Kljub opozorilom, odgovorni ne naredijo nič, da bi rešili leseni most, ki so ga odprli konec leta 2010.

Ko so ob 15. občinskem prazniku občine Gornja Radgona, oktobra 2010 namenu predali nov leseni most čez potok Plitvica, v vrednosti  dobrih 11.000 evrov, so prebivalci Podgrada in vsi drugi, ki se radi sprehajajo ali kolesarijo ob reki Muri, končno dočakali, da so jim uredili novi most. Prejšnji most, ki ga je uničil zob časa in predvsem hude poplave leta 2005, je bil zgrajen pred približno štiridesetimi leti.

Vse je ostalo le pri obljubah  

Potok Plitvica je namreč zaradi obilnega deževja spodkopal zemljo tik pred novim mostom, most pa lahko kmalu konča v bližnji Muri, ki ga bo močno zvišana reka odnesla. Predstavnik Podgrada v Svetu KS Gornja Radgona Jože Ješovnik je odgovorne na Arso obvestil že pred nekaj tedni. Zadevo si je ogledal Anton Kustec iz omenjene skupnosti z obljubo, da bodo vse skupaj uredili in sanirali. A se od takrat ni zgodilo nič, Podgrajčani pa se bojijo, da sanacija sploh ne bo potrebna.

Ob neukrepanju bo obstoj mostu ogrožen

Talitev snega v Avstriji še zdaleč ni končana, prihaja še pomladno deževje, s tem pa tudi močno zvišanje Plitvice in Mure, kar pomeni, da je malo verjetnosti, da bo most obstal, če prej ne bo zaščiten, korito Plitvice pa sanirano. Kar je bilo narejenega, je bila postavitev opozorilnega traku, ki opozarja na nevarnost približevanja in to s strani Ješovnika. Zatradi neukrepanja je sledni  za pomoč zaprosil tudi radgonskega župana Antona Kampuša, kateri naj bi že obvestil pristojne na Arso.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
leon400

ampak vsaka cast tistemu ki je projektiral takšen most za 11.000eur, z tremi besedamo napisano položil blanje z enega brega na drugi breg... brez neke ojačitve nabrežnine, te pa si voda sama reze pot... nevem no.. drugič se na kakšno bolj pametno gavoco obrnite...

BB

Vejpa bar 5500 je bil projekt pa izdelava načrtov, te pa je za material sfalilo :)))

Eti okoli staroga pretrola so včeraj tüdi lekar že 37-tič lejtali z GPS-ami pa neka merili - samo delati se še neje začalo :/

divjejabolko

Vidva to ne razumeta.

Najpomembnejši so papirji v tej državi. Kakšna pa je izvedba ... Koga pa to briga? Glavno da se dela promet in gredo cekinčki iz enega bančnega računa na drugega ... osnove ekonomije.

baabu

Splošna vodna skupnost Mura - Drava je bila organizacija, ki je ni že cca 30 let.

Starejše novice