S strani Urada za narodnosti, je bil objavljen javni razpis za dodeljevanje sredstev romskim zvezam po Sloveniji. Kot poroča Delo, so letos finančna sredstva zmanjšali kar za polovico. Lani so tako zveze romskih skupnosti prejele vsega skupaj 123.000 evrov finančnih sredstev, letos pa le 61.000 evrov. Te si je med seboj razdelilo pet romskih skupnosti, sredstva pa so namenjena njihovim prijavljenim projektom.

Nekateri projekti prikrajšani

Sredstva pa niso bila razporejena enakomerno. Kot je za Delo povedal predsednik Zveze Romov Slovenije, Jožek Horvat Muc, za delovanje Radia Romic ni bilo namenjenega niti centa. S tem naj bi se jim zgodila krivica. Sistemski zakon v o romski skupnosti namreč določa, da država spodbuja ohranjanje in razvoj romskega jezika in kulture, informativno ter založniško dejavnost romske skupnosti.

Edini romski radio pri nas

Muc je povedal tudi, da so stroški oddajanja veliki, država pa zagotovljenega denarja ni priskrbela. Zato napoveduje ukinitev oddajanja radia, ki pa je pomemben kot edini romski radio v Sloveniji.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

fala baugi

Vipko
artur

Fala univerzumu, če do rejsan ukinili radio. Pa naj se sami financejrajo, zakoj bi čakali od države kaj. Naj svoje reklame vrtijo :). Najbolj kvalitetne ure dobite pri Urarstvo Kokaš ali pa Krademo baker z najmanjšo možno povzročeno postransko škodo :)

Gost (nepreverjen)

Muc se boji ka njegovi vec dela nečo meli!
EVO CE DE TAU OKINJENO POTEM ENA NOROST MENJE!

Gost (nepreverjen)

Samo ga ukinite, saj itak samo stane. A nima nič reklam, da bi poslovali z dobičkom?

Gost (nepreverjen)

Ukiniti to, saj samo denar žere brezveze.

Live radio online (nepreverjen)

Thank you very much for this information.I like This site! Thanks!
Live Turkey radio stations online. Listen to your favorite Turkey music for free without registering at Liveradios.online
Radyo dinle
FM radyo dinle
Canlı radyo dinle
Online radyo dinle
Listen to radio online
Ücretsiz radyo dinle

Starejše novice