Nekdanji soboški župan se je razšel z Romanom Leljakom.

Poročali smo, da je nova direktorica radenske občinske uprave postala Sabina Gutalj, nekdanja uslužbenka na soboški občini, ki se je po njeni izredni odpovedi leta 2015 zapletla v dolgotrajen spor z mestno občino.

Zdaj bi mu bila nadrejena

Gutaljeva je bila sicer tudi tesna sodelavka nekdanjega soboškega župana Antona Štihca, saj je bila v času njegovega županovanja vodja urada župana, a zdaj je priložnost, da bi s Štihcem ponovno postala sodelavca, splavala po vodi.

Štihec, sicer gradbeni inženir, ki vodi tudi lastno podjetje Ingda, je bil namreč ravno tako zaposlen v občinski upravi Radencev, a je pred kratkim prišlo do sporazumne odpovedi pogodbe. 

Kaj je razlog za konec sodelovanja?

Župan Roman Leljak nam je potrdil, da so se s Štihcem dogovorili za prekinitev pogodbe.

»Ugotovilo se je, da tudi, če vse projekte pripravi do gradbenega dovoljenja, jih občina ne more vlagati. Vlaga jih lahko samo podjetje, ki je projektant. Tudi, če imamo projektanta zaposlenega, naša štampiljka ne velja in tu je prihajalo do velikih problemov. Gospod Štihec ima tudi svoje podjetje in smo sodelovanje končali,« nam je pojasnil Leljak razloge za odhod Štihca, ki je bil župan mestne občine med leti 2004 in 2014.

Štihec je bil sicer na radenski občini zaposlen kot strokovni sodelavec na področju prostorskega planiranja. 

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Šratovčar (nepreverjen)

Seveda je to daleč od resnice kaj pravi Leljak,ker je g.Štihec odšel zaradi popolnoma druge stvari.Ni hotel podpisat dokumenta,ki bi ga moral in sta prišla z Leljakom navzkriž,sigurno bilo kaj nezakonitega.
Ve se,da je g.Štihec bil pred kratkim obsojen z mislim da petimi meseci zapora pogojno,če pa bi mu zdaj pri kaki zadevi na občini Radenci kaj našli in dokazali nezakonitega bi seveda šel z novo in staro kaznijo v zapor.
V Radencih na občini smrdi vsaka zadeva,ki se je je lotil Leljak in bi imele razne službe veliko dela.
Najhuje pa je,da mu pri tem držijo vrečo vsi od svetnikov do nadzornega odbora in ostalih komisij.

Komentar222 (nepreverjen)

Štihec po mojen že zna ka dela in ma svoje razloge za to ka je dau odpoved. 10 lejt je dobro vodo občino + biu pred ten še vsaj 10 lejt svetovalec župana. Tak ka ges mislen ka tu smrdi neka v zvezi z Leljakon.

In reply to by Šratovčar (nepreverjen)

lari fari (nepreverjen)

Najbolj pa mu vrečo drži bivša v.d. direktorica Marovićka, ki dejansko vodi občino že zelo dolgo (preživela je vse župane in bo tudi tega - in s tem se hvali po Radencih). Samo Leljak tega noče videti in slišati. Kar se pa tiče Štihca - menim, da je dovolj pameten, da je uvidel, da nima smisla sodelovati pri čudnih poslih župana.

In reply to by Šratovčar (nepreverjen)

kapaleck (nepreverjen)

Sratovcar, a ti si bil kdaj v javni upravi zaposlen ali si samo kandidat na lokalni listi ki ni bil izvoljen za svetnika. To so pravljice za ljudi ki bulijo v RTV in verjamemo ekranom, brez da sami kaj mislijo. Od kdaj pa na katerikoli obcini pomemben dokument podpisuje strokovni sodelavec?? strokovni sodelavec, nima kaj za podpisovat, on samo pripravi, podpisuje odgovorna oseba to je ali direktor ali zupan obcine.

In reply to by Šratovčar (nepreverjen)

lari fari (nepreverjen)

Kapaleck, a ti veš, da na občini nekdo potrjuje račune in situacije za recimo opravljena gradbena dela (računovodkinja, skrbnik proračunske postavke.......). Vsak, ki kaj potrjuje verjetno zna, da so bila dela izvršena in je vlagatelj upravičen do plačila. Če pa tega ne ve (da bi bila dela izvršena oz. da je vlagatelj upravičen do plačila), tega pač ne podpiše in mora zato podpisati nadrejeni (v.d. direktorica in župan), če se vztraja, da se vlagatelju račun (e-račun) pač mora plačati. Ni težko za razumeti a ne.

In reply to by kapaleck (nepreverjen)

Zaradi Arabcev (nepreverjen)

boste brezposelni
zurnal24/gorenjska/blagovna-znamka-adria-airways-v-roke-arabskemu-poslovnezu-365575
youtube.com/watch?v=c4e-p_nsUVE
Smrdi smrdi youtube.com/watch?v=wmwwtle6nzk

In reply to by Šratovčar (nepreverjen)

štih (nepreverjen)

razšla sta se, da vam enim zadelata gobce; točno, vendar grdo rečeno

Lujz (nepreverjen)

Odlično, vozi miško

zakonodaja (nepreverjen)

Župan je z izjavo tokrat udaril malo mimo. Če ima občina zaposlenega pooblaščenega inženirja z licenco Inženirske zbornice Slovenije, lahko le-ta izdeluje za občino vso projektno dokumentacijo s področja za katero ima licenco (gradbeni, elektro, strojni itd...pooblaščeni inženir). Občina lahko pridobi tudi status Projektanta, ker ima (je imela) zaposlenega pooblaščenega inženirja z licenco (ki bo v dokumentaciji verjetno "vodja projekta" za občinske projekte) in lahko zato tudi vlaga vloge za izdajo upravnih dovoljenj na Upravne enote po Sloveniji. Tako, da ne gre slepo verjeti izjavam župana, ki ga očitno nekdo zalaga z neresnicami. Župan mora tudi skrbeti za zakonitost in se mora potruditi da, na občinski upravi zadolženi, pripravijo vso potrebno projektno dokumentacijo - za pridobitev gradbenega dovoljenja - eno, za izvedbo projekta - drugo in za pridobitev uporabnega dovoljenja - tretjo dokumentacijo. Bilo bi dobro, da se župan pozanima tudi pri drugih, ne le pri občinski v.d. direktorici in pravnici ali hišnih izvajalcih. Že vrabci na strehi v Radencih vedo, da nekateri na občinski upravi niso ista opcija kot Leljak, zato mu bolj škodujejo kot koristijo. Sicer pa je za vse, kar je nezakonito na občini kriv tako ali tako le predstojnik občine - župan in tisti, ki vodi občinsko upravo - direktor.

kukavica (nepreverjen)

Štihec je bil grozni župan, keri je za lastne interese delo, Leljak pa je ustaški lopov.
Občine in javni keš so naravni habitati takšnih tipov lidi.

Narod puši koorac v obeh primerih.

stari občaaan (nepreverjen)

Joj joj Sobotainfo, ka si dajete toliko dela z Lejlakom, kot da je to portal Radencinfo!

Starejše novice