Protikorupcijska komisija s pravljično urico v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota o problematiki integritete.

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota je danes potekala pravljična urica, tokrat nekoliko drugačna, kot smo jih vajeni.

V okviru Tedna boja proti korupciji je namreč Komisija za preprečevanje korupcije pripravila dogodek, na katerem je otrokom prebiral predsednik komisije Boris Štefanec.

Posvetil se jim je s slikanico Polomljena kočija, ki jo je komisija izdala v lanskem letu. Malčki so tako prisluhnili zgodbi, ki naslavlja problematiko integritete, prikaže negativne posledice neetičnega ravnanja in jih spodbuja k ustvarjanju na omenjeno temo. 

Avtorica zgodba je Barbara Fürst, medtem ko je ilustracije prispevala Tanja Fürst.

V boj proti korupciji s pravljicami?

S tradicionalnim Tednom boja proti korupciji komisija obeležuje mednarodni dan boja proti korupciji, 9. december. Pravljični dogodek je komisija tokrat pripravila v sodelovanju s soboško knjižnico, predsednik komisije pa je pravljično urico v sredo preživel že z otroki v ljubljanski Knjižnici Bežigrad.

Ob tej priložnosti so sicer pripravili tudi razstavo risbic otrok, ki so sodelovali na ustvarjalnem natečaju komisije Spoznavanje integritete v vrtcih skozi igro in sliko. Natečaj je bil tako kot lani tudi letos osnovan na omenjeni slikanici, razstavo risb pa si lahko zdaj ogledate v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota
 

S spleta

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pijancek

Nihče v državi ga ne jemlje resno, zato je prišel med deco. Pa še mala deca se iz njega smejijo. Pahorjev nesposobni nastavljenček !

Padre (nepreverjen)

Dobra taktika. V 20 do 25 letih de korupcija izkoreninjena. Trbej gledati na dugi rok ;)

jabka (nepreverjen)

ka, tak dugo še mijslijo tej raznorazni borci pa komuništi še živeti???

In reply to by Padre (nepreverjen)

pijancek

Da ne boš napisal, da samo " komuništi " kradejo !

In reply to by jabka (nepreverjen)

jabka (nepreverjen)

nej, nej, to pa nej.......vendar, če san natančen: predvsem one!

In reply to by pijancek

pijancek

Poznaš ti kakega takega " komuništa " ?

In reply to by jabka (nepreverjen)

gorički-c (nepreverjen)

Ja Štefanec je bil partijski sekretar OK ZKS Murska Sobota in tan se jefčil te veščin, ki jih spridon uporablja dan danes takrat je verjel v pravljice in zdaj prav tako zato sta si z J.J tako blizu

In reply to by pijancek

lopovluk (nepreverjen)

Mater, kakšiva lopova te moreta biti li še Janša pa Gorenak, keriva sta bila na višjih komunajzarskih položajih kak tej lolek Štefanec. :)

In reply to by gorički-c (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Jaj, jaj, jaj,
vej pa rejsan - boj proti korupciji je opri nas rejsan samo PRAVLJICA!!!!!

kepo (nepreverjen)

Izkorišča mladoletnike a lastno popularizacijo

T (nepreverjen)

Pri otrocih še lahko kaj napravi, drugje pa ...

čarni vrag (nepreverjen)

Lepo je videti zadnjoga sekretara OK ZKS. Še malo de glumo, te pa zaslužena penzija.

pijancek

Še lepše je videti nekdanjega komunista kot predsednika SDS !

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

pijancek

Še lepše je videti nekdanjega komunista kot predsednika SDS !

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Pred mesecem sem mu poslo pošto zakaj se na supervizorju -ERAR skriva nedifinirane transakcije, katerih se ne more videt, pa ne da odgovora, kjer se letno cca stotine miljonov skriva.
Javni denar je antibirokratparazitski delavec zaslužo in ima pravico sledljivost.videt.

A muti.
Javni so v službi naroda od koga so plačani pa jih nič šanalivat.
Dokler do za naše pejneze spodnje lače nasali so nam dužne odgovarjat, so naši delavci kod Jevškovi kumunalci.

Nej se pustit.

Resnica ni sovražni govor, pa čeravno je za nekoga boleča.

Judikati Eu Sodišče.

Nedotakljivost javnih nese Mura, Drava, Sava mimo Tudžana, Miloševiča, Čevševka, proti Erdoganu v Črno morje.

Za svoje pravice se je potrebno nenehno boriti ker plevel zmeraj cuj rastej.

Zavednemu (nepreverjen)

Daj malo povej, ka ti to jemlješ, da te tak vseka?

čarni vrag (nepreverjen)

Če bi bil te vaš Štefanec blizu z JJ ne bi bil na tem mestu. Izgleda ka mate spomin kak zlata ribica. Štefanec je na to mesto prišo kak član Pozitivne Slovenije. Šefa sta pa bila Janković in Bratuškova.

pijancek

Kdo je nastavil Štefaneca ? Pahor ! In kdo je izvolil Pahorja ? Desni z Janezkom čelavim na vrhu ?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Nej san znal, ka smo krivi tudi za Pahorja. Pa Pahor je bil predsednik Socialdemokratov ali kako so se že takrat imenovali komunisti. Tvoje sklepanje je nekje na ravni 8 letnega otroka.

In reply to by pijancek

pijancek

Izvolili ste ga ! To je dejstvo ! Ni važno v kateri stranki je bil. Na volitvah sta na koncu bila samo dva kandidata in desničarji ste izvolili Pahorja. Valjda niste izvolili Tomčeve, ki je bila že v prvem krogu aut ! Sem spremljal malo vaše sveto pismo Reporter. Non stop sami napadi na Šarca ! In hvala Pahorja. Direkt vam je Janezek čelavi sporočil preko Reporterja, koga morate voliti ! Nove Janezkove - Orbanove televizije ne gledam, verjetno je tam bilo enako. Ziher je ziher. Lahko se Ustavno sodišče " zmoti ", zato je dobro, če imaš še koga, na katerega lahko računaš ! Priznaj, da nimaš popolne osnovne šole !

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

pijancek

Kako to, da so vaši desni kandidati že vsi v prvem krogu izpadli ? Ljudje vas ne prenašajo , zato so vas poslali v avt !

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

gorički-c (nepreverjen)

malo film zavrti pred leto1990 in boš vido kje sta bila omenjena J.J in B.Š SDS in P S je nadgradnja iz ZKJ tako da sta si vedno blizu z istim ciljem za sebe!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

pijancek

Točno tak !

In reply to by gorički-c (nepreverjen)

micka 2 (nepreverjen)

DRŽAVA naj plača prispevke, ker ni poskrbela, da bi se ti plačali v MURI. DRŽAVA je KRIVA. Trebalo bi iti na evropsko sodišče, se organizirati, če treba. Sindikati in njihova banka naj plača, ker so njihovi zastopniki bili polek in se je kljub temu to zgodilo, oni so podpisali, da se delavce preusmeri na druge firme in izigra z odpravnino.

Čika-pajo (nepreverjen)

Vso gonilo koruptivnosti je država s svojimi nasprotujočimi in nedelujočimi inštitucijami. Popolnoma dam prav komentatorju micka 2, pojavi se pa problem
kdo bo plačnik in tožnik -delavci imajo svoje predstavnike in ti bi morali preko sindikalne centrale vložiti tožbo na evropsko sodišče. Ker pa je ta zgodba v Prekmurju jim je tega malo mar. Prekmurje je izolirano prezrto ter diskriminirano, tudi njegovi predstavniki razen pokojne so bolj pripadniki strank kot pa Prekmurci.
In tako bo vse dokler Prekmurje ne bo razvilo drugačnega odnosa do baze ampak ne v smislu podrepništva ampak partnerstva.
.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice