Jutri bodo člani Razvojnega sveta pomurske regije zopet odločali o podpori projektu Red Bull Air Race. Kot kaže, bo tokrat projekt dobil zeleno luč.

Pred slabima dvema tednoma so člani Razvojnega sveta pomurske regije skoraj dve uri razpravljali glede podpore promocije Pomurja na športnih dogodkih Red Bull Air Race. Takrat naj bi zaradi pomislekov posameznih predstavnikov gospodarstva in članov Razvojnega sveta pomurske regije odločanje glede podpore projektu prestavili na prihodnjo sejo, ki bo potekala jutri, pripravljalcem predloga pa naložilo, da dokumentacijo dopolni z dodatnimi pojasnili, predvidenimi rezultati in konkretnejšimi podatki. Več o možnosti promocije Pomurja v Red Bull Air Race smo pisali v prispevku Pomurju se ponuja neponovljiva priložnost, a projekt še čaka na zeleno luč

Branko Drvarič: Postopek je zdrav

Predsedujoči Razvojnemu svetu pomurske regije, Branko Drvarič, nam je povedal, da je na prejšnji seji povzel mišljenje gospodarske zbornice ter da je nosilec negativnega stališča do podpore projektu bil član sveta in eden izmed predstavnikov gospodarstva, Peter Polanič. Pravi tudi, da je postopek, ki so ga peljali, torej, da od predlagatelja zahtevajo konkretnejše podatke, zdrav, saj gre za pomembno odločitev. 

Pomurska gospodarska zbornica projektu naklonjena

Predstavnikom Pomurske gospodarske zbornice je pred dnevi na sestanku bila predstavljena dopolnjena dokumentacija, ki je postregla z odgovori na njihove pomisleke. Predsedstvo zbornice je ob tem zavzelo stališče, da projekt podpirajo. Stališče so prenesli tudi svojim delegatom v Razvojnem svetu regije, zato je pričakovati, da bodo ti jutri glasovali v prid podpori projekta.

Gospodarstvo projektu ni nasprotovalo

Robert Grah, predsednik Pomurske gospodarske zbornice, nam je še pojasnil, da predstavniki gospodarstva projektu ni nasprotovalo, so pa nekateri stališče Polaniča iztrgali iz konteksta ter ga predstavili kot nasprotovanje projektu. Tudi po njegovem mnenju je prav, da se o samem projektu razpravlja nekoliko bolj temeljito ter seznani s potrebnimi informacijami, saj gre za pomembno odločitev.

Župani načeloma za, izrazito proti Karbova

Kot smo izvedeli, naj bi tudi župani občin, ki sedijo v Razvojnem svetu pomurske regije, načeloma podpirali projekt. Izrazito naj bi mu nasprotovala le županja Občine Ljutomer, Olga Karba.

Jutri je pričakovati zeleno luč

Razvojni svet pomurske regije šteje 31 članov, med katerimi je 10 predstavnikov gospodarstva, ki so delegati Pomurske gospodarske zbornice. Poleg omenjenih, je v svetu še 10 županov, pet predstavnikov nevladnih organizacij, pet predstavnikov območnih razvojnih partnerstev ter predstavnik madžarske narodne skupnosti. Glede na to, da predstavniki gospodarstva po dodatnih pojasnilih in po prejemu konkretnejših podatkov projekt podpirajo, je tako pričakovati, da bo ta na jutrišnji seji najverjetneje dobil zeleno luč.

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
iho (nepreverjen)

Karbova naj utrihne in skrbi za razvoj Ljutomera in okoliških vasi. Ne pa, da nasprotuje temu projektu. Itak se županom vsem skup sploh ne sanja kaj je to za en projekt.

Če so pametni vsaj toliko kot prenese zdrava kmečka pamet, potem bodo projekt Red Bull 100 % soglasno potrdili.

tutu (nepreverjen)

Tau je šansa za promocijo, kakšne praktično nega! Tou trbej izkoristiti!

Andrej1234567890 (nepreverjen)

Nekaj podobnega so naredili avstrijci leta 2005, in sicer je bil napis Kärnten na dirkalniku minardija v formuli 1, kjer je dirkal avstrijec Patrick Friesacher. Glede na to da je od tistega sponzoriranja minilo 10 let, se sigurno da oceniti/izmeriti kakšni so bili učinki. Upoštevati pa je potrebno tudi dejstvo da je formula 1 mnogo večji trg kot tile frčoplani...

Gost (nepreverjen)

koji troti :) Kelko ste stari? 10 let? Od gda revne prekmurske občine sponzorirajo multinacionalke in se vam to zdi OK?

Samo te ne skačite gda bi radi nove ceste, pločnike, javni WI-FI, skate parke... ipd. To ide iz pejnez vseh nas.

Red BUll se pa smeji iz ozadja, da srmaki IZ JAVNEGA DENARJA sponzorirjao bogataša. Če de se to rejsan zgodilo, do padale tožbe proti odgovornim za siromašenje itak siromašnih občanov najbolj zaostalih občin v SLO, ge se kumaj pogajamo, ka bi vsi dobili javni vodovod, piše pa se leto 2015!!!! Še vode nemamo vsi, vi pa pdopirate ta metanje pejnez za Red Bull?

Kak mo se smejo za leto dni, gda te pa jamrali ka nega toga pa ovoga. Eh, jebi ga muca papala. Malo Red Bull, malo pa politični priskledniki in mini-aviatičari

Svejt

Zanimivo je gledati vse te komentatorje, ki mislijo, da bo celotni znesek šel samo iz EU. Oni govorijo tisto kar Sobotainfo napiše. Nihče pa se ne zaveda, da ima tudi MOMS v planu za 2015 za Red Bull namenjenih 16.000 evrov. Ne razumejo, da je promocija Pomurja SUPER ideja in, da se takšna priložnost ne pojavlja pogosto VENDAR se to NE PLAČUJE iz javnega denarja! Oni vidijo samo tisti del našim premislekov, zaradi katerega nas imenujejo "Sloveniastan", kot temu rečejo. Nihče se pa ne zaveda, da plačujejo milijarderja z JAVNIM DENARJEM. Vsak človek z zdravim razumom se NE BI odpovedal takšni priložnosti, VENDAR tudi vsak človek z zdravim razumom ne bi plačeval milijarderja z JAVNIM DENARJEM v času, ko si nekateri ne morejo privoščiti niti kosila. Torej, teh 16.000 evrov se lahko uporabi za druge, bolj koristne, oprijemljive stvari. Za začetek, lahko se skuha kosilo tistim, ki to najbolj potrebujejo.

In reply to by Gost (nepreverjen)

Goticanec (nepreverjen)

Gost je zivi primerek SLOVENISTANCA!!! Ka van je nej kasno glede pejnez kere tebej? Nete jih vij dali nej obcina nego EU!!!! welcome to SLOVENISTAN!

fiček (nepreverjen)

@Gost
Tij človek nemaš pojma. Tij se zavedaš ka za izgradnjo novih pločnikov pa cest v 90% nemajo občine nika z ten in je odvisno bole od države kak pa občin ? Majmun.

Glede toga ka se buneš ka de šlo nekaj pejnaz za tej dogodek bi te rad pito če maš kaj pojma o ekonomije oz. trženje ? Glede wifija, o kon ti to ? Mogoče misleš wifi točko? Za to nega nite interesa, pa nite je nej trbej, ideš v kere kole kafič pa če nemajo WIFI odklenjene do ti geslo dale z veseljon.
Če ščeš ka nešče se pride njeme neka moreš ponidite,za kar pa nucaš pejnaz. Vse bi mel a dal pa nika nebe, proklete razvajenec.

Gost (nepreverjen)

@@fiček,

idi si rajši mozole stiskavat, ka se ti vidi, ka si še šmrklavi pa ne razmiš za koj se lejko nücajo JAVNI pejnezi. Nej tak vehementno drugim tanače deliti o stvareh, o šterih se ti niti senja.

skeptik (nepreverjen)

http://www.forbes.com/companies/red-bull/
firma vredna 7,5 bilijona!Pa je težko ,da sama da 600 jurjev....

zima.bella

Dragi moji, nikši bog ne vej niti, ka pa ge je SLOVENIJA, tak, da za te napis POMURJE je teh 600.000 EUR vkraj vrženi penez.
Če vas buksa na riti tak tišči, jih pač dajte!

Nema veze (nepreverjen)

Svejt, še enkrat se pozanimli prle, kak zavajaš narod. Občina MS je imela ta denar rezerviran v planu za leto 2015, če bi to zadevo plačevali občine in gospodarstveniki (san se o tom danes tudi osebno pozanimo, tou pa trdijo čisto vsi, ki sodelujejo pri projektu, tudi župani občin). Tisti projekt je spadno in v tem primeru gre izključno za sredstva iz zakona o pomurju za promoviranje, ki ga financira Evropa, deloma pa ministrstvo. Če tega denarje ne potrošimo, ostane to v proračunu in ga pomurje ne dobi. Ločite že enkrak jabolka od hrušk. Če tebi što da v firmi 700€ za nakup računalnika, pa ga ne kupiš, misliš ka je ta denar tvoj in si lahko kupiš Ipad? Jutri, če bo šel projekt skozi, bodo objavljeni točni podatki, kdo bo zadevo financiro, ba boste videli. Ne vem sicer sploj, kaj imamo tu zraven občine in o čem odločajo, saj ti ne dajo denarja, tisti ka ga dajo, so že podprli ta projekt.

Če pa bo ta zadeva prinesla nekaj pozitivnega v pomurje, tou pa je drugo pitanje, toda ta trenutek nihče ni predlagal kaj boljšega.

tibore (nepreverjen)

dečkiii, vse dati prek moravskomi TIC-i in zadeve bodo spelane v nulo ;)

Moravcarjjjj (nepreverjen)

Bjondike do resile :) v BBARU ob fini kavici :)

skodavseskupaj (nepreverjen)

Neuradno...projekt je zavrnjen:(

najed f (nepreverjen)

http://www.delo.si/prosti-cas/zanimivosti/polet-red-bull-vam-ne-da-kril…

Iz delovih člankov razberemo ka so američani stožili red bull za okroglih 13 milionov, (zanjo kak morejo z multinacionalkami). Naši podložniki pa do multinacinalki 600.000 EUR dali. Tak mo fajn naš pejnez direktno v ZDA nakazali. Ja veliki uspeh Krapca, Jevška, Polaničam Hakla, Podlunška in Gujta, Đurova
Pravzaprav de na konci evropa te pejneze zaradi nenamesnke porabe nazaj prosila. EU uradniki ipak nejso tak glupi...

BB

Pa ka zaj veze če so američani glupi pa dobesedno v sakšo reklamo vörvlejo s ten ka je prinas???

Tij bi meo odškodnino v naprej za vsaki slučaj ali ka?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice