Ptujčana in Sobočanko je pred leti združilo delo. Spoznala sta se na Ptuju in kmalu postala nerazdružljiva. Poročila sta se, ustvarila družino in na noge postavila svoje čarobno podjetje Arbadakarba.

Preden sta se Matjaž Kekec in Tina Vrdjuka, zdaj že z dodanim priimkom Kekec, spoznala, sta vsak na svojem področju osvajala odre. Matjaž na cirkuškem področju, Tina pa na glasbenem. Pred dobrimi tremi leti ju je delo združilo prav na Ptuju, kjer sta se ujela v poslovnih idejah in se tudi zaljubila. 

Ptujčan in Sobočanka sta odprla čarobno prodajalno z zanimivim imenom Arbadakarba, v kateri ne manjka balonov in vseh najbolj podrobnih detajlov za zabave. Prodajalno in njune dogodke zaznamujejo tudi cirkuške vrline.

»Zanimivo je, da sva se spoznala ravno na enem izmed dogodkov. Oba mlada, zagnana in polna idej, sva takoj začela snovati nove ideje in koncepte. Združila sva različna znanja ter izkušnje in tudi kot osebi se v poslu odlično dopolnjujeva. Z najino zagnanostjo in voljo, so se zadeve pričele kaj hitro uresničevati,« se spominja Tina Vrdjuka Kekec. 

Dopolnjujeta drug drugega

Pravita, da ne gre le za sodelovanje, ampak za dopolnjevanje drug drugega. Kot nam je povedala Tina, si ne bi mogla predstavljati, da bi bilo kakor koli drugače. Z Matjažem sta starša, partnerja, prijatelja, in nenazadnje tudi sodelavca. 

»Veliko sva skupaj in zares uživava v vsakem trenutku. Čeprav sva zelo zaposlena, vedno najdeva čas tudi za Lejlo Arijo, Zalo in psičko Luno. Prosti čas nameniva treningom in izobraževanju, najraje pa greva na suši,« pripoveduje.

»Arbadakarba - beri nazaj in čaraj naprej!«

Vsi se sprašujejo, kaj pomeni ime njunega podjetja, ki ga mnogi izgovorijo narobe. Zamisel o imenu se jima je porodila na kratkem oddihu v Izoli, kamor rada zahajata. Ko sta se sprehajala po marini, je Tina zagledala napis Abrakadabra. 

»Ker tekoče govorim in berem nazaj, sem Matjaža pohecala, če zna prebrat nazaj 'Abrakadabra' in seveda mu ni uspelo. Tedaj temu nisva dajala posebne pozornosti, ko pa sva naslednjič obiskala Izolo, sva se spontano spomnila še slogana: 'Arbadakarba - beri nazaj in čaraj naprej!' in tako sva pričarala začetek te uspešne zgodbe,« nam zaupa.

Cirkuško-čarovniški spektakel

V trgovini Arbadakarba ponujata celoten koncept zabave. Od zabavnih daril do dodatkov za zabavo, dekoracij iz balonov, programa za poroke, dekliščine in fantovščine, 'baby shower' dodatkov, vsega za rojstvo, sveti krst, birme, obhajila in druge posebne priložnosti.

Ponujata tudi širok spekter storitev - animacijo za otroke, napihljivo igralo, 'team building', ognjeni nastop, otroško predstavo, na voljo pa je tudi široka ponudba za podjetja. 

»Z Matjažem prisegava na novosti in se trudiva, da jih res tekoče vpeljujemo. V mesecu marcu smo ponudbo v trgovini razširili z novim programom za poroke, prihajajo pa še novosti za praznovanja. Za prihajajoče dogodke pripravljava čisto svežo cirkuško-čarovniško predstavo, za katero nas bo kostumografsko opremila Stanka Vauda Benčevič, za pestro vsebino pa tako kot vedno poskrbiva midva,« pravita.

»V mesecu maju prihaja novi interaktivni 'napihljivec', primeren za 'team buildinge' in odprte dogodke, ki bo ponujal obilo športnih užitkov. Najin ognjeni nastop bova nadgradila z novim atraktivnim rekvizitom. Drugače pa se že počasi pripravljamo tudi na december - lansko leto se je rodila Ledena kraljica, ki bo letos dobila nove razsežnosti,« še izvemo.

Baloni, baloni, baloni in velika strast - poroke

V njuni čarobni trgovni ljudje najraje kupujejo balone. To niso navadni baloni, ampak so personalizirani baloni, katerim dodajo osebno vednost: »Naše stranke so venomer navdušene in se zelo rade vračajo. Oseben pristop in profesionalna storitev je izrednega pomena, saj tako stranke obdržiš in ti tudi lažje zaupajo. In ravno to nas loči od ostalih. Nikoli ne bomo industrija.«

»Poroke so najina velika strast, saj lahko najine ideje in izkušnje združimo z željami mladoporočencev in pripravimo nepozabno dekoracijo, animacijo ali popestritev za svate. Najljubše poroke so drugačne, drzne in nevsakdanje. Pripravimo tudi presenečenje za mladoporočence, ki ga ponavadi organizirajo starši ali poročne priče. Gre za piko na i v našem poslu in pri tem zelo uživamo,« nadaljujeta.

Med drugim gladalce navdušujejo animacije na hoduljah, s pomočjo katerih artisti izvajajo razne skeče, žonglirajo in modelirajo balone. 

»Že tretjič zapored boste naše hoduljarje lahko videli 21. junija na Tuševem teku barv. Vedno se prilagajamo tematiki in vrsti dogodka, že drugič zapored bomo pripravili animacijski progam na gradu Vurberk, kjer je tematika srednji vek, kar potrjuje da smo res prilagodljivi in raznovrstni. Kar nekaj je dogodkov v prihajajočih mesecih, na katerih se boste lahko z nami zabavali,« še napovedujeta.

Njuni nastopi se od drugih razlikujejo po kakovosti in sporočilni vrednosti, ki jo predajata vsem generacijam: »Dober primer so naše predstavice, kjer v njih uživajo tudi starši, naši programi za odrasle pa jemljejo dih tudi otrokom. Sigurno izstopamo tudi po našem izgledu in pristopu. Naše vodilo je, da ne poneumljamo, temveč da otrokom in staršem dajemo pozitiven vtis in zgled.«

FOTO: Albin Bezjak, Črtica in druge zgodbe, Dellbelo, Stanko Kozelj, Arbadakarba

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kr neki3 (nepreverjen)

samo ka se trosi. materializem ne pozna meja

Starejše novice