Sprehajalka je v Mariboru opazila večjo kačo, ki je po videzu in tudi po obnašanju nekoliko spominjala na gada.

Bralka je na Kurirski poti v Mariboru opazila večjo kačo, ki je po njenih besedah po videzu in tudi po obnašanju nekoliko spominjala na gada. Na daleč je posnela tudi dve fotografiji, a se kači ni upala preveč približati, saj ni poznale vrste.

Sprehajalce ob tem opozarja, naj bodo previdni, saj so toplejši dnevi na plano zvabili tudi kače. V Sloveniji sicer živi enajst vrst kač, med katerimi so strupene le tri - modras, navadni gad in laški gad. 

Fotografija kače, ki jo je na Kurirski poti opazila sprehajalka.

Kaj storiti, če srečate kačo?

V nobenem primeru je ne smete ubiti. Vse vrste kač so v Sloveniji zavarovane, ubijanje slednjih pa je kaznivo dejanje, opozarja Herpetološko društvo.

Panika je odveč, saj se bo kača umaknila, če ji le damo priložnost. Če kača zaide v zaprt prostor ali se v bližini vašega doma zadržuje več dni, je nikakor ne skušajte ujeti ali ubiti. Natančno si jo oglejte ali fotografirajte in se za pomoč obrnite na Kačofon.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Poskok (nepreverjen)

Ja, v bližini Ledave v Soboti pa je bil baje opažen večji krokodil,...Mislim, samo da se seje nek strah in panika, da bodo bedaki pobijali še te nedolžne živalce!

Domačin (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zgrabimga. Glavo odrežen okulim ga pa na žar

yum (nepreverjen)

samo si nevoščen ker imaš jako mali luli

In reply to by Domačin (nepreverjen)

Malo norii (nepreverjen)

Ges man 30cm kačo da stane,ko pa spi se pa skrči

ThopTV Apk (nepreverjen)

The content of your article page is very good, I find the content quite good and helpful to me, thank you for ThopTV Apk

ThopTV App (nepreverjen)

Thank YOU for posting that it could be just the thing to give inspiration to someone who needs it! Keep up the great work! thoptv

Mogo (nepreverjen)

Koga pa poklicati?

Starejše novice