Bobnar Marko Soršak - Soki (Elvis Jackson) obiskuje slovenske osnovne šole in jih v sklopu projekta "20za20" obdaruje z novimi glasbili.

Včeraj se je po dolgem času znova ustavil v Prekmurju, kjer je nova glasbila prejela Osnovna šola III Murska Sobota. Ta je tako že 71. šola v preteklih štirih letih, odkar je Soki začel s projektom.

Projekt 20za20 ima veliko podporo s strani ljudi, študentskih klubov, podjetij in navsezadnje tudi predsednika države. Soki je pred dvema letoma obdaril IV. osnovno šolo s prilagojenim programom, lani pa OŠ Turnišče. 

Črpa iz otroškega veselja

Cilj, ki si ga je Soki postavil, je, da obdari 100 šol, navdih pri tem pa mu daje veselje otrok.

"Šele sedaj vidim, kaj sem povzročil otrokom, učiteljem in šolam. Otroci izboljšujejo ocene, učijo se delati v 'teamu', boljša je interakcija z učitelji in pa tudi manj je agresije. Nastali so novi bendi, odkrili smo veliko novih talentov in na račun projekta so se odprla nova delovna mesta. Ne smem se ustaviti. V nasprotnem primeru naredim veliko škodo," nam je povedal Soki.

Šola je prejela dva sedeča bobna (cajona) in pevsko ozvočenje za šolski bend, ki si ga je zaželela učiteljica glasbe. 

Sokiju so pri donaciji sicer priskočili na pomoč turistična agencija Sonček, ki je ustvarjanje na nova glasbila omogočila že dvema šolama, in pa zasebna glasbena šola Muziklub, ki je šoli simbolično podarila elektro-akustično kitaro za začetek ansambelske igre.

Mladim tako lahko le zaželimo, da jim bodo glasbila služil še mnogo let, Sokiju pa veliko sreče pri nadaljnjem obdarovanju šol.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice