Občina Razkrižje daje predloge za ožititev bankomata - zahtevanih 5000 evrov letno za obratovanje pa nimajo.

Na občini Razkrižje so odgovorili na dopis NLB po ukinitvi bankomata, ki po uradnih evidencah naj ne bi dosegal 30-odstotkov povprečnega števila transakcij bankomatske mreže NLB. Kot pravijo na občini, temu podatku iz NLB ne verjamejo, čeprav pa razumejo, da število transakcij v oddaljenem kraju ne more biti primerljivo s centri večjih mest. Krivdo za morebitne nižje številke transakcij valijo na banko, kajti ta k povečanju transakcij ni pripomogla, še več, z malomarnostjo da je celo prispevala k slabi označenosti bankomata. 

Je bil bankomat NLB-ju sploh v interesu?

Ker je potreba po bankomatu na Razkrižju zaradi oddaljenosti drugih najbližjih bančnih storitev velika (vsaj 10 km), NLB-ju predlagajo nekaj ukrepov, ki bi vsekakor pozitvno vpli vplivali na 'popularnost' tega bančnega kotička. Med drugim predlagajo redno polnenje bankomata - do sedaj je bilo nemalokrat slednji izpraznjen, boljša označitev s ceste ter pravilen vpis v sistem Bankart na bančni spletni strani. 

Enakopravnost se kaže tudi v dostopu do osnovnih storitev

Bankomat je za to obmejno občino velikega pomena, zato je šok ob nedavnem ultimatu NLB-ja o 5000-evrski letni uporabnini šokirala vse občane, ki si želijo enakopravne obravnave kot ostali državljani Slovenije, saj je za marsikaterega Slovenca bankomat za vsakim vogalom samoumeven in si niti ne predstavlja, kaj pomeni recimo 10-kilometrska ovira za številne starejše ali morebiti celo slabotne prebivalce Razkrižja. 

Dopis občine Razkrižje NLB-ju:

http://issuu.com/netmedia-si/docs/uporabnina_bankomat-ponovni_odgovor

Več o sporu pa tukaj: 

http://sobotainfo.com/novica/politika-gospodarstvo/ce-ne-placate-5000-evrov-letno-bankomat-gre/55051

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
Truplo

"Ukrep je šokiral vse občane, kateri si želijo enakopravne obravnave!"

Joj..., tole pa je zelo naivno. Nema Lošije Banke ima svoj interes in ta je, da se jim "jebe" za eno t. i. "vukojebino" Razkrižje in okolico.

Na občanih je... to trpite in hodite pač do prvega bankomata, verjetno v Ljutomer ali Črenšovce, ali pa zamenjate banko. S slednjim ni veliko dela, zaplete se edino, če imaš na Nema Lošije Banke pač kakšen kredit ali vezavo. Vsaj kredit se mislim da da prenesti, vezave pa dandanes tudi niso večne?

Starejše novice