Zadnje tedne smo se znašli v nenavadnem položaju, v katerem je edini način, da zaščitimo sebe in ostale ter zajezimo širjenje koronavirusa, da ostanemo doma. Medtem ko se za nekatere vsakdanje življenje ni preveč spremenilo, drugi izgubljajo živce ob sami misli na bivanje med štirimi stenami. Marsikaj, kar je na nas čakalo leta, smo že postorili, kaj torej še početi doma, da si zapolnimo ves ta čas, ki ga imamo na voljo?

Na nek način smo bili v novem položaju prisiljeni, da se posvetimo sami sebi in svojim najbližjim, hkrati pa smo dobili priložnost, da končno tudi vložimo vase. Ste vedno lagali, da obvladate Excel, čeprav ga v bistvu ne? Sedaj imate idealno priložnost za to. Čas lahko izkoristite tudi za učenje novega jezika ali branje kakšne dobre knjige.

Večina se zaradi vsakodnevnega sedenja srečuje z bolečinami v križu. Poskusite jogo. Ne le, da joga vpliva na naše telesno počutje, temveč pripomore tudi k izboljšanju razpoloženja, zmanjša raven stresa ter ne nazadnje pripomore k povečanju samozavesti. Vsi vemo, da bo poletje slej kot prej tu…

Ena izmed aktivnosti, ki jih lahko počne vsa družina, je barvanje. Raziskave so pokazale, da barvanje sorazmerno zapletenih geometrijskih likov ali vzorcev, kot je na primer simetrična mandala, popelje do meditativnega stanja, ki lahko zmanjša raven stresa. Mandalo si lahko natisnete na spletu, lahko pa narišete tudi svoj unikaten vzorec.

Zagotovo ste zasledili videe, v katerih ljudje pojejo in plešejo v času karantene. Dokazano je, da petje izboljša mentalno zdravje posameznikov in jim da občutek pripadnosti, ki je v tem času nujen. Pripravite si seznam predvajanja, zase ali za svoje prijatelje.

Na koncu dneva pa se najbolj prileže, da si pogledamo dober film. Zagotovo imate seznam filmov ali serij, ki ste si jih želeli pogledali, vendar še niste utegnili. Vas je zanimalo, o čem govorijo prijatelji, kadar omenjajo trilogijo Boter? Ali opevajo serijo Prijatelji? Zdaj je čas, da izveste, nekaj ur bo minilo, kot bi mignil. Da bi v tem času svojim uporabnikom popestrili krajšanje časa, so se pri Telemachu odločili, da vse do 4. maja odprejo svoje programske sheme in svoj zelo bogat Video klub. To prinaša vsaj kanček veselja in vsebin za preživljanje časa doma.

V kriznih situacijah, kot je trenutna, so dobre telekomunikacijske storitve osnova, ki nas spremlja skozi ves dan, ne glede na to, ali delamo od doma ali se kratkočasimo ob spremljanju novic. Pri sami uporabi zagotovo največ šteje uporabniška izkušnja. Ravno to so nedavno kar šest mesecev merili strokovnjaki iz mednarodno priznanega podjetja Umlaut. Raziskava je pokazala, da ima najboljše omrežje po uporabniški izkušnji ravno Telemach. To dokazuje, da se lahko zanesemo na njegove fiksne in mobilne storitve, saj so stabilne in zagotavljajo nemoteno delovanje.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice