Poleg policijskim upravam v Krškem, Slovenj Gradcu in Postojni sedaj ukinitev grozi še murskosoboški.

V zadnjem času se je pojavila novica o načrtovanju ukinitev različnih policijskih uprav po Sloveniji. Na seznamu naj bi se tako znašla tudi murskosoboška policijska uprava, ki se je s tem pridružila policijskim upravam v Krškem, Slovenj Gradcu, Postojni in Novi Gorici.

Burni odzivi na novico o načrtovanju ukinitev policijskih uprav

Že pred časom so se na listi za ukinitev znašle tri policijske uprave in sicer v Krškem, Slovenj Gradcu in Postojni. Novica je takrat razburila marsikoga, predsednik območnih policijskih sindikatov Jadran Žerjal, je v javnem pismu med drugim zapisal, da je to odraz stanja na notranjem ministrstvu in policiji saj kaže na raven socialnega dialoga z zaposlenimi, ki so preko medijev izvedeli, kaj se pripravlja, namesto, da bi jih o tem obvestili delodajalci sami. Ukinitvi policijskih uprav na Koroškem in v Posavju nasprotujejo tako rekoč vsi.

Za ukinitev v drugi fazi predvidena tudi Policijska uprava Murska Sobota

Kot poroča spletna stran Dnevnik.si, naj bi bili po neuradnih podatkih v drugi fazi ukinitve predvideni še ukinitvi uprav v Murski Soboti in Novi Gorici, saj naj bi bilo na tem območju manj kaznivih dejanj kot na ostalih. Mursko Soboto bi tako pridružili upravi v Mariboru. Kot zagotavljajo na ministrstvu, se ukinjajo uprave, medtem ko policijske postaje ostajajo na vseh območjih kot do sedaj. Varnost naj bi bila kljub morebitnim ukinitvam uprav in združitvam z drugimi upravami zagotovljena.

Kontaktirali smo tudi direktorja Policijske uprave Murska Sobota, Draga Ribaša, ki pa novice zaenkrat ne komentira.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
almanah

Vem da bom sedaj spet dobil minuse...a to so vse začetki reginoalizacije..kjer je realnost, da se združita Štajerska in Prekmurje v eno regijo. Vem da to velikemu številu ljudi na forumu ni všeč, a taka je ideja pa meni osebno se ne zdi tak slaba...

b.

najboukše bi bilou ka je sploj nebe meli, večijno lujde tu itak une spravijo v socialno ogroženost, naj se spakivajo z prekmurja v nove policijski de pa de pa kakša bouta hehe

gorgona

mislin ja vse nan vzemte in pomurja...če je ne že dovolj ka nan bolnica propada po falateh in ka se počasi zapirajo vsi oddelki bodo še nan vzeli varnost...ok naj še nan vzemejo socialo pa podobne socialne ustanove...pa bomo glih kak v mjanmare...

josko

Vejpa samo upravo ukinejo, policijske enote pa dale ostanejo!! KA zaj te mislite, ka v varašaj ge nega policijske urpave nega policajov??
V Lendave tudi nega policijske uprave pa majo dvej policijskivi postaji pa delajo kak se šika!!

Vipko
Truplo

To so koraki k popolni regionalizaciji... Prekmurja in Prekmurcev počasi ne bo, se bomo morali zliti s Štajersko in Štajerci. Jaz nikoli ne bom priznal, da sem Štajerec!

MHA

Še dobro da pred časom PU MS ni dobila nove stavbe.....

Frenk

če ukinejo upravo de se pač par lidi moglo voziti na delo v Maribor ali pa iti na teren.

gipsy

Kaj se jočete? Pač ne bo več uprave v MS, verjetno to pomeni, da bo država tudi kaj prihranila..hvalabogu

MacUser

@truplo
Jaz nikoli ne bom priznal, da sem Štajerec!

Što pa tou od tebe zahteva? Policija je državni organ in čisto vseeno mi je, če me skasira Štajerec, Dolenjec, Primorec ali Prekmurec.

Tebi bi se mikrokvazilokalpatriotizma v kakši malo vekši državi zmejšalo.

soboski586

vejpa ja sakšo upravo samo v sobote geli? Kak pa te, že zaj smo kak hlapci te mo pa še bole.

Ä‘abuka12

točno tak naj se prišpara malo pejnez v državi, so itak policaji preveč plačani za svoje delo, kelko pač delajo in predvsem kak KVALITETNO delajo.
čas de ka se enok napravi red in de tuj naj prekmurskimi policaji komadna kak trbej nej ka ščitijo en drugoga seveda policaj policaj....

Popaj

V Soboti se ne predvideva ukinitev. V gnejšnjem DELU je zemljevid novih uprav. Soboška ostaja...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice