Če podarite čokolado, podarite srečo! To je znanstveno dokazana resnica. V čokoladi se namreč nahaja snov enaka tisti, ki so jo proizvedli vaši možgani takrat ko ... ste se denimo ... zaljubili. Se spomnite tega srečnega trenutka?

Ta ista snov spodbudi vaše možgane, da sprostijo endorfine. Vas pa, po zapletenih procesih v telesu, prevzame preprost občutek sreče.

Je čokolada narejena z ljubeznijo lahko dvojna doza sreče?

To boste kmalu ugotovili sami!

Takoj ob prvem obisku Podeželske čokoladnice Passero v Tešanovcih, vam postane jasno, da tisto, kar okusijo brbončice presega klasično čokolado. A vendarle izhaja iz tradicionalnih okusov, ki vas zbližajo z naravo, otroško radoživostjo in domačnostjo.

Ste kdaj dobili bonboniero in jo ob naslednji priložnosti podarili naprej? S čokoladnimi izdelki Passero se vam kaj takega ne more zgoditi.

Pripeti se vam lahko edino, da se čokoladnim dobrotam ne morete upreti in jih pojeste, še preden jih podarite. Zato nasvet: ko v Podeželski čokoladnici Passero kupujete za darilo, vedno kupite še nekaj zase.

»Na posestvu Passero gospodarimo in si stojimo ob strani kar tri družine. Mladi smo hvaležni za dediščino preteklosti in radovedno odprti v prihodnost,« pojasni Jasmina.

Zgodbo o čokoladi je zakrivila sama, saj je bila pred leti navdih možu Tomažu, ki je zanjo ob božiču ročno izdelal čokoladne pralineje. 

Danes zakonca Passero-Sotošek oba delata v čokoladnici. 

Si predstavljate, da v enem samem pralineju okusite vse, kar premore gibanica? Da lahko praline nadomesti kozarec traminca, vas omami z vonjem bezga, bučnega olja ali žlahtne jurke

»Novi okusi se porodijo spontano. Izhajava pa predvsem iz prekmurskega okolja, tradicije in tudi posebnosti, ki zaznamujejo letne čase. Domišljiji pustiva prosto pot in če to začiniva še s kančkom igrivosti nastanejo pralineji – domači okusi v čokoladni preobleki.«

A ne gre samo za praline!

Tukaj so tudi Čokoladne hruške na peclju – sušena hruška vse do peclja potopljena v dišečo temno čokolado. 

»V bonboniero sva jih zložila v obliki drevoreda, kot spomin na hruškove drevorede, ki so nekdaj pomembno oblikovali našo kulturno krajino. To so lepe in navdihujoče zgodbe in midva jih oblikujeva tako, da so tudi okusne.«

Žlahtno mešanico okusov zagotovo najdete v čokoladnih tablicah, ki so nastale po navdihu vsakodnevnih majhnih radosti in združujejo na pogled nezdružljivo: mak-limona, ajda – kava, malina – koriander in še nekaj zanimivih kombinacij, ki presenetijo tudi največje čokoladne navdušence. 

»Tako domači, žlahtni okusi oplemeniteni s črno, belo ali mlečno čoklado lahko tudi povsem običajen dan spremenijo v nekaj posebnega.«

In tudi izjemni Čokoladni bonboni z bučnimi semeni, kjer je omamno rahla bučna krema zavita v hrustljavo čokoladno lupinico in dodatno posuta s hrustljavimi bučnimi semeni.

To so radosti Prekmurja!

»Široko odprta vrata in dragoceni trenutki, ki si jih delimo. To je recept za radost,« pravita mlada podjetnika, ki pišeta novo zgodbo na temeljih starega posestva.  »Nove zamisli nastajajo ob iskanju odgovorov na vprašanje, kako stare, preizkušene okuse naše hiše preobleči v čokoladna oblačila. Tako namreč razumeva sodobno zapoved 'misli globalno, deluj lokalno' ali po najino 'misli čokoladno, okusi lokalno'.« 

Saj veste? Vse, kar zraste doma ali vsaj zelo blizu nas je boljše! Ker okusa ni moč prelisičiti. In če ste to filozofijo lahko vključili v vsakdanji jedilnik, je zdaj priložnost, da tudi za razvajanje izberete najboljše. To, izdelki iz Podeželske čokoladnice Passero v Tešanovcih, zagotovo so.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice