Pohodniki so se podali na pot od Dežele štorkelj do arene pri Copekovem mlinu, kjer so snemali resničnostno oddajo Kmetija.

Prav gotovo je bil po-novoletni pohod, ki sta ga pripravila Kolesarski klub Biciklin Velika Polana in Občina Velika Polana,  za 250 udeležencev pohoda nepozabno doživetje v naravi in osrčju največjega jelševega gozda v Evropi. 

Od Dežele štorkelj…

Že sedemnajstega in najbolj obiskanega pohoda so se udeležili člani Kolesarskega kluba Biciklin Velika Polana ter pohodniki in planinci iz številnih pomurskih planinskih društev in tudi od drugod. Čar velikopolanskega pohoda je v tem, da pohodniki doživijo domačnost in prijaznost, organizatorji pa vsako leto poskrbijo tudi za novosti. 

Pisana druščina pohodnikov vseh generacij se je naprej zbrala v parku Dežele štorkelj v Veliki Polani, kjer so si pohodniki ogledali park s številnimi naravnimi drevesi, zelenicami in manjšimi gramoznicami, kjer rastejo lokvanji. Vse zbrane pohodnike je pozdravil predsednik Kolesarskega kluba Biciklin Velika Polana Jože Prša, ki je poudaril pomen pohoda za zdravje in dobro počutje ter prednosti naravnih danosti v občini, ki ponuja pohodnikom številne naravne, kulturne in turistične zanimivosti.

… do Črnega loga

Pohodniki so se na trikilometrsko pot podali z lampiončki in drugimi svetili, ki so nočnemu pohodu pričarali posebno vzdušje. Od parka Dežela štorkelj jih je pot vodila po urejenih pešpoteh skozi Malo Polano. Ob Sabolovi domačiji so zavili po kolovozni makadamski poti proti Copekovemu mlinu in lesenemu objektu arena, ki je znan tudi po resničnostnem šovu Kmetija. 

Na cilju so si oddahnili med polji, travniki in potoku Črnec, kjer so lahko poslušali žuborenje vode. Čeprav so pot začeli  ob sončni svetlobi, so na cilj prišli ponoči, ko se je že stemnilo, in sicer v osrčje objema največjega jelševega gozda v Evropi, kjer domujejo številne divje živali, med njimi so več kot 500-kilogramske košte, jeleni, divji prašiči, zajci in ostala mala pernata divjad, za katere skrbijo lovci Lovske družine Velika Polana z lično urejenim lovskim domom. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice