Današnja dražba družbe Mura in partnerji je uspela. Za 9,65 milijona evrov jo je kupilo podjetje Aha Moda.

Ob 14.12 se je danes v upravni zgradbi murskosoboške Mure uspešno zaključila dražba glavnine Murinega premoženja. Kot edini dražitelj, ki je vplačal milijon evrov varščine je Muro za 9,65 milijona evrov kupilo podjetje Aha Moda, v lasti Mojce Lukančič in njenega partnerja Nigela Petra Buxtona, ki je obenem bil tudi edini dražitelj na današnji dražbi. Družba, ki sicer spada v Skupino Aha je v paketu danes kupila družbo Mura in partnerji, ki vključuje družbo Mura EHM, zagrebško družbo Mura trgovina i usluge, blagovno znamko Mura ter proizvodno opremo in nepremičnine.

Ohranitev 1563 delovnih mest

Na čelu uprave družbe ostaja Milan Mörec, saj naj bi novi lastnik bil zadovoljen z dosedanjim delom vodstva. Med prvimi projekti, ki se jih bodo lotili, naj bi bila stalna zaposlitev večine delavcev, ki so zaposleni za določen čas. Teh naj bi bilo od 1563 zaposlenih, več kot 900. “Z državo se pogovarjamo o ohranitvi števila zaposlenih vsaj za dobo 5 let. Slovenija sicer izgublja konkurenčnost zaradi cene delovne sile, zato bo potrebno k poslovanju dodajati še kaj več, kot le storitve šivanja za druge blagovne znamke,” je po dražbi povedala Lukančičeva.

Okrepili bodo marketing in oblikovanje

Novi lastniki so danes napovedali krepitev vodstvenega kadra predvsem na področjih oblikovanja in marketinga. “Z blagovno znamko Mura je mogoče veliko narediti v Sloveniji, na teritoriju bivše Jugoslavije in še kje druge,” dodaja Mojca Lukančič.

Vodstvo Mure in delavci zadovoljni

Na današnji dražbi je bil prisoten tudi predsednik uprave družbe Mura in parterji Milan Mörec, ki nam je povedal, da verjame, da je Mura dobila pravega lastnika. “Mislim, da bo novi lastnik v Muro in Pomurje prinesel potreben kapital, s katerim bo možno nadgraditi temelje, ki smo jih že postavili,” je povedal Mörec. “Končno se je zgodilo, kar smo želeli, saj smo dobili skrbnega lastnika in upam, da bo izpolnil vse obljube, ki nam jih je dal,” je povedal Murin sindikalist Dušan Kuplen.

Prodanih 70 odstotkov Murinega premoženja

Po tem, ko prva dražba ni uspela, je bil danes po drugi dražbi zadovoljen tudi stečajni upravitelj Branko Đorđević. Z današnjo prodajo je bila sicer opravljena doslej največja dražba v sklopu stečajnega postopka v Sloveniji. “Mislim, da smo s tem nekje na polovici stečajnega postopka, sicer pa smo zaenkrat prodali priblićno 70 odstotkov Murinega premoženja,” je dejal Murin stečajnik Đorđević.

S spleta

Komentarji (27)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Swan

čakamo na garfielda in njegove klicaje. Upajmo da se čim prej oglasi. Drugače ta novica ni verodostojna!

Vipko
tinka78

Kje pa se je izgubil tisti resni investitor iz Anglije, ki ga je pripeljala tista zblojena manekenka, ki nima pojma o ekonomiji?

Swan

tinka mož od Mojce Lukančič je anglež. Ziher se na skrivaj dobiva s tvojo "zblojeno" manekenko.

Nimesis

Ima tinka78 kar prav. Namreč, na današnjo dražbo se je prijavila tudi družba s sedežem iz Velike Britanije, le to pa je k nam pripeljala gospodična slovenksega rodu. Družba postopka preverjanja ni uspešno opravila, saj je bila ustanovljena decembra 2010, vprašljiv je pa tudi kapital, ki ga ni.

gajzi

Đorđevič si še nej nakopal zadosta ?

gajzi

Ge so pa tisti € od teh belih prodanih majc .Govorili so da naj bi denar pohapal zadnji direktor ali štoj ?

kanžor

Boug vej kak dugo do poslovali .Guča dosta malo haska .Vrag zna ka majo za brejgon .Druškovič pa Lebar sta tudi dosta obečavala in iz toga nič .Daj bože sreče .

skandi

http://danas.net.hr/novac/page/2011/08/28/0261006.html
mogoče pa majo kaj s ten tudi veze???

black panter

dokler nede odpravnine za 20 let dela,so za mene vsi lopovi

Sobochanec

In evo,
... fabrika s štejparskin falaton, skladiščon za bale (štere na srečo nevejo gučati), s telovadnicof, jeklenin bijkon, portirnicof, parkingon, avtobusnof postajof, z znanjon šijvanja najbole nobel gvantof, pa še, pa još,.....
..... se je odala za telko pejnez kak Raščanove trač novine z trač žutimi dopisnikami pa slikarami, šterin Damjan Murko pa Urška Čupin očitno več haska nosita, kak konfekcionarski megastručko Mörec, Muri.

E moj Đole, nej si se kak preveč dober boutoš pokazo.

Če bi ti murašice pa muraši malo rastolmačili, "kak je v Muri inda fajn bilou", bi se ta napijsana sapunica kak bestseler odavala, za dupliško veš šoldov, kak se je fabrika poklonila hladnomi pa meglenomi angleškomi kapitali.

(ešče U. Čepin je bole vrouča kak "anglejška" plavuša Mojca)

trot

Z te moke nebo kruha kakor prej tako zdaj ko bodo svoje nakradli in obljubljali da naj še malo potrpijo že šefov nebo več stroje pa bodo prodali mogoče s časome pripeljejo kake kitajce ki bodo delali za 2 evra na dan ker bo naša delovna sila predraga ,ker hočejo vsi živet na veliki nogi z velikimi plačami za ta male delavce pa je vedno kriza niiiiiiii tistega kar jim pripada poštena plača .

brundaš

Vsebina komentarja

brundaš

Pa žedne prek vode do pelali, jebela cesta pa takši sistem..................................:(:(:(:(

divjejabolko

Vse lepo in prav, sem zelo vesel, da so novega in po medijih sodeč finančno stabilnega lastnika.

Samo se pa bojim, da bomo čez nekj mesecev na tej strani brali, da delavci/delavke podjetja Mura (Aha Mode oz. karkoli že bo ime novega/združenega podjetja) niso dobili plače že več kot en mesec.

Upam, da se motim.

divjejabolko

Popravek prvega stavka:

Vse lepo in prav, sem zelo vesel, da so dobili novega in - po medijih sodeč - finančno stabilnega lastnika.

kansas

Kakšoga kole so dobile,delavec de še itak srmak,dajo njemi telko ka preživej pa ka te lejko pa za druge dela.Zgodovina se ponavlja.Novodobno suženjstvo.

sobočanka29

mejne pa samo zanima za nas šteri smo lejta delali v toj fabriki,če so na nas pozabili,še do gnes smo nej dobili nikšne odpravnine pa nika,glavno ka smo njim garali oni so pa zdaj zadovoljni,nej pošteno.Znan ka tej odpravnine nemo nigdar vidli,ali nej je fer,ka smo tak gor plačali,pa še ostali brez vsakoga evra.Preživeti pa moremo pa nas nišče ne pijta kak,oni pa pune žepke.SRAMOTA!!!!!

nikki

upajmo na boljše plače zaposlenim in čim manj odpuščanj!

kansas

nikki,ti si pa optimist-ka

droston

sobochanec ti si sploj prečito ka si napiso? čuda od lidi je na sobotainfo:) mati sveta kak bluzite

Sobochanec

@droston
V šteron falati si me nej zarazmo, če si sploj kaj razmo?

kansas

meni je tude nej jasno,ka li je nej razmo.Čuda od lidi?Vej si pa ti tudi med nami,pa med tejmi ka bluzimo...

komentator

Za delavca se kaj dosti ne bo spremenilo, še naprej bo delal za minimalno plačo in to je to. Država bo pa dobila svoj delež katerega bo delila med poslanci.

quovadis

Sorry, there is no future in textile industry. Chinese have it cornered. No one can compete with them. Remodel the factory and make something unique to your region. Reinvent yourselves. That is the only solution that will make you profitable.

TUDIPOMUREC

PARTNER V ANGLIJI JE BIL V LANSKEM LETU BREZ PREMOŽENJA. KUPLJENO ZA 9,65 milj. Euro. DEJANSKA VREDNOST JE ČEZ 20 milj. Euro.DRŽAVA PRIMAKNE NEPOVRATNA SREDSTVA KUPCU - SKORAJ 6 milj. Euro.KUPLJENO TOREJ ZA cca. 4 milj. Euro .DELAVSKA PLAČA MURAŠA cca. 600 Euro. DELAVCI ZADOVOLJNI.
BRAVO . TAKO SE TO DELA V DEŽELI BUTALCEV !

DaT

Dragi moji, na vse to dogajanje v Muri, lahko rečem le - KONČNO! Najbolj pozitivno je, da je ZNAN lastnik, Pa tudi če je vložil 100 €, se bo moral za teh 100,00 € precej potruditi, da jih dobi nazaj... Delavci bodo delali, kot se za pridne (in v usodo vdane) Prekmurce spodobi, uprava bo upala, da jih ne menjajo kar tako (saj veste - dokler curlja in kaplja, je še vedno boljše, kot pa če ne kaplja), lastniki pa v upanju, da svoj vložek dobijo čimprej nazaj - tudi za ceno prodaje... enostavno in jasno... In pozabite vso socialo in krizo in tegobe in težave malega človeka... Tega več ni in več ne bo...
Čeprav - mislim, da ima Mura šanso - ampak - ne v tej obliki... Najprej bi trebalo (kot se v lepi prekmurščini reče) "BANDO RASTIRATI", nastaviti mlade, perspektivne ljudi, odsekati ves balast ljudi, ki se skriva po pisarnah in upravi, dati ljudem, da delajo... in to je - to...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice