V prostorih Alma Mater Europea v Murski Soboti se je danes odvijal strokovni posvet Pomurske akademske znanstvene unije o izobraževalnih perspektivah za oplemenitenje človeškega kapitala v Pomurju.

Pomurske akademske znanstvene unije je v sodelovanju z Univerzo v Mariboru in Alma Mater Europaea izvedla projekt »Model identifikacije raziskovalcev s krepitvijo njihovega raziskovalnega potenciala in njihovo povezovanje z gospodarstvom v Pomurju«.

V Pomurju želijo vzpostaviti nove študijske smeri

Ob zaključku projekta so pripravili strokovni posvet z naslovom 'Izobraževalne perspektive za oplemenitenje človeškega kapitala Pomurja'.

Na posvetu so predstavili trenutno stanje na področju človeškega kapitala in izobraževanja v Pomurju ter proučene možne perspektive nadaljnjega razvoja izobraževalnega sistema, glede na potrebe lokalnega gospodarstva in smeri družbenega razvoja.

Poseben poudarek pa je bil namenjen temu, da se predstavi za Pomurje potrebne izobraževalne in študijske smeri ter načine, kako jih pridobiti v naše okolje.

»V Pomurju trenutno ni ustreznih pogojev, da bi lahko mladostniki tukaj študirali. To je tista stvar, katero moramo nadoknaditi, torej pripeljati znanje tudi v Pomurje,« je na strokovnem posvetu poudaril Mitja Slavinec, predsednik Pomurske akademske znanstvene unije.

»Pripeljati moramo znanje tudi v Pomurje«

Alma Mater Europea v Murski Soboti je trenutno edina visokošolska institucija v Pomurju, ki deluje uspešno in zagotavlja izobraževanje na višjem nivoju.

Zaradi tega so se v Pomurski akademski znanstveni uniji odločili, da jo bodo izkoristili kot primer dobre prakse in si z njo pomagali pri razvoju novih izobraževalnih programov za pomursko regijo.

»Pomurje lahko svoj družbeni razvoj gradi samo in edino na uspešnem izobraževanju na najvišji ravni,« je še dodal Slavinec.

Na tak način bi lahko tudi v Pomurju v prihodnje imeli boljše pogoje za visoko šolstvo ter oplemenitenje človeškega kapitala.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Presvetli (nepreverjen)

Za javno upravo je tak vse dobro. Pa malo se v rit vlices, pa si na konji.

Opazovalka (nepreverjen)

In kateri programi to so? Clanek, ki ne pove nic.

lukčev mesec (nepreverjen)

Lajči pa Mičo ta naredila University of Sobota.

VojkoZMajolko (nepreverjen)

Daleč je zabredlo to naše šolstvo. Fakulteto v vsako slovensko vas, znanja pa nobenega. Žal, tako je - imamo v podjetju izkušnje s študenti in diplomanti ene od "instant fakultet". Potencialnim študentom razlagajo kako bodo brez problema dobili službo - pa saj delodajalci niso slepi! Diplome s teh fakultet so vredne približno toliko, kot tiste iz BIH. Razen seveda v javni upravi...

4r (nepreverjen)

Bo držalo. Delodajalci dobro vedo, da so diplomanti Ljubljanskih in Mariborskih fakultet špica. Tudi v tujini so dobrodošli. "Instant fakultete" pač za denar "štancajo" diplomante, dvomljive uporabne vrednosti.

In reply to by VojkoZMajolko (nepreverjen)

Starejše novice