Bo prenova Slovenske ulice, ki je v polnem teku pripomogla, da Blagovnica dobi novega lastnika?

Oživljanje mestnega središča je izziv, s katerim se sooča tudi zdajšnja občinska garnitura. S težavo praznega mestnega središča se srečujejo številna slovenska mesta, Murska Sobota ni posebnost, a prazni prostori sprehajalce vendarle navdajajo z žalostjo. A počakajmo in videli bomo, kaj bo prinesla obnova mestnega središča.

Zagotovo ena od ikoničnih zgradb Slovenske ulice je Blagovnica, ki je s svojo ponudbo nekdaj bila središče dogajanja. A slika je zdaj popolnoma drugačna, prostori že dlje časa samevajo in iščejo novega lastnika. Tokrat ga bodo iskali na dražbi.

Na dražbo cela Blagovnica

Blagovnica se bo na marčevski dražbi prodajala kot celota.

Dražba bo torej enotna, skupaj se bosta dražila solastniški delež katerega lastnik je Dill nepremičnine d.o.o. – v stečaju in solastniški delež, katerega lastnik je Igor Lalović – v stečaju, kupec pa bo postal lastnik nepremičnin do celote. 

Za Blagovnico dober milijon

Dražba bo potekala z višanjem cene, nepremičnine pa v naravi predstavljajo trgovski kompleks Mercator na naslovu Slovenska ulica 40 v Murski Soboti.

Poslovni prostori Blagovnice so zainteresiranim kupcem na voljo po izklicni ceni 1.166.400 evra. Varščina znaša 116.640 evrov, rok vplačila pa je 28. februar.

Dražba se bo sicer odvijala 2. marca v Slovenj Gradcu. 

PREBERITE ŠE:

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
micikaaa (nepreverjen)

predelati v varovana stanovanja investitor OBČINA....????

marjannnn (nepreverjen)

predelati v notranji pokriti bazen investitor OBČINA....????

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

Simon F. (nepreverjen)

Varovana stanovanja nimajo kaj iskati v središču mesta. Za take objekte je prostor na obrobju in predvsem v mirnih soseskah.

df (nepreverjen)

na tretji favni dražbi bo cena padla na 300 000jurjev
in takrat jo bom jaz kupil
Zapomnite si to kanon futer

ekmeš pekmeš (nepreverjen)

kanon futer ti je mama

In reply to by df (nepreverjen)

Gorane (nepreverjen)

Onda možeš da imaš veliki fotelj da ljudi gledajo utakmice naše Mure na velikem platno.

In reply to by df (nepreverjen)

df (nepreverjen)

Realni DF pa tij nemaš za burek ka si socialni problem kak boš te položo 300.000€. Siromak prizadeti v glavi ka si od dugoga časa san s seuf pijses pa štukaš. Psihič zabiti. Rajši bi šau vejke vkup pobirat od neurja bi bar nekši hasek bil.

In reply to by df (nepreverjen)

pecilni (nepreverjen)

Bilo je pisanja,da bodo blagovnico razdelili z prehodom in od tega ni bilo nikoli nič .In nišče blagovnice ne bo kupil niti Emruli ne

BOJK (nepreverjen)

Tam konkurirate za nagrado za najbolj urejeno mesto v Sloveniji, tu pa prodajate podrtije, ki jih je v središču mesta ogromno. Res me zanima po kateri politični liniji ste se spet ogremli, pa kaj mislite da je narod nor ali kaj ??????

bokibogme123 (nepreverjen)

Ti si bokibogme prizadeti. Ka ma zdaj pa tu kakšna politična linija cuj? Lastnik je bukno in stečajni zdaj odavle. Tebi se redno neka v toj blentavoj glavi smeli. In nouri si edino ti, nišče drugi.

In reply to by BOJK (nepreverjen)

MestoMS (nepreverjen)

To je (bil) idealen prostor za Mc Donalds.

Bindi (nepreverjen)

Blagovni a je idealna za kakšno dobro gostilno, restavracijo, lepo bi bilo sedeti ob oknih v 1. nadstropju in gledati na ulici. V pritličju pa Spar ipd., ne vem, zakaj bi moral imeti Mercator vse trgovine v mestu. Manjka tudi dobra kavarna, s prigrizki in časopisi.

afta he (nepreverjen)

Nekdaj ponos Sobote, ko se leta 1968 odprla Veleblagovnica, danes pa hiša duhov. Kam le čas beži. A sedanji lastniki so šli v stečaj in buknili z naložbo.

In reply to by Bindi (nepreverjen)

super (nepreverjen)

na blagovnico kavarno s slaščičarno
za unisex dobro restavracijo
in tak dale :D

In reply to by Bindi (nepreverjen)

Rosenkrantz (nepreverjen)

Tisti komentar izbran od urednistva kao naj komentar dobi burek za nagrado. Zamrznjen.

gfhfghf (nepreverjen)

Emruli?? Maš ti tau

Bonge2 (nepreverjen)

Vsaka čast tistomi, ka si vüpa investerate v soboto -->Kupna mauč na nuli, proletska/white trash primitivna mentaliteta folka..good luck!

čarni vrag (nepreverjen)

Primitiven si edino ti, s tvojimi primitivnimi komentari.

In reply to by Bonge2 (nepreverjen)

Gorane (nepreverjen)

sedonja tiho!

In reply to by Bonge2 (nepreverjen)

Dummi (nepreverjen)

Odgovor, ki je izbor uredništva je najlepše slovnično napisan, samo na žalost npačen.

Težava je parkirišče, ki ga objekt nima. Točno se ne spomnim kvadrature, mislim, da 1800 kvadratov, samo na žalost tak objekt bi rabil vse tisto parkirišče, ki je zadaj za objektom in še več.

So pa v neki tožbi stanovalci dosegli, da je parkirišče sedaj njihovo (ne vem če celo), kar v praksi pomeni, da so 1800 kvadratni objekt oropali funkcije. Vsak, ki bo to kupil tudina 3. dražbi, je bedak, ker objekt nima zadosti parkirišč. Vsaj trije trgovci so že gledali objekt, ko sta še vertivala Lalovič in Horvat, pa so vsi rekli ne.

Bummi (nepreverjen)

Je***a vas parkirišča, da vas je***a. Pa ka resno nemrete manjacke 50 metrov stoupi od tistoga ogromnoga parkirišča pri knjižnici do blagovnice? Mogouče bi mogli tisti ka bi neka tan delali napraviti tekočo stezo ge bi lidje stali ali pa še boukše sideli ali celou ležali in se od avtoja direkt v blagovnico pripelali. Gda idete v LJ v stari del mesta se tudi pizdite ka tan nega parkirišč, so pa v okolici? V ostalih mestih v centri je isto tak. Ka ne gučin za tujino, ge po spiski prepovedujejo promet v centrih mest. Ali nej, prekmurci moremo seposejdi z avtojon not ali pa najmenje do vrat. Ges mislin ka je glede na tou prekmursko manjoust, pri nas tržna niša drive-in. Trgovine, kafiči, restavracije..... vse drive-in..... ka van slučajno nede trbelo iz avtoja 5 m kama stoupiti.

In reply to by Dummi (nepreverjen)

BB22

Parkirisca ne rabi imet,le zakaj?
Saj pa se lahko gre pes od parkirisca pred knjiznico.
Obstajajo mesta,kjer je center zaprt za avtomobilski promet,pa kavarne ali lokali vseeno obratujejo.

In reply to by Dummi (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si malo za čason. Vej do pa robo s helikopterami vozili.

Pohodnik (nepreverjen)

Naj boljse ka kupiji šiptare....

Arso (nepreverjen)

V Mb na Gosposki si poglejte gostišče Rožmarin.Nekdaj bila trgovina (KVIK ,če se prav spomnim )Pa jo župan preuredil v pravo zgodbo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice