nedaš ( kar se da sklepati iz tvojega komentarja ), ter vlečeš socialno pomoč, še večja katastrofa zate. In ti imaš obraz, da se oglašaš na portalu in žališ tiste, ki so delali 42 let ? Seronja ! Sam dobro vem, in tudi vsi moji sosedje, prijatelji, sorodniki, na kateri strani sem bil leta 1991. Tebi, lenoba, ti tega nisem dolžan sporočati. In tudi, če bi bil, po tvojem mnenju, na drugi strani, bi imel do tega vso pravico ! Se pa spomnim, da je Lujzek pogorel na volitvah za predsednika države, ko je ves zagnan na televizijskem soočenju vprašal Danila kje je bil in kaj je počel leta 1991 in na kateri strani je bil. Ljudje so ga kaznovali z neizvolitvijo ! Niso vsi ljudje ovce, kot ste vi v SDS !

In reply to by ? (nepreverjen)

Tujec 2

......... ne delaš ..........

In reply to by Tujec 2

? (nepreverjen)

Se mu pa stanje slabša, ker nikjer ni omenil Janše

Tujec 2

Si ga pa zato ti. Saj vem, da ovčka ne moreš biti brez svojega pastirja !

In reply to by ? (nepreverjen)

Amalka (nepreverjen)

Tujec 2, če kdo koga žali, si tu to edino ti. Jaz nisem nikogar omenjala, napisala sem svoje mnenje. Če pa si se ti v njem našel, je to zgolj tvoj problem. Jaz nikomur ne določam, kaj naj gleda in kako naj razmišlja, me pa moti, ko to konstantno počenjo drugi. Vsak ima pravico delati kar želi in nihče nima pravice o tem soditi. Če ti nekaj ni všeč, potem ni treba takoj izliti na tisto ves svoj strup. Pojdi mimo, spreglej in poišči tisto, kar te zanima in ti je všeč. Tako bom zdaj storila tudi jaz in ne bom več smetila te teme s svojim razmišljanjem.

? (nepreverjen)

Tujec ti si največji gnoj tega portala. Še enkrat sem prebral vse komentarje pod tem zapisom in ne vem ali si res tako nor ali pa tako pokvarjen ničvrednež. Ja kje pa kdo žali tiste, ki so delali 42 let. Od kod ti ideje o socialni podpori. Glej izmeček sploh mi na misel ne pride, da bi se hvalil s tem koliko sem star, koliko tvojih penzij zaslužim na mesec... to je zgolj moja osebna stvar. Ti si smrad človeštva.

financiranje p… (nepreverjen)

financiranje posameznikov

Našel sem nasmeh zahvaljujoč g. Tetičkovemu Marjanu, da sem dobil posojilo v višini 150.000 evrov, trije moji kolegi pa so brez težav dobili tudi posojila tega gospoda. Svetujem vam, da nikogar več ne zavede, če dejansko želite zaprositi za posojilo denarja za vaš projekt in katero koli drugo. To sporočilo objavljam, ker je gospod Tejanović Marjan
dobro s tem posojilom. S prijateljem sem srečal ta pošten in velikodušen gospod, ki mi je dovolil, da si dobim to posojilo. Zato vam svetujem, da se obrnete na njega in vas bo zadovoljil z vsemi storitvami, ki jih vprašate. Tukaj je njegov e-poštni naslov:
E-pošta: reseaufinance510@gmail.com
E-pošta: tmarjan24@gmail.com
Tetičković Marjan
hvala

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice