Po mnogih težavah z inšpekcijami in prenovo stavbe je OŠ Grad delno prenovljena praznovala 40 let nove šolske stavbe pri Gradu.

Včeraj zvečer je bila v telovadnici Osnovne šole Grad slovesna proslava z mnogimi nastopajočimi ob 40-letnici življenja in dela šole v novi stavbi. Zbrane je nagovoril tudi prvi ravnatelj OŠ Janko Kondrič, ki je bil glavni zaslužni za gradnjo nove šole. Leta 1970 so tako začeli z gradnjo sedanje šole in zaključili z deli v enem letu. 17. oktobra 1971 so šolo, kljub še neurejeni okolici, slavnostno odprli.

Vrtec prve otroke sprejel leta 2001

Z zbranimi je spomine delil tudi tretji ravnatelj OŠ Grad Matija Žižek, ki je zaslužen za izgradnjo ene večjih telovadnic na Goričkem, ki je začela delovati 1997. Vzporedno s telovadnico se je gradil tudi vrtec, ki je prvi oddelek sprejel leta 2001. Trenutni ravnatelj Viktor Navotnik pa je z obiskovalci v delno prenovljeni telovadnici delil mnoge dosežke OŠ Grad.  

Po burnem lanskem letu se šolarji vračajo v klopi

Lani so se z OŠ Grad začele težave, ko so razne inšpekcije na objektu zaznale mnoge pomanjkljivosti. Navotnik  se je celo soočal z morebitnim zaprtjem šole zaradi velikega finančnega bremena. Vendar so avgusta letos z obnovitvenimi deli zamenjali vse električne inštalacije in pode z azbestnim materialom, na polovici strehe telovadnice pa so izgradili sončno elektrarno. Sanacije so tako potrebne le še v vrtcu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice