Prihodnji teden skladno z zakonom na vozilih niso več obvezne zimske pnevmatike. A na AMZS voznikom svetujejo, naj z menjavo pnevmatik počakajo.

Razlog za to je čisto preprost, vremenoslovci namreč za prihodnjih teden napovedujejo ohladitve, ob tem pa ne izključujejo niti možnosti snega pod 1000 metri nadmorske višine.

Svoje jeklene konjičke bi zakonsko lahko "preobuli" od petka, 15. marca naprej, v kolikor to dopuščajo vremenske razmere, a kot pravijo na AMZS, z menjavo pnevmatik ni potrebno hiteti.

Kakšno vreme nas torej čaka prihodnji teden?

V ponedeljek bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami, ohladilo se bo, meja sneženja pa se bo spuščala. V torek bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. 

V sredo se bo pooblačilo, popoldne in zvečer bodo občasne padavine. Meja sneženja pa se bo približala nižinam, piše ARSO. Temperature se bodo v severovzhodni Sloveniji zjutraj gibale okoli ničle, čez pa bomo imeli med 7 in 8 stopinj celzija.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bar (nepreverjen)

Odsvetujem vam menjavo koles pri AMZS v Murski Soboti,ker so zelo dragi 41.06eur,pa še zelo površni.To je moja izkušnja.

saawerwqrwrqreq (nepreverjen)

Zelo so dragi pa zelo neprijazni. A lahko potem vsaj še napišeš kje priporočaš?

In reply to by bar (nepreverjen)

Tralaala (nepreverjen)

Slavic, Puconci

In reply to by saawerwqrwrqreq (nepreverjen)

in (nepreverjen)

okej, samo potem priporocaj take, ki izdajo racun za svoje delo... ne priporocaj dela na crno... kam potem?

In reply to by bar (nepreverjen)

Sobočan123 (nepreverjen)

Vsi vulkanizerji v okolici Murske Sobote, ki jih jaz poznam ti bodo zaračunali okoli 40€, če izstavijo račun. To je pač realnost. Pri nas ni prave konkurence na tem področju. V Ljubljani pa stane menjava pnevmatik okoli 20€ zaradi prevelike konkurence.

In reply to by bar (nepreverjen)

Kiro gringos (nepreverjen)

Eden z vescice menjavle baje ka za 20€ pa kvalitetno...

Starejše novice