Leto 2019 je za Gimnazijo Murska Sobota jubilejno leto, saj bodo čez mesec dni, 15. oktobra, praznovali natanko 100 let od ustanovitve te, za Prekmurje, izredno pomembne ustanove. 

Čeprav se je skozi stoletje svojega delovanja selila iz ene stavbe v druge, doživljala menjavanje držav, političnih ureditev in spreminjanje modelov izobraževalnega sistema, je ves čas ostala zvesta svojemu namenu: vzgajati in izobraževati mlade, jih pripraviti na študij. Tako so se tukaj kalili in se kalijo številni pomembni znanstveniki, strokovnjaki, politiki, športniki in umetniki. 

V tem prazničnem letu so pripravili različne dogodke, v ponedeljek, 16. septembra, so obeležili njeno delovanje še z enim: tokrat v umetniški, vidni podobi -  odprli smo kiparsko kolonijo, ki bo potekala cel teden.

Trije kiparji, Rudi Novak, Alojz Grabrovec in Albert Krajger, bodo v prekmurski les klesali svoje ideje in izdelali tri lesene kipe, proti koncu umetniškega ustvarjanja se jim bodo pridružili tudi zdajšnji dijaki gimnazije. Tako nastale skulpture bodo simbolizirale vsa štiri področja našega izobraževanja – naravoslovje, družboslovje, šport in kot celota bodo predstavljale umetnost. Postavili jih bodo pred šolo, kjer bodo trajno pričale, da se tukaj že stoletje »gradi misleči svet.«

S postavitvijo znaka 100 let so simbolično s številko naznanili jubilej. Simbolno stotico sta odkrila ravnatelj Gimnazije Murska Sobota Roman Činč in ravnatelj Srednje poklicne in tehniške šole Ludvik Sukič

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sptšejvec (nepreverjen)

nisem znao da ma tudi naš SPTŠ stol letnico

df (nepreverjen)

DF tij tak drugo ne vejš ka samo butaste komentare pijšeš.

In reply to by sptšejvec (nepreverjen)

gost143578 (nepreverjen)

tau je SPTŠ NEJ GMS!

sandokan1 (nepreverjen)

Ka vidva debila zgornjiva sta sploj preštela članek?

spštejevec (nepreverjen)

kaj je tebi prečitai članek in boš video da ni letos spšt nima letos obletnica je za gms kaj ni jasno

In reply to by sandokan1 (nepreverjen)

ghghgh (nepreverjen)

Od kda pa sptšjovcon ide bralno razumevanje.

In reply to by sandokan1 (nepreverjen)

Starejše novice