V novo nastalih okoliščinah je še posebej pomembno, da kupujemo lokalne proizvode in podpiramo lokalno izmenjavo.

V novi kulturi nakupovanja osebno poznamo ljudi, katerim zaupamo naše zdravje in nakup omogoča, da ostanemo zdravi- odprt prostor( brez bakterij in virusov, ki so na vozičkih, v zaprtih prostorih, tekočih trakovih blagajn, na izdelkih, na embalažah, v zaprtem prostoru v zraku, kjer so množice ljudi ki dihajo in kihajo), razdaljo na 2 m-odprto, varno, izjemno doživeto nakupovanje na prostem in domače - TRG KULTURE - TRŽNICA MS VABI.

KUPEC je KRALJ

Domača hrana koristi človeku, je sveža, sočna, bogata, sledljiva od zemlje, v katero se poseje zrno do krožnika, prodajne poti so najkrajše, uporaba energije za človekove dejavnosti najmanjša. Zna se, kdo se je hrane dotaknil. Pozna se celotna prodajna veriga od pridelovalca, predelovalca do končnega kupca. Prodajne cene so izračunane na način, da omogočajo preživetje prodajalca. Je potrebno dati še kaj?
Kupec je kralj, to pomeni, da kralj odloča, koga bo podprl in koga ne bo. Bo Kralj-kupec podprl lokalno, regijsko, državno, ali tuje-globalno? Kupec je odločevalec o tem, kaj je v ponudbi. Kupec-kralj je svoboden v odločitvah, lahko je poslušen navodilom-izbira je vedno svobodna ali se tega zaveda ali ne. In to je vse, kar kralj-kupec ima-svobodno izbiro, koga in kje bo podprl(kam bo vložil svoj denar) in kaj bo prinesel za svoj denar v svoj dom.

Tržnica Murska Sobota obstaja zaradi petih stalnih ponudnikov

Ne glede na vremenske razmere v vseh letnih časih smo vedno tu za vas, pozimi do minus 20 in več, in poleti do plus 30 stopinj Celzija in več. V snegu, dežju in soncu. Vse kar nujno življenjsko potrebujete, da preživite, dobite pri nas, vse kar nimamo je luksuz. Da se vam predstavimo:

Naš vsakdanji kruh iz roda v rod je Pekarna Čeh

  • Domača bouta Pekarna Čeh - DENKO - Vse pekovske izdelke imamo in vam jih zagotovimo. V oboje stransko zadovoljstvo, da dobite kar želite(da se ne zapečemo) in v želji, da ostajate doma, prosimo in omogočamo naročila na tel. št. 041 718 833 vsak dan do 17:00 za naslednji dan. Kruh in pekovske izdelke na tržnici izdajamo čez celo leto od ponedeljka do sobote od 6:30 do 12:00 h (trenutno v času karantene), omogočam najbolj varen nakup v mestu, po režimo kupec ostaja zunaj  preko majhnega okenca(kupite lahko tudi druge lokalne izdelke-vse kar je nujno in pravo kavo ILLY na poti). Za vse ljubitelje virtualnega pripravljamo spletno trgovino na naslovu www.pekarnaceh.si. Za najbolj izkušene v življenju-starejše (kličite 040 838 835) omogočamo brezplačno dostavo na dom in izmenjavo brez stika, kot pošta-ostanite z nami, vaši nasveti so dragoceni. Prostovoljci, ki želite pomagati odnesti nujne življenjske potrebščine starejšim pokličite na telefonsko številko 040 838 835.
  • Kmetija Lejko - Družinski člani kmetije Lejko vsak dan pripeljemo (meso-mesni izdelki, vloženo) iz svoje kmetije na tržnico, vse kaj pridelamo in predelavamo doma je v naši ponudbi.
     
  • Daniela - Za vas skrbim s  svežimi lokalnimi proizvodi , kar pa ne raste pri nas, na primer banane, klementine, pa kupujem in preprodajam. Za vsak izdelek, ki ga imam, poznam poreklo in vam vedno odkrito povem iz kje prihaja.
  • Špilak- posadim vam  v posodo zelišča, druge dišavnice, da jih lahko imate na balkonu. Sezonsko prodajam, kar zraste doma. Jajca-prodajama sveža jajca proste reje. Trenutno nas je več, sezonsko prodajajo še sadike za samooskrbo. 

Želimo, da se drugi opogumite in ponudite kar imate - kličite Komunalo.

To smo mi TRŽNICA MURSKA SOBOTA na Trgu Kulture, stalni na dežju in vetru. Po dežju pa vedno posije Sonce. Dobrodošli  vsi - postregli vas bomo kraljevo. 

Plačnik članka: Sefele, raziskovalno razvojno podjetje in center znanja in predaja znanja d.o.o. so.p.

Starejše novice