Foto: Mates Exploring
Ljubiteljem dediščine dobro znan Rosmanitov dvorec v Radvanju je naprodaj za 365 tisoč evrov. Stari načrti, da se dvorec prelevi v stanovanjsko hišo, se niso uresničili. Dvorec nosi po nekdanjem lastniku, vitezu Alfredu Rossmanitu.

Trenutno stanje Rosmanitovega dvorca je porazno. Nekaj časa smo poslušali ideje, da bi dvorec spremenili v sodobni stanovanjski objekt, a do realizacije ni prišlo. Dvorec je še vedno v slabem stanju in tako je že vrsto let. 

Dvorec je sicer vpisan v register kulturne dediščine kot spomenik lokalnega pomena, a trenutno stanje pripoveduje drugo zgodbo. Nekoliko bolj znana turistična atrakcija je Rosmanitova grobnica, ki je v bližini dvorca.

Foto: Mates Exploring

Facebook stran Podrtija podpira ideje, kot je obujanje zapuščenih nepremičnin, zato so se povezali z Atrium nepremičnine powered by Keller Williams in spodbujajo prodajo edinstvenega Rosmanitovega dvorca.

Trenutna cena za Rosmanitov dvorec je 365 tisoč evrov. Nakup priporočajo kot odlično naložbo za večstanovanjsko zgradbo. 

Mogočna graščina kot tudi grobnica počasi propadata, zato je popolna ali delna prenova nujna. Na zemljišču bo sicer možno graditi pod pogojem, da se spremeni v več stanovanjsko stavbo ob ohranitvi zunanjih obodov dvorca.

»Pred približno tridesetimi dnevi se je začel ponovno prodajati dvorec. Dvorec ima veliki potencial, saj so se nekatere omejitve odpravile. Sedaj ima možnost večstanovanjske zgradbe, blizu njega pa je zanimiva Rosmanitova grobnica,« nam je zaupala Lara Cafuta, ki stoji za Facebook profilom Podrtija.

Dvorec je bil naprodaj že leta 2020, a brez uspeha. Prodajna ponudba naj bi imela določene omejitve, ki naj bi jih zdaj odpravili in ga ponovno uvrstili na nepremičninski trg.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnoo (nepreverjen)

ka ma tau veze s pomurjem?

Mama mia (nepreverjen)

Odličen prostor za sprejem tujih visokih gostov,da ne bojo samo hodili na Bled in Brdo,sem jih je potrebno peljati,da si bojo nas predstavljali tudi v malo manj prijetni situaciji,ko ravno ni vse bleščeče.

qqpwolt (nepreverjen)

preblizu hrupnega mesta in premajhna parcela.

po vojni (nepreverjen)

ker so nacinalizirali vse propada, Do leta 1992 je bil grad v lasti Agrokombinata Maribor, to pove vse o druzbeni lastnini, izkoriscaj dokler traja nato zavrzi.

2021 (nepreverjen)

In tou zagovarja levica. Vse nacionalizirati nič vlagati, dokler ide, ide nato pa ploščo obrnoti pa jovo na novo.(Venezuela)

In reply to by po vojni (nepreverjen)

Mama mia (nepreverjen)

Sem mislil,da je to granar v Beltincih,kateri tudi kliče po obnovi pa nišče nič ne ukrepa.zgradba pa že skoraj na cesti.Tako je vnaši državi,da ko se komu kaj zgodi potem se ukrepa.Pač morajo biti žrtve kot dokaz,da je sedaj pa res nevarno.Takrat imajo vsi čas ko nekoga ubije,kak zidak takrat pridejo policaji,reševalci,gasilci,sodni izvedenci,pogrebništvo,fotograf,kateri poslika za časopis,pa še sem mogoče koga bozabil.Tak na žalost funkcionira Slovenija.

. (nepreverjen)

Nucajo graščaka.

Starejše novice