Na osrednji regijski proslavi ob dnevu državnosti je kot slavnostni govornik spregovoril Mitja Bervar.

Sinoči je ob dnevu državnosti v dvorani Gledališča Park potekala osrednja regijska slovesnost. Obiskovalce slovesnosti je najprej pozdravil župan Aleksander Jevšek, ki je v nagovoru dejal, da smo v regiji pogosti preveč kritični glede stanja pri nas. Ob tem je dodal, da se Pomurje prebuja, tako gospodarsko, kot tudi kulturno.

Kot glavni govornik je spregovoril predsednik Državnega sveta Mitja Bervar. Ta je v svojem govoru poudaril pomen Pomurja in predvsem Prekmurja v boju za neodvisnost, saj je bila pokrajina zaradi lege med najbolj izpostavljenimi v državi v času vojne. Tukaj so tekli številni boji za mejne prehode, predvsem z Avstrijo. Prebivalci Pomurja so takrat ponovno pokazali svojo pripadnost Sloveniji.

Bil je kritičen tudi do razdvojevanja slovenskega naroda, kateremu smo bili ponovno priča v teh dneh. Ob tem je poudaril, da ne potrebujemo razklanosti, večih proslav, temveč potrbujemo enotnost.

Pravi in najbolj zaslužni osamosvojitelj smo mi, slovenski narod.

Bervar se je dotaknil tudi četrtkovega referenduma o izstopu Velike Britanije iz Evropske Unije. Ta po njegovem prinaša nove velike izzive, pri katerih pa moramo ohraniti eno največjih vrednost - mir.

Za kulturni del programa so poskrbeli Prekmurska godba Bakovci, vokalni kvintet Aeternum in Dorina Gujt.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Bervar: "Najbolj zaslužni osamosvojitelj smo mi, slovenski narod"....
ti Bervar to "MI"guči v svojen imeni,ker nejsmo vsi takrat glasovali za tako "Švico",tak lepo malo oladi...

čarni vrag (nepreverjen)

Še eden iz Cerarjeve ekipe nepoznanih poslancev. Kako ste le tega našli in ga pripeljali v M. Soboto? Seveda je zmagovalec slovenski narod, a ta narod brez vodstva ne bi napravil nič.

Gost (nepreverjen)

rdeča bagra, štera je bila najbole proti osamosvojitvi, gnes v prvih vrstah praznuje. Na bruhanje mi ide gda vidim razne židane in jevške v rdečih kravatah. Samo še petokrata zvezda falij za popolno rdečo idilo

osamosvojeni (nepreverjen)

po čem so bile vstopnice , da je še toliko prostega nezasedenega mesta ??

Gost (nepreverjen)

Ka je gratalo s te vaše slovenije?

Starejše novice