Avstrija je na meji s Slovenijo začela postavljati ograjo. Ob tem pa naši sosedi dodajajo, da ima vsaka ograja tudi vrata.

Svojo podobo je danes ob 14. uri začela dobivati tudi zloglasna ograja na slovensko-avstrijski meji. Avstrijski organi so namreč v Špilju na meji s Slovenijo začeli s postavljanjem ograje. Gre za pletene žične ograje, v višini dobrih dveh metrov, na nekaterih mestih pa celo štirih metrov, v neposredni bližini mejnega prehoda. Ograjo, v skupni dolžini 3,8 kilometra, postavlja 40 vojakov.

»V načrtu je gradnja 3,5 kilometra ograje na zahodno stran in 300 metrov na vzhodno stran mejnega prehoda. V višino bo ograja merila približno 2,5 metra, na določenih točkah celo do štiri metre. Ampak štiri metre le na mestih, kjer bo potekal tranzit beguncev,« nam je povedal Leo Josefus, tiskovni predstavnik deželne policije na avstrijskem Štajerskem.

Ograjo bi lahko postavili do božiča, stala pa naj bi od 1,2 do dveh milijonov evrov, potekajo pa tudi še pogovori z lastniki zemljišč ob meji. V nujnih primerih, če bi pokušalo to pregrado skupaj prečkati na stotine migrantov, bo obstajala možnost, da na njej namestijo tudi kolute bodeče žice, ki bodo pripravljeni v bližini.

A pletena ograja ni edina novost, ki jo pred zimo pripravljajo Avstrijci. Tik ob mejnem prehodu gradijo namreč tudi nove prostore, v katerih bo potekala registracija beguncev. »Tam bo postavljenih 29 zabojnikov in v teh zabojnikih bo kasneje potekala registracija migrantov. Pripravljamo torej prostor za celoten prihod migrantov in to bo tudi jedro ob postavitvi nove ograje,« še dodaja Josefus. Že kmalu se namreč lahko begunski tok iz Karavank preusmeri nazaj v Šentilj. 

Danes dopoldan so sicer po šestih dneh praznih šotorov v Avstrijo sprejeli okoli 1200 beguncev. Če bosta ograja in nov center res poskrbela za boljšo in lažjo organizacijo, bo jasno šele ob morebitnem prihodu večjega števila migrantov.

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mejaš (nepreverjen)

Prav majo, pa se ne ozirajo ,ka pravijo sosedi, nemajo se kaj vmešavati, kak so se prinas hrčeki.Tej tak sikdar mutijo vodo.Bar tu je Cerar nej popusto, tak dale.

Gost (nepreverjen)

Pravilno,zdaj še naj samo čimprej razpade ta gnila tvorba,ki ji pravimo EU.

gosttt (nepreverjen)

Pravilno,zdaj še naj samo čimprej razpade ta gnila tvorba,ki ji pravimo EU.

Se strinjam pravilno ! . Leki oni so zaostali delajo plot mi pa ka smo naprednejši pa postavljamo temnične ovire ?

Gost (nepreverjen)

Tako treba!

dr. (nepreverjen)

Vsak normalen zna ka je ograja čisto normalna stvar.Če bi to nej bilo tako potem so si vsi sosedi z ograjo v nekem neobičajnem odnosu v bistvu pa prav za to obstaja ograja da se odnosi vzpostavljajo in uredijo.
Žalostno pa je, da še danes ko še ni ograje nekdo EU brez ograje označuje za gnile tvorbe. Namesto da bi cenil kar je dobrega je stvar ocenjevanja samo tisto kar ni najboljše. Zaradi takšnega negativizma se družba razkraja in prav nič ne izboljšuje.
Živela EU, pa če tudi do vse meje ograjene in z kontrolo na mejah. Me prav nič ne moti.
Ko bo čas spet pravi bo ograja itak sama padla.
Rad sem v EU ker nikjer na svetu nisem videl boljšega.

Gost (nepreverjen)

Očitno še ne misli biti konec ilegalnomi švercanji kozjeje*cov?

plitvi potok (nepreverjen)

Me pa rejsan zanijmle mujrin komentar na to, pa te kesnej kda de Nemčija to napravila isto tak!

müjra (nepreverjen)

žalosten den za evropo...sicer pa 3,8km ograje neje namenjeno in niti nede stavilo begunskoga toka taka ne ven zakoj te ukrep tak bučno pozdravlate...

Slovenecccc (nepreverjen)

Müjra debil se je pa oglaso :D

müjra (nepreverjen)

če še kome neje jasno zakoj je prekmurje gospodarsko totalno v razsule njeme obisk toga foruma da vse odgovore...

Gost (nepreverjen)

pa mi doma smo tudi ograjeni-ok neje bodeča- ali je 2m z vseh 4 strani. ka mi kakši sousedi prejk ne skočijo na seksi ženo...pa take

plitvi potok (nepreverjen)

Ka p ama gospodarstvo v Prekmurju opraviti s komentiranjon na tem forumu dadi? Gospodarstvo je totalno v razsulu v celi Sloveniji nej samo v Prekmurju!

Ciganjscek (nepreverjen)

Zdaj se je pa de se sse kesnej pokazalo kak malo dajo mocni v EU na Slovenijo pa na ostale bivse vHodne drzave. Dobri smo za njih, ka so potisnoli granice Evrope proti vzhodi, ka so jim bivse drzave "tampon zona " pred Ruskiim, pa ka so lejko pa lezej meli komi odavati svojo robo, ostalo pa itak delajo po svoje. Zatou mate prav tisti ka pravite vo iz EU , ker je to iskoriscevalska skupina velkih pa mocnih steri nas nucajo ka jim pomagamo resevati njihove mijmo streljene investicije , gospodarstvo pa neko lazno demokracijo. Za casa Tita nejsmo smeli krijcati na cesti, lejko pa smo krijcali v podjetji. Zdaj lejko larmamo na cesti( samo nisce od prednjih nas ne cuje) v fabriki pa moremo biti tue, ka inace sledi - ze znate ka.

Vipko
Truplo

Avstrijci po mojem gradijo ograjo samo zato, ker mi enostavno ne moremo zadržati teh beguncev in migrantov v zbirnem centru v Šentilju. Torej delamo približno to, kar očitamo Hrvatom? Še enkrat, ne vem, ampak nekako slutim. Ne bi Avstrijci samo tako nekaj gradili in trošili denar samo zaradi lepega.

Če niso ti migranti in prebežniki "pod vodstvom" kakšne tihotapske družbe je te ograje 3,5 km in pol kilometra v drugo smer verjetno čisto dovolj. Ker je tam teren razgiban, veliko je hiš in so določene parcele že po svoje "pod ograjo" je tam težko priti na drugo stran brez nekega večjega poznavanja terena.

plitvi potok (nepreverjen)

Mogoče jo pa delajo zato! Ka pa vem. Čakam ka viri UN povejo svoje!

http://klip.si/video-to-je-resnica-o-beguncih-ki-si-jo-je-ogledalo-ze-p…

müjra (nepreverjen)

hehe...ovca drujgo nemreš povedate...ka zato vsi objavlate "video dokaze" iz nekšeh povsem neznanih medijskih strani ker se van raziskave ne da štete?

no te tvoj posnetek kaže dogodke iz afriških držav, sploj na začetke posnetka...taka so posneta dogajanja ka se niti ne odvijajo v evropi...

in ti to oddavleš tu kak anti-begunsko propagando...če što škodi državi so to takšne osebe kak tij...in neka bodite prepričani...glede na demografske trende te se slej ali prej mogle selite tudi tisti ka še vztrajate v prekmurje...vupan ka do vas tisti, kama te se selile, podobno sprejeli kak ste vij begunce...

ker, če smo že pri širjenju virov iz nekredibilnih medijev...po poročanje 24ur ste vsi ka v prekmurje živete lenuhe:

http://www.24ur.com/novice/slovenija/delavci-v-prekmurju-so-lenuhi.html

in glej ga glej, seljake med komentatorje, spodaj prvi post:

Čist prav je povedu Prekmurci so leni imam ne malo izkušen z prekmurci n vam povem da tako lenih ljudi ne najdeš povsod usi bi bli sam šefeki in za use so krivi ljudje iz ljubljane ne rečem res niso tam nedolžni je pa tudi res da bojo morali prekmurci začet delat da jih bogdo zaposli in pika

ali pa komentar drugoga seljaka:

Jaz pa razumem zakaj je Prekmurje tako nerazvito. Krivi so sami tamkajšnji ljudje. Prepotoval in živel sem tudi v drugih delih Slovenije in lahko povem, da je najhujše ravno v Prekmurju. Toliko neučinkovitosti, kompliciranja, strahu in napuha nisem doživel nikjer drugje kor pri Prekmurcih. Po domače rečeno: "Tam vsaka čistilka na občini misli, da drži boga za jajca!" In temu primerno je tudi visoko, napuhlo obnašanje, predsvem uradnikov, zravnikov ali še tako malih funkcionarjev. Samo, da ima nekaj malega pooblastil v roki, pa je mali bog. Preko mene ne moreš Veš. In Prekmurci življenje samim sebi zelo, zelo komplicirajo. Zato je ta regija neučinkovita. Zaradi samih Prekmurcev.

vidite, to so takšni seljaki kak vij keri si mnenje ustvarjajo na podlagi video posnetkov...s ten ka ste za njih vij to ka so za vas begunce :)

je pa razlika...nej samo številčno ampak tude % jih je dosta menje, ka se tude vijde po ostalih komentarjeh...

taka sran te je lejko...je razlika če je nešče ksenofob-je pač zavožena oseba, neka povsem drujgoga je pa če nešče šire lažnive posnetke...to je pa ekstra klasa pokvarjenosti...

lauraas (nepreverjen)

Müjra, kakšni bodo pa kaj tile delavci, ki so iz bližnjega vzhoda in Afrike (črnce mislim)?

plitvi potok (nepreverjen)

Tan si prešti ka tej musliči pridigajo pa kakšno sovraštvo širijo do drugih ver pa te pametuj.
Daj povej oz. razloži nan ka de delalo v Prekmurju recimo 2000 migrantov? Kak do vplivali na razvitost Prekmurja glede na to ka tij praviš ka migrantje blagodejno vpilvajo na rast BDP kamor koli prijdejo. Kak do oni to "našo" zaostalost pa ne vem kaj še vse odpravili.
p.s. Zdaj pa na pol svoje strani predstavljaš 2 komentarja keri tebi pašeta. Si pa rejsan seljak ja

plitvi potok (nepreverjen)

Pa že pa ka živete!!!!! Dadi izkompleksirani živemo, glij tak si "naš" pa zaostali k vsi mij

plitvi potok (nepreverjen)

Afrika! Po virih UN je to fotomontaža, vsi ki nastopajo v tem videu so poklicni igralci!

https://www.youtube.com/watch?v=nP0XTvuRycY

plitvi potok (nepreverjen)

Daj mujra ne zavajaj. Začetek posnetka iz Afrike hehhehee bravo. Grčija je v Afriki. Madžarska tudi, Nemčija še bole... Je pa res da je cirka 30 sekund tudi Afrike not ;). Samo tij kak pri vsaki stvari palamudiš pa svoje muhe prodajaš. Uživaj

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice