Objekt, ki že lep čas samuje, bo kot kaže dobil novo vsebino. Tam naj bi zaživel nov kulturni center.

V Lendavi imajo velikopotezne načrte s tamkajšnjo Blagovnico. Objekt bodo namreč ponovili in v njem ponudili javne vsebine, med katerimi so najpomembnejše sodobna knjižnična dejavnost ter večnamenski prostori, ki bodo dopolnjevali gledališko dvorano in nudili možnosti za razvojne vsebine.

"Osnovni namen je urediti knjižnico na približno 1500 kvadratnih metrih, plus tega pa naj bi na tem mestu bil sedež strokovne službe".

Sekundarni oziroma dopolnilni program pa zajema še več stvari.

"V objektu pa bi uredili tudi dvorano za glasbeni pouk orkestra, večnamenski prostor za razstave in prireditve, snemalni studio ter restavracijo in razgledno ploščad na vrhu objekta," piše v uradnem gradivu občine Lendava.

Druženje in aktivno preživljanje prostega časa

Kot so zapisali, bo atraktivna, če bo nudila možnosti druženja in aktivnega preživljanja prostega časa

"Pomembna je animacija za otroke, ki se lahko organizira v sodelovanju z javnimi zavodi. Pomembno je načrtovati vsebine, ki bodo služile tudi medgeneracijskemu sodelovanju. Druženje in igranje naj se iz mestnega parka v slabem vremenu prenese v prostore novega kulturnega centra".

Ključni pomen pa pripisujejo razgledni ploščadi z restavracijo.

"Na vrhu zgradbe je lahko ključnega pomena, da kulturni center postane stičišče družabnega življenja. Predlagamo razmislek o tematski restavraciji vezani na fotografske razstave in kulturno dediščino starega mestnega jedra," še piše v gradivu.

Skupno 4,3 milijona evrov

Občina Lendava je za namen najprej Mednarodnega kulturnega centra, sedaj sodobnega centra za kulturo, torej kupila nekdanjo stavbo Blagovnice in to za slabih 800 tisoč evrov.

Gre za dolgoročno posojilo z odplačilno dobo desetih let. Investicija obnove je ocenjena na 3,5 milijona evrov, kar pomeni, da bo občina za prenovo zgradbe skupno porabila okrog 4,3 milijone evrov.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Joškec1 (nepreverjen)

S forinti se da marsikaj.

SivaMrena (nepreverjen)

Ka de pa s soboško blagovnico?

pikapolonica13657 (nepreverjen)

tan so veseli ka je Muler nazaj, drugo si nevejo zgučati

In reply to by SivaMrena (nepreverjen)

pozorni (nepreverjen)

Najbaukše ka "Puf" napravijo,. Tau de sigurno uspevalo. Garažno kučo pa na šaudrni lokacije, pri postaje, ka nede tak v očij kapalo, če do koristnike z autojon prišle.

Starejše novice