Britansko podjetje Ascent Resources raziskuje možnosti nadaljnjega razvoja plinskega polja pri Petišovcih, in sicer na način, ki ne bi zahteval hidravlične stimulacije.

Kot poroča Delo, so delničarjem v objavi prek spletnih strani londonske borze, pojasnili, da nadaljujejo z delom v smeri maksimiranja vrednosti naložbe v Sloveniji, kjer proučujejo možnosti nadaljnjega razvoja plinskega polja brez hidravlične stimulacije.

Glavni izvršni direktor Ascenta John Buggenhagen je pojasnil, da nameravajo s partnerji v Sloveniji povečati proizvodnjo v obliki novih priložnosti konvencionalnega vrtanja. Ob tem naj bi izkoristili tudi možnosti, ki se kažejo v obliki ujetih rezerv na robu že obstoječih vrtin, piše Delo.

Ascent in njegov slovenski partner in imetnik koncesije Geoenergo medtem tudi že pripravljata dokumentacijo za podaljšanje koncesije za Petišovce. Zdajšnja se namreč izteče leta 2022. Britanska družba pa še vedno ne odstopa od tožbe, s katero želi priti do odškodnine zaradi stalnih zamud v postopkih izdaje dovoljenj glede nadaljnjega razvoja plinskega polja Petišovci.

Pri Ascent Resources prav tako še naprej vztrajajo pri izpodbijanju odločitve okoljskega ministrstva oziroma Agencije RS za okolje, ki je sklenilo, da je za nameravano črpanje plina s hidravličnim lomljenjem na Petišovskem polju potrebno izvesti presojo vplivov na okolje in pridobiti okoljevarstveno soglasje.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pancho villa (nepreverjen)

Britanci so si skopali probleme. Tej pomali ne do meli za burek.

gustek (nepreverjen)

Po vsej sili želijo Britanci vrtati .Kako to ,da država da tujcem zakaj sami ne pridobivamo plina in prodamo .Britanci že skoro niso veš v EU .

Gost1 (nepreverjen)

Ta plin je NAŠ mi pa ga za drobiž dajemo tem idiotom?

Starejše novice