Društvo za zaščito živali Pomurja organizira jesensko steriliziranje kosmatih ljubljenčkov.

Cenejše steriliziranje poteka od 1. oktobra do 30. novembra.

Steriliziranje organizirajo predvsem, ker je sedaj manj mačk brejih, kot je to na spomlad in poleti. V tistem času pa na društvo dobivajo vsakodnevne klice o zavrženih/najdenih malih mucah in prošnje lastnikov naj pridejo po njihove muce, ker jih imajo preveč.

Zato vas res prosimo, če veste, da vaši sosedje, sorodniki ali le naključni znanci nimajo steriliziranih/kastriranih svojih mačk povejte jim naj to storijo sedaj, ko je ceneje. Če jim je ta strošek še vedno prevelik jim sporočite naj se obrnejo na nas pa bomo mi pomagali. Lažje je zbrati prispevke v ta namen kot pa potem oskrbeti in najti domove za vse mladiče, piše na njihovi spletni strani.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

20% popusta si nekam zataknite, ko bo popust najmanj 50 % boste veterinarji naredili veliko za male živali.

Gost (nepreverjen)

tuncika, ka misliš ka so veterirani karitas? Vej pa tej lidje glih tak delajo ka si zaslužijo svojo plačo s svojimi storitvami kak sakši drugi majster. Če dobro zaslužijo do meli dobro plačo. Ka bi tij rad? Ka do delali za bagatelo pa do te meli 500€ plače? Što je tak nouri? Tij lekar edino. 50% popusta bi prej rad meo. Daš tij kaj popusta na svojo plačo ali penzijo? Povej naslednji mejsec ka ti naj 50% menje nakažejo na račun pa mo vido, če boš te še dale tak glasen lolek eden.

Ta izjava pa itak zmaga:

ko bo popust najmanj 50 % boste veterinarji naredili veliko za male živali.

Ka tij misliš ka si psi pa mačke same plačujejo sterilizacijo? :)

tuncika

Cena sterilizacije je okrog 80 evrov (za eno malo ubogo živalco)in operacija se opravi v 15-30 minutah. Spoštovani GOST zdaj pa mi prosim napravi zelo točno specifikacijo za to in jo primerjaj z primerljivimi deli.

b (nepreverjen)

No ja...vsakši od vaju ima svoj praf.
Če vzemeš ceno propomočkov, fiksnih stroškov (elektrika, voda...), razkužil, potrebnoga "orodja", mize, čistilka, aparatur, mize, v glavnem vse opreme... nucaš kar nekaj časa ka se ti vse skupaj zamortizira...
2. Frizerka me ošiša v 10 min, me kasejra npr. 10 €, kar je 1€/min, medtem ka je 80€/15-30 min = cca. 3-5 €/min..se pravi tri do petkratnik.

Kokor koli že..cena na trgu je določena s strani ponudbe in povpraševanja. Za žival trbej meti čas, ljubezen in denar. Vse trouje. Če pejnez nega, te bole ka živali nemaš. Ji boš bole koristo, kak pa ka trpij pomanjkanje ali ka ne gočin celou o kakšni neprimerni oskrbi itd. Žival te pač naj ma tisti, keri de za njau primerno skrbel, ji nudil vse ka nuca...

opla (nepreverjen)

@b - tvoja primerjava pač ni relevantna.

Od napačnega "šišanja" las nihče ne more umreti, od napake pri operaciji pa ja. Da ne govorimo o tem, da veterinar lahko vedno ostriže človeka-opravi frizerkino delo, frizerka pa veterinarjevega ne bo mogla nikoli- ker se ne more naučiti vsega, kar mora znati zdravnik. Zato je tudi frizerka, ne pa zdravnik.

To seveda ne pomeni, da se strinjam s samo sterilizacijo živali...

Gost (nepreverjen)

Ne obremenjujte se z raznimi tuncikami. Eni ljudje pač niso bili poleg, ko se je pamet delila!
Problem v tem prekletem Prekmurju je, da vsako budalo vse ve in vse komentira.

b (nepreverjen)

opla...primerjava je na nivoju cejn.

opla (nepreverjen)

@b ampak ne vem, če je mogoče primerjati cene dveh tako ne-primerljivih opcij: frizer:živinozdravnik...Potem lahko primerjamo tudi s ceno človekovega življenja, ki da je menda "vredno" 255 tisoč €, kar se ne zdi ravno dosti...ko ga opevamo kot neprecenljivo-sploh ko gre za naše lastno...če že naj primerjamo cene...(?!)

b (nepreverjen)

opla...ja se strinjan ka različne stroke nemreš med sebof primerjati, ampak ti še enkrat pravin ka je primerjava na nivoju cejn. Na nivoju stroškov, kere ma veterinarska organizacija in kere ma frizerstvo. In se niti ne opredeljujem če je veterinarska storijtev draga ali pocejni, ker trg dolouča cejno.

Mimogrede frizerka ti lejko vujo fkraj šišne...malo heca :)

Starejše novice