Na osnovni šoli Velika Nedelja danes niso pričeli šolskega leta, saj je nedeljsko neurje tako poškodovalo streho, da pouk v učilnicah ne bi bil varen. Novo deževje je včeraj pozno popoldne in zvečer še dodatno namočilo notranjost šole.

Napis z dobrodošlico danes v Veliki Nedelji ni pozdravil prvošolcev. Ti so zaradi poškodovane strehe, tako kot vsi ostali učenci, ostali doma. Z začasno folijo pokrita streha ob včerajšnjem dežju ni zdržala. "Streha je začela puščati in voda je vdirala v ta del šole. Zgoraj je izolacijska volna, ki se je napila vode on to bo še nekaj dni kapljalo," nam je povedal ravnatelj OŠ Velika Nedelja Stanislav Bezjak.

Ob deževju bi znova zatekalo, otroci pa bi se lahko poškodovali

Vsako novo deževje bi ponovno namočilo hodnike, učilnice in druge prostore, zato je ravnatelj po dogovoru z županom že v ponedeljek šolsko ministrstvo zaprosil za premestitev začetka šolskega leta. "Ne želimo si, da bi kjerkoli prišlo do kakršnegakoli zatekanja. Konec koncev lahko na mokrem otrokom zdrsi," pravi ormoški župan Danijel Vrbnjak.

Organizirali varstvo za najmlajše, prijavljen le en učenec

Danes so bili v šoli tako le zaposleni, ki se ob pripravah na ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, zdaj ukvarjajo še s posledicami poškodovane strehe. Za najmlajše šolarje so vendarle pripravili rešitev. "Včeraj smo ponudili varstvo staršem od prvega do petega razreda od šeste ure zjutraj, pa do 16. ure popoldan, tudi z vsemi obroki v športni dvorani," pravi ravnatelj. Na varstvo so sicer prijavili le enega otroka in ko so ugotovili, da bo prišel sam, so mu starši varstvo zagotovili drugje.

Popravilo strehe še ta teden, pouk v ponedeljek

Občina in šola sta že izbrali obrtnika, ki bo streho popravil še ta teden, da bo šola že v ponedeljek lahko znova sprejela učence. "Ne samo, da je poškodovana streha, poškodovanih je tudi nekaj učilnic, tudi izolacija je namočena, tako da bomo to vse morali odstraniti," pravi ormoški župan. Višina škode, ki bo delno pokrita tudi z odškodnino zavarovalnice še ni znana. 

Po šolskem koledarju so dolžni nadomestiti štiri zamujene šolske dni

Zamujene prve štiri šolske dni pa bodo morali v Veliki Nedelji do konca šolskega leta nadomestiti. "V tem trenutku še ni znano kako bomo te stvari izpeljali, bomo pa in seveda po šolskem koledarju smo to tudi dolžni storiti," napoveduje ravnatelj Stanislav Bezjak. Šolarji bodo tako morali v klopeh sedeti tudi kakšno soboto ali pa del šolskih počitnic.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
virusoid (nepreverjen)

Maš prav, tak kak so se smijali iz nas in iz stadiona Izraelci gda so prišli na Fazanerijo. Sploj van nemo povedo ka so se njihovi navijači drli med tekmo in kelko smeja je bilo v njihovon boksi. Ena diklina v Soboti je iz Izraela in je vse prevedla. Bole ka ne vejte. :)

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

do kurca izdelana streha

Žm (nepreverjen)

Realni DF te se pa tij kcoj spravi ka mo vidli kak napraviš. Aja vej pa nej si sposoben to napraviti ka rajši glupe komentare pijšeš.

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Starejše novice