Mariborski podžupan Samo Peter Medved je z izjavo, da občina načrtuje nove aktivnosti v Pekarni in da iščejo nadomestne prostore za delovanje same Pekarne, sprožil buren odziv med uporabniki Kulturnega centra Pekarna.

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved sta včeraj nadaljevala turnejo delovnih sestankov v mestnih četrteh in krajevnih skupnostih. 

Podžupan Medved je po sestanku s predstavniki Mestne četrti Magdalena dejal, da naj bi Mestna občina Maribor prostore Kulturnega centra Pekarna namenila za širitev medicinske fakultete in Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Kulturni center Pekarna bi preselili v nekdanje prostore MTT v Melju. 

Izjava je sprožila buren odziv med uporabniki Kulturnega centra Pekarna. 

Občina zagotovila, da odločitev brez sodelovanja Pekarne ne bo sprejemala

Programski svet Kulturnega centra Pekarna je v odzivu zapisal, da so bili z idejo o selitvi seznanjeni, vendar jim je občina zagotovila, da nobenih odločitev ne bodo sprejemali brez uporabnikov in programskega sveta. 

Kot so pojasnili, se je programski svet še pred kratkim sestal s predstavniki mariborske občine, med drugimi podžupanoma Alenko Iskro in Gregorjem Reichenbergom.

»Na sestanku je Reichenberg omenil neko latentno možnost revitalizacije industrijske cone Melje in opcijo, da bi del dejavnosti iz Kulturnega centra Pekarna lahko izvajali tudi tam,« so zapisali. 

»Na tem sestanku je bilo tudi posebej poudarjeno, da občina ne bo sprejemala nobenih odločitev, vezanih na Pekarno, brez uporabnikov in programskega sveta ter da obstaja le skupna zgodba,« še dodajajo v Pekarni.

Nad izjavo podžupana v Pekarni ogorčeni

»Nad izjavo gospoda Medveda smo ogorčeni, saj je neko latentno opcijo preoblikoval v načrte, ki se sprejemajo nam za hrbtom,« so ostri v Pekarni. 

»V maniri nekaterih prejšnjih vodstev Mestne občine Maribor, ki so v interesu kapitala poskušali pekarnarje izseliti, se tudi tokrat ponavlja vzorec igre 'good cop, bad cop', kjer določeni uslužbenci občine poskušajo z nami ohranjati prijazne stike, drugi pa delajo na projektu, o katerem ne vemo nič,« so dodali. 

Ne bodo dovolili enostranskih odločitev, občino pozivajo k dialogu

Programski svet je jasno povedal, da uporabniki Pekarne ne bodo dovolili enostranskih odločitev: »Sprejemamo edino sodelovanje in pogovor.« 

Kot so zapisali, jih dolga leta ustvarjanja, povezava z lokalnim okoljem, dolgoročno načrtovanje programov in nenazadnje ogromni vsebinski in materialni vložki v območje Kulturni center Pekarna zavezujejo, da z delom nadaljujejo. 

»Pritiskov smo vajeni že od prej, žalostni pa smo, da tokratna oblast, za katero smo ob nastopu menili, da bo imela še največ posluha za razvoj urbane družbeno-kulturne scene v centru mesta, še enkrat preizkuša napačne poteze svojih predhodnikov,« so še zapisali

Napovedali so, da se bodo v Pekarni kmalu sestali vsi uporabniki in sprejeli odločitve, vezane na to izjavo. Hkrati pa ponovno pozivajo vodstvo Mestne občine Maribor k dialogu.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Marta K. (nepreverjen)

In naj bi nam taki rogovci vladali, kot so večkrat že hoteli, z Šarec, Fajon, Tomićć na čelu.

******* (nepreverjen)

No vlada nan pa kdo že....kriminalec, baraba, bolnik. Zdaj pa ka je bokse, komik ali kriminalec? Nej me narobe razmite,ne maran nej lejvih nej desnih samo rajsi bi vido ka bi šarec biu na vladi.

In reply to by Marta K. (nepreverjen)

ZAmasko (nepreverjen)

vse si pravo v zadnjon stavki, tipičen "FDV intelektualec"

In reply to by ******* (nepreverjen)

FDV intelektualci (nepreverjen)

Idi na stran SDS in pogledni malo izobrazbo poslancov pa vidnih članov (bar tistih ka so po resnici povedali in nemajo ponarejnih diplom). Vse sami FDV-jevci z Janšo na čeli. Težko more biti van desnin v življenji, glede na to kak ste zabiti. Srmačeki plitvi.

In reply to by ZAmasko (nepreverjen)

ZAmasko (nepreverjen)

srmaček, kere koli teme se lotiš, se predstaviš v pravi luči!
Gledaj na svet malo širše, ne samo levo-desno, žali pa svojo mamo, če ti dovoli.

In reply to by FDV intelektualci (nepreverjen)

Gost56435 (nepreverjen)

Kak zdaj ne vidi se ti lejvi pa nej desni samo lejvi naj vladajo? Kak če be mel nosečo ženo pa be pravo nema veze ka bo za spola v glavnon ka de pojeb zdrav

In reply to by ******* (nepreverjen)

******* (nepreverjen)

Vse san razumljivo napijso, neven zakoj bi se mogo direkt opredelite, bokse je bilo pred jj-on.

In reply to by Gost56435 (nepreverjen)

Aaaa (nepreverjen)

V Ljubljani so jin pokazali jak se dela z rogovci, edijno pravilno.

goooooosttttt (nepreverjen)

Upam, da izjava: razvoj urbane družbeno-kulturne scene ne pomeni istih slik, kot v Ljubljani, da so na njih bile slike uporabljenih igel, injekcij,...ko bodo čistili to kulturno sceno

Starejše novice