Žrtev brutalnega pretepa v soboškem parku spregovorila: Zvečer in ponoči ne upam več v mesto.

Soboški park je bil 21. junija prizorišče brutalnega nasilja. Nič ni dalo slutiti, da se bo vesela zabava na Soboških dneh, na katerih sta tistega dne nastopila tudi Vlado Kreslin in Nika Zorjan, končala z množičnim pretepom, v katerem sta bili poškodovani dve osebi. 

Medtem ko policija še vedno preiskuje okoliščine nasilnega dogodka, je ena od žrtev zdaj spregovorila z mediji in delila svoje spomine na pretresljivi dogodek, ki je, kot pravi, pustil posledice na zdravju in psihi.

Nezavesten obležal na tleh

Spomnimo, da je do nasilnega incidenta prišlo v jutranjih urah v noči s petka na soboto. Nekaj minut pred eno uro je Operativno komunikacijski center - OKC Policijske uprave Murska Sobota prejel prijavo s strani varnostne službe, da se na javni prireditvi v Murski Soboti pretepa več oseb.

Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je bilo vpletenih več oseb, dve osebi sta bili poškodovani in odpeljani v murskosoboško bolnišnico. Preostali udeleženci so se medtem razbežali.

Policija je dejanje obravnavala kot kaznivo dejanje nasilništva in iz Policijske uprave Murska Sobota so čez nekaj dni sporočili navedbe poškodbenega lista, ki jim ga je posredovala Splošna bolnišnica Murska Sobota in iz katerega je bilo razvidno, da sta bili v pretepu dve osebi lažje telesno poškodovani. 

Naše uredništvo je ravno takrat dosegel nazoren posnetek pretepa, ki je razkrival brutalne podrobnosti nasilja in ga zaradi varovanja identitete avtorja posnetka nismo objavili.

Mislili so, da je umrl

Ena od žrtev, ki zaradi udarcev trpi hude glavobole in se še zdravi, je zdaj sklenila spregovoriti, a svoje identitete povsem le ne upa razkriti, saj se boji za svojo varnost.

Pretepeni 38-letnik iz okolice Murske Sobote pravi, da je utrpel zelo hude poškodbe po vsem telesu, predvsem na glavi. Tako še vedno hodi na terapije in se zdravi, med drugim v UKC Ljubljana. 

Kot razlaga, niti v najhujših morah ni pričakoval, da bo na prvi dan prireditve Soboški dnevi pristal v urgentnem centru soboške bolnišnice. Prav tako se ne spominja, da bi kakorkoli izzval nasilneže, od katerih menda nobenega ni poznal.

»S prijateljem in njegovim dekletom sem odšel na pico in pijačo. Priznam, popili smo nekaj alkoholnih pijač, nato pa smo odšli v park na Kreslinov koncert. Vse je bilo običajno in mirno, dokler se nismo napotili domov mimo grajske ploščadi. Kar naenkrat nas je obstopilo precej ljudi, ki so nas začeli žaliti. Zmerljivke so kmalu zamenjali udarci. Dobil sem udarec v glavo iz čistega miru. Padel sem. Ko sem se pobral, sem dobil še enega. Prijatelja so se prav tako lotili, tudi on je končal na tleh.« 

Sam je po zadnji brci z nogo neposredno v glavo nezavesten obležal pred grajsko ploščadjo. Vse ostalo je izvedel iz zdravniške kartoteke, po kateri je bil ob 1.15 uri sprejet v urgentni center soboške bolnišnice. V domačo oskrbo so ga nato odpustili v nedeljo zvečer.

Zaradi močnih udarcev, ki jih je utrpel, in stanja takoj po pretepu so v javnosti takrat krožile celo govorice o smrti ali kritičnem stanju:

»Ko sem prišel iz bolnišnice, sem izvedel, da so me reševalci na nosilih pokrili z belim prtom do glave, zato se je po Murski Soboti govorilo, da je eden od pretepenih umrl. Najverjetneje je šlo zame, in sicer ker so me pokrili z belim prtom.« 

»Zvečer in ponoči ne upam več v mesto.«

Medtem ko policisti govorijo o lahkih poškodbah, pa je 38-letnik, ki čaka na zaključek policijskih postopkov, prepričan, da je škoda resnejša:

»Kje pa, lažje poškodovan? Taka je pač policijska klasifikacija poškodb, vendar sam zaradi udarcev čutim močne glavobole. Izbili so mi tudi zob, zato imam zobobole, poškodbe imam tudi po drugih delih telesa. Po dogodku se je v mene naselil velik strah, zdaj zvečer in ponoči ne upam več v mesto. Zaradi vsega imam nočne more.«

Krivdo pripisuje tudi varnostni službi, čeprav je po podatkih Policijske postaje Murska Sobota omenjeno prireditev v skladu z izdanim dovoljenjem UE Murska Sobota varovalo enajst varnostnikov. Noben od teh po besedah žrtve ni posredoval, preprečil pretepa ali poklical pomoči.

Pri napadalcih naj bi sicer šlo za osebe, ki so po podatkih pretepenega že večkrat nadlegovale ljudi v mestu ali mestnem parku. Po ogledu posnetka napada, ki je zaokrožil na družbenih omrežjih, jih nekaj danes tudi prepozna.

Preiskava policije medtem še vedno teče, morebitnih nepravilnosti pri ravnanju varnostnikov pa vsaj zaenkrat naj ne bi odkrili.

S spleta

Komentarji (8)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
Eden pać (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

kaj mislite kateri pivo imam najrajši

čarni vrag (nepreverjen)

Verjetno so napadalci stari znanci policije. Zato lahke poškodbe, preiskava brez konca in kraja na koncu pa en velik nič. Že videno.

Zvc (nepreverjen)

Naj objavi toksikoloski test, steroga so ziher opravili. Pa te mo komaj vrvo v kredibilnost njegove izjave. Saj neka ma gvusno prav. Tu sta obe "grupi" malo tak, vej znate kak.

gvgh (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

so gasilci odklopili akumolator?

jovane (nepreverjen)

v tvojoj tikvi so odklopili že zdavnaj

In reply to by gvgh (nepreverjen)

gumbek (nepreverjen)

gvgh - piše se akumulator...

black panter

prokleti cigani

krobikar1

Ležečega na tleh s pune brcati v glavo, to lahko naredi normalen....?! Za takega "junaka" 5 let samice ali prisilnega dela, pa bi bilo vse OK! Pa kdor koli je!

Starejše novice