Zavod RS za zaposlovanje je izdal podatke za september. Ob koncu meseca je bilo registriranih manj kot 70 tisoč brezposelnih oseb, v Območni službi Murska Sobota manj kot 5 tisoč in pol.

Ob koncu septembra je bilo po podatkih ZRSZ registriranih 69.834 brezposelnih oseb, kar je 2,4 odstotka manj kot prejšnji mesec in 5,3 odstotka manj kot septembra 2018.

Zmanjšanje v vseh območnih službah zavoda

Brezposelnost se je v primerjavi z avgustom zmanjšala v vseh območnih službah Zavoda, najbolj v OS Maribor (-3,9 odstotka). Sledijo OS Velenje (-3,6 odstotka), OS Nova Gorica (-3,3 odstotka), OS Trbovlje (-2,6 odstotka), OS Murska Sobota (-2,6 odstotka), OS Kranj (-2,4 odstotka), OS Ptuj (-2,3 odstotka), OS Celje (-2,2 odstotka), OS Koper (-2,1 odstotka), OS Novo mesto (-1,7 odstotka), OS Ljubljana (-1,7 odstotka) in OS Sevnica (-0,9 odstotka). 

Brezposelnost pada, največja stopnja še zmeraj v OS Murska Sobota

Na zavodu je bilo v OS Murska Sobota registriranih v septembru 5.455 brezposelnih oseb z letno rastjo -3,9 odstotka. Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije, kjer so zadnji podatki za julij 2019, je najvišjo stopnjo registrirane brezposelnosti imela ravno OS Murska Sobota z 11,8 odstotka brezposelnih oseb. Delodajalci so septembra na državni ravni ZRSZ sporočili 13.726 prostih delovnih mest, 7,6 odstotka več kot avgusta in 5,2 odstotka manj kot septembra 2018. Največ prostih delovnih mest v septembru je bilo v predelovalnih dejavnostih (2.237 prostih delovnih mest), v zdravstvu in socialnem varstvu (1.698 prostih delovnih mest) in v izobraževanju (1.652 prostih delovnih mest). 

Število registriranih brezposelnih oseb v OS Murska Sobota glede na kategorije:

V OS Murska Sobota Zavoda RS za zaposlovanje je na današnji dan prijavljenih 143 prostih delovnih mest.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
goostt (nepreverjen)

Brezposelnost še naprej pada tudi pri nas ?
torej uspešen izvoz delovne sile !

Lp890 (nepreverjen)

Najslabša vlada zadnjih nekaj let. Kurva je naš premie.

goostt (nepreverjen)

Ni problema, begunci so pred vrati, zaposlimo ji !

In reply to by Lp890 (nepreverjen)

DamjanMurko (nepreverjen)

Tile podatki so malo varljivi..... Dosti ljudi je prek v Avstriji pa jih zavod ne vodi kot brezposelne niso pa niti oznaceni kot zaposleni... Je pa seveda bolj pametno iti k avstrijcu po redno placo saj ti slovenec da miloscino in plesnivo malico.... Migrantov pa ne bo sem delat saj rinejo v Evropo. Mi nismo Evropa glede plac... Mi smo Burkina Faso

Starejše novice