FOTO: Facebook (Gostilna Rajh)
Čez lužo bo kmalu zadišalo po slovenskih jedeh.

Slovenska hrana bo prihodnji tednih razvajala tudi v Združenih državah Amerike, kjer si Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) in Slovensko-ameriško gospodarsko združenje prizadevata za promocijo naše kulinarike.

Okuse Slovenije bodo ob pomoči vrhunskih slovenskih gostincev odkrivali v ameriških zveznih državah Ohio, Illinois in Pennsylvanija. 

Kot prva pa bo pod okriljem blagovne znamke Gostilna Slovenija vrhunsko slovensko kulinariko ameriški javnosti predstavila prav Gostilna Rajh iz Murske Sobote.

Čez lužo bo zadišalo po naših jedeh

Tekom gostovanja se bo ob sami promociji v sklopu projekta zvrstilo skupno kar devet kuharskih dogodkov. Ti bodo po pisanju STA potekali tako pri slovenski skupnosti čez lužo kot v restavracijah, kjer bodo z našo kulinariko in Slovenijo kot turistično gastronomsko destinacijo seznanili Američane.

Pri sami pripravi hrane po domačih receptih in zagotavljanju ustrezne kakovosti bo sicer sodelovala tudi slovenska skupnost v Clevelandu. 

"Izjemno iznajdljive slovenske kuharice točno vedo, kjer se dobijo sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo značilnih slovenskih jedi. Nekaj jih bo Gostilna Rajh, ki se bo predstavila kot prva, poslala po pošti, nekatere, denimo domače ocvirke, pa so naročili pri slovenskih mesarjih v Clevelandu," za STA razlaga direktor Slovensko-ameriškega gospodarskega združenja Jurček Žmauc.

Stroga merila Gostilne Slovenija

Z blagovno znamko in znakom Gostilna Slovenija si Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS prizadeva za promocijo vrhunske kakovosti na področju gostinstva v državi. 

Pravico do uporabe kolektivne blagovne znamke si gostinci lahko zagotovijo z izpolnjevanjem strogih kriterijev v povezavi z zunanjo in notranjo ureditvijo lokala in ponudbo s pretežno hišnimi, lokalnimi in regionalnimi jedmi, ustreznimi živili in živilskimi proizvodi lokalnih pridelovalcev. Ob tem pa morajo merilom ustrezati še glasbena kulisa, načini strežbe in vrsta drugih dejavnikov.

FOTO: Facebook (Gostilna Rajh)

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gostja 426 (nepreverjen)

Lepou. Če se že ide da, je dobro, ka jin küja nešče, keri rejsan zna küjati. Naj uživajo.

Pax (nepreverjen)

Bravo Rajhovi?!

gost25 (nepreverjen)

Sposobna, pridna in delovna družina.....:)

Lol lol (nepreverjen)

ODLIČNA GOSTILNA! FELDMARŠAL POLANIČ ŽE 25 LEJT VODI SLOVENIJO VO Z TE GOSTILNE, ZATO PA SMO TU GE SMO???ŽIDAN PA NJEMI BOČKORE GLANCA??

Pax (nepreverjen)

Budalo!

In reply to by Lol lol (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

budalo ti je mama

In reply to by Pax (nepreverjen)

Čebelicca (nepreverjen)

Smrdiš!

In reply to by busybee (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Nemaju oni pojma neka prodaju pohandreke

Starejše novice